L-carnitina. Aliatul tău în lupta cu kilogramele în plus

l-carnitina pentru slabit

L-carnitina, suplimentul alimentar tot mai popular în rândul celor care își doresc să scape de kilogramele în plus, a devenit subiectul principal al cercetărilor și studiilor recente

Beneficiile sale în procesul de slăbire și ardere a grăsimilor sunt de necontestat, iar modul în care funcționează în organism poate fi cheia către o siluetă de invidiat. Cu toate acestea, este important să cunoaștem și efectele secundare și contraindicațiile utilizării L-carnitinei în scopul slăbirii pentru a ne asigura că o folosim în mod responsabil și în siguranță.

Beneficiile L-carnitinei în procesul de slăbire și ardere a grăsimilor

L-carnitina este un aminoacid natural care joacă un rol esențial în metabolismul grăsimilor. Este implicată în transportul acizilor grași în mitocondrii, unde aceștia sunt transformați în energie. De aceea, L-carnitina a devenit un supliment popular în industria suplimentelor alimentare, fiind adesea promovată ca un ajutor eficient în procesul de slăbire și ardere a grăsimilor.

Una dintre principalele beneficii ale L-carnitinei în procesul de slăbire este capacitatea sa de a crește oxidarea acizilor grași. Acest aminoacid facilitează transportul grăsimilor către mitocondrii, unde acestea sunt arse pentru a produce energie. Prin urmare, consumul de L-carnitină poate spori eficiența metabolismului energetic și poate încuraja arderea grăsimilor, în special în timpul activității fizice.

În plus, L-carnitina are și un impact pozitiv asupra performanței sportive. Studiile au arătat că acest supliment poate reduce oboseala și poate îmbunătăți rezistența fizică. Prin stimularea oxidării grăsimilor, poate ajuta la conservarea glicogenului muscular și poate preveni epuizarea rapidă a energiei. Astfel, sportivii și persoanele active pot beneficia de un antrenament mai intens și de o recuperare mai rapidă.

De asemenea, poate avea un efect pozitiv asupra composiției corporale. Studiile au demonstrat că acest aminoacid poate promova pierderea grăsimii și creșterea masei musculare. Consumul de L-carnitină poate contribui la menținerea unei compoziții corporale sănătoase, prin reducerea nivelului de grăsime și creșterea masei musculare. Totuși, este important de menționat că rezultatele pot varia în funcție de individ și de stilul de viață adoptat.

Poate fi un supliment util în procesul de slăbire și ardere a grăsimilor. Beneficiile sale în metabolismul energetic și performanța sportivă pot contribui la obținerea rezultatelor dorite. Cu toate acestea, este important să nu se considere L-carnitina ca un remediu miraculos pentru slăbit, ci mai degrabă ca un ajutor suplimentar într-un program de alimentație sănătoasă și exerciții fizice regulate.

L-carnitina 1000 mg – Arzător de grăsimi pentru femei

Cum funcționează L-carnitina în organism și cum poate ajuta în procesul de slăbire

L-carnitina este o substanță naturală produsă de organismul uman și care joacă un rol esențial în procesul de ardere a grăsimilor. Ea este responsabilă de transportul acizilor grași în mitocondrii, unde aceștia sunt transformați în energie. În plus, L-carnitina ajută la eliminarea toxinelor din organism și la creșterea metabolismului.

Atunci când dorim să slăbim, corpul nostru are nevoie de o cantitate mai mare de energie pentru a arde grăsimile și a susține activitatea fizică. De aceea, suplimentarea cu L-carnitină poate fi benefică în procesul de slăbire. Aceasta ajută la creșterea nivelului de energie, ceea ce poate duce la o creștere a activității fizice și a arderii caloriilor.

Acționează și ca un antioxidant puternic, protejând celulele de stresul oxidativ și îmbunătățind funcționarea sistemului imunitar. Prin aceste efecte, ea contribuie indirect la procesul de slăbire, deoarece un organism sănătos și cu un sistem imunitar puternic poate arde grăsimile mai eficient.

De asemenea, L-carnitina poate ajuta la reducerea senzației de foame și la controlul apetitului. Ea acționează asupra neurotransmițătorilor din creier, ajutând la creșterea nivelului de serotonină, hormonul responsabil de starea de bine și de senzația de sațietate. Astfel, consumul de L-carnitină poate duce la o reducere a poftelor și la o mai bună gestionare a porțiilor de mâncare.

Pentru a beneficia de efectele L-carnitinei în procesul de slăbire, este recomandat să o consumăm înainte de antrenamentele fizice. Astfel, organismul va putea utiliza mai eficient grăsimile ca sursă de energie și va spori rezistența la efort. De asemenea, este important să menționăm că suplimentarea cu L-carnitină trebuie să fie însoțită de o alimentație echilibrată și de un program de exerciții fizice regulate.

Efectele secundare și contraindicațiile utilizării L-carnitinei în scopul slăbirii

L-carnitina este un aminoacid produs în mod natural de organismul uman, care joacă un rol esențial în metabolismul grăsimilor. De-a lungul timpului, a devenit cunoscută ca un supliment popular folosit în scopul slăbirii și îmbunătățirii performanței sportive. Cu toate acestea, este important să fim conștienți de posibilele efecte secundare și contraindicații asociate cu utilizarea L-carnitinei în acest scop.

În primul rând, este important de menționat că L-carnitina nu este un miracol în sine și nu va duce la scăderea în greutate în absența unei diete echilibrate și a exercițiilor fizice regulate. Utilizarea L-carnitinei ca supliment poate fi benefică în susținerea metabolismului grăsimilor și creșterea nivelului de energie, dar nu trebuie să fie considerată o soluție magică pentru slăbire.

Unul dintre efectele secundare comune ale utilizării L-carnitinei este diareea. Acest lucru se datorează faptului că L-carnitina poate avea un efect laxativ în unele cazuri. De asemenea, unele persoane pot resimți greață și disconfort gastric după administrarea L-carnitinei. Este important să se monitorizeze aceste reacții și să se reducă doza sau să se oprească utilizarea în cazul în care persistă sau se agravează.

Pe lângă aceste efecte secundare minore, există și contraindicații importante de luat în considerare înainte de a utiliza L-carnitină în scopul slăbirii. Persoanele cu afecțiuni renale sau hepatice ar trebui să evite utilizarea L-carnitinei, deoarece aceasta poate agrava aceste probleme de sănătate. De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite L-carnitina, deoarece nu există suficiente cercetări pentru a stabili siguranța utilizării acestui supliment în aceste situații.

De asemenea, este important de menționat că utilizarea L-carnitinei poate interacționa cu alte medicamente, inclusiv cu anticoagulantele și medicamentele pentru tratamentul diabetului. Înainte de a începe utilizarea L-carnitinei, este recomandat să se consulte medicul pentru a se evalua compatibilitatea cu alte medicamente.

Eficacitatea L-carnitinei în procesul de slăbire

L-carnitina este un supliment alimentar popular utilizat pentru a sprijini procesul de slăbire. Mulți oameni apelează la acest supliment în speranța că va ajuta la arderea grăsimilor și la creșterea nivelului de energie în timpul exercițiilor fizice. Cu toate acestea, este important să cunoaștem dacă L-carnitina este cu adevărat eficientă în obținerea rezultatelor dorite.

În ultimii ani, mai multe studii și cercetări au investigat eficacitatea L-carnitinei în procesul de slăbire. Un studiu publicat în Journal of Strength and Conditioning Research a evaluat efectele L-carnitinei asupra performanței fizice și a compoziției corporale la sportivii de sex masculin. Participanții la studiu au primit L-carnitină sau un placebo timp de șase săptămâni, în timp ce efectuau antrenamente de forță. Rezultatele au arătat că grupul care a luat L-carnitină a înregistrat o scădere semnificativă a procentului de grăsime corporală și o creștere a masei musculare, în comparație cu grupul placebo.

Un alt studiu, publicat în Journal of the International Society of Sports Nutrition, a analizat efectele L-carnitinei asupra metabolismului energetic, exercițiilor fizice și pierderii în greutate. Participanții la studiu au primit L-carnitină sau un placebo și au fost supuși unui program de exerciții fizice timp de opt săptămâni. Rezultatele au arătat că grupul care a luat L-carnitină a înregistrat o scădere semnificativă în greutate și o îmbunătățire a performanțelor fizice, în comparație cu grupul placebo.

Deși aceste studii sugerează că L-carnitina poate avea un anumit efect în procesul de slăbire, este important să menționăm că rezultatele pot varia de la individ la individ. Unele persoane pot observa o scădere semnificativă în greutate și o creștere a nivelului de energie în timpul utilizării L-carnitinei, în timp ce altele pot să nu observe niciun efect.

De asemenea, este important să subliniem că L-carnitina nu este un supliment magic care va determina pierderea în greutate instantanee. Pentru a obține rezultatele dorite, este necesar să se adopte o dietă echilibrată și să se facă exerciții fizice în mod regulat. L-carnitina poate fi utilizată ca un supliment adițional pentru a sprijini acest proces, dar nu poate înlocui un stil de viață sănătos.

Pachet Slăbire miere Day&Night Fat Burner X10 + Fat Burner Night

L-carnitina pentru slabit

L-carnitina este un derivat din aminoacizi care este luat in mod natural, care este adesea luat ca supliment.

 • Este utilizata pentru pierderea in greutate si poate avea un impact asupra functiei creierului.

Cu toate acestea, afirmatiile populare despre suplimente nu se potrivesc intotdeauna cu stiinta.

Acest articol examineaza riscurile si beneficiile potentiale ale suplimentelor de L-carnitina si explica modul in care functioneaza acest nutrient in corpul tau.

Ce este L-Carnitina?

L-carnitina este un supliment nutritiv si alimentar. Acesta joaca un rol crucial in producerea de energie prin transportul acizilor grasi, in mitocondriile celulelor tale.

Mitocondriile actioneaza ca motoare in interiorul celulelor tale, arzand aceste grasimi pentru a crea energie utilizabila.

Corpul tau poate produce L-carnitina din aminoacizii lizina si metionina. Pentru ca organismul sa o produca in cantitati suficiente, ai nevoie si de multa vitamina C.

In plus fata de L-carnitina produsa in corpul tau, poti obtine, de asemenea, cantitati mici consumand produse animale, cum ar fi carne sau peste.

Veganii sau persoanele cu anumite probleme genetice pot fi incapabili sa produca sau sa obtina suficient.

 • Aceasta face din L-carnitina un nutrient esential conditionat.
Suplimente-L-carnitina-pentru-slabit

Tipuri diferite

L-carnitina este forma standard activa biologic a carnitinei, care se gaseste in corpul tau, in alimente si in majoritatea suplimentelor.Iata cateva alte tipuri de carnitina:

 • D-carnitina: Aceasta forma inactiva poate provoca o deficienta de carnitina in corpul dvs. prin inhibarea absorbtiei altor forme mai utile.
 • Acetil-L-carnitina: Adesea numita ALCAR, aceasta este probabil cea mai eficienta forma pentru creierul tau. Studiile sugereaza ca ar putea beneficia persoanele cu boli neurodegenerative.
 • Propionil-L-carnitina: Aceasta forma este potrivita pentru probleme circulatorii, cum ar fi bolile vasculare periferice si hipertensiunea arteriala. Poate stimula productia de oxid nitric , ceea ce imbunatateste fluxul de sange.
 • L-carnitina L-tartrat: Aceasta este adaugata in mod obisnuit la suplimentele sportive datorita ratei sale de absorbtie rapida. Poate ajuta durerile musculare si recuperarea in exercitii fizice.

Pentru majoritatea oamenilor, acetil-L-carnitina si L-carnitina par a fi cele mai eficiente pentru utilizare generala.

Cu toate acestea, ar trebui sa alegeti intotdeauna formularul care este cel mai potrivit pentru nevoile si obiectivele dvs. personale.

Rolul l-carnitinei in corpul tau

Rolul principal al L-carnitinei in corpul tau implica functia mitocondriala si producerea de energie.

In celule, ajuta la transportul acizilor grasi in mitocondrii, unde pot fi arse pentru energie.

Aproximativ 98% din magazinele L-carnitina sunt continute in muschi, impreuna cu cantitati de urme in ficat si sange.

L-carnitina poate ajuta la cresterea functiei mitocondriale, care joaca un rol cheie in boala si imbatranirea sanatoasa.

Cercetari mai noi ilustreaza beneficiile potentiale ale diferitelor forme de carnitina, care pot fi utilizate pentru diferite afectiuni, inclusiv boli de inima si creier.

Pierderein greutate cu l-carnitina pentru slabit

Ajuta la pierderea in greutate? L-carnitina pentru slabit

Teoretic, folosirea L-carnitinei ca supliment de pierdere in greutate are sens.Deoarece L-carnitina pentru slabit ajuta la miscarea mai multor acizi grasi in celulele dvs. pentru a fi arsa pentru energie, s-ar putea sa credeti ca acest lucru va va creste capacitatea de a arde grasime si de a pierde in greutate .

Cu toate acestea, corpul uman este extrem de complex, iar rezultatele studiilor umane si animale sunt mixte.

Intr-un studiu de opt saptamani la 38 de femei care au facut efort de patru ori pe saptamana, a dus la o diferenta in pierderea in greutate intre cele care au luat L-carnitina si cele care nu.

Un alt studiu uman a monitorizat efectul L-carnitinei asupra arderii de grasimi in timpul unui antrenament de 90 de minute stationat cu bicicleta.

Patru saptamani de la administrarea suplimentelor au crescut arderea grasimilor.

Mai mult decat atat, o analiza a noua studii – in mare parte la persoane obeze sau adulti in varsta – a constatat ca oamenii au pierdut in medie cu 1,3 kg mai mult in timp ce luau L-carnitina pentru slabit.

In timp ce poate ajuta la pierderea in greutate, trebuie sa existe in primul rand o dieta minutioasa si un regim de exercitii fizice.

L-carnitina pentru sanatatea creierului

Efecte asupra functiei creierului

L-carnitina poate beneficia de functia creierului.

Unele studii efectuate pe animale sugereaza ca forma acetil, acetil-L-carnitina (ALCAR), poate ajuta la prevenirea declinului mental legat de varsta si la imbunatatirea markerilor invatarii.

Studiile umane indica faptul ca administrarea zilnica de acetil-L-carnitina ajuta la inversarea declinului functiei creierului asociat cu Alzheimer si alte boli ale creierului.

Acest formular a prezentat beneficii similare pentru functia generala a creierului la adultii in varsta care nu aveau Alzheimer sau alte afectiuni ale creierului.

In cazuri specifice, aceasta forma poate chiar sa va protejeze creierul de deteriorarea celulelor

.Intr-un studiu de 90 de zile, persoanele cu dependente de alcool care au luat 2 grame de acetil-L-carnitina pe zi au experimentat imbunatatiri semnificative in toate masurile functiei creierului.

Este nevoie de mai multe cercetari privind beneficiile pe termen lung pentru persoanele sanatoase.

Alte beneficii pentru sanatate

Mai multe beneficii pentru sanatate au fost asociate suplimentelor cu L-carnitina.

Sanatatea inimii

Unele studii demonstreaza un potential de reducere a tensiunii arteriale si a procesului inflamator asociat cu boli de inima.

Intr-un studiu, 2 grame de acetil-L-carnitina pe zi au dus la o scadere de aproape 10 puncte a tensiunii arteriale sistolice – numarul maxim al unei citiri a tensiunii arteriale si un indicator important al sanatatii inimii si al riscului de boli.

Aceasta este, de asemenea, legata de imbunatatiri la pacientii cu tulburari cardiace severe, cum ar fi boli coronariene si insuficienta cardiaca cronica.

Un studiu de 12 luni a observat o reducere a insuficientei cardiace si a deceselor in randul participantilor care au luat suplimente de L-carnitina.

Performanta exercitiului

Dovezile sunt amestecate atunci cand vine vorba de efectele L-carnitinei asupra performantei sportive.

Cu toate acestea, mai multe studii noteaza beneficii usoare asociate cu doze mai mari sau mai lungi.

L-carnitina pentru slabit poate avea beneficii indirecte si pot aparea dupa saptamani sau luni.

Aceasta difera de suplimentele precum cofeina sau creatina , care pot imbunatati direct performantele sportive.

L-carnitina poate avea beneficii in:

 • Recuperare: Poate imbunatati recuperarea exercitiilor fizice.
 • Alimentarea cu oxigen muscular: Poate creste aportul de oxigen pentru muschi.
 • Rezistenta: Poate creste fluxul de sange si productia de oxid nitric, contribuind la intarzierea disconfortului si la reducerea oboselii.
 • Durerea musculara: Poate reduce durerile musculare dupa exercitii fizice.
 • Productia de globule rosii: Poate creste productia de globule rosii, care transporta oxigen in intregul corp si muschi

Diabetul de tip 2

L-carnitina poate reduce, de asemenea, simptomele diabetului de tip 2 si ale factorilor de risc asociati acestuia.

Un studiu asupra persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 care iau medicamente anti-diabetice a indicat faptul ca suplimentele au redus semnificativ nivelul glicemiei , comparativ cu un placebo.

De asemenea, poate combate diabetul, prin cresterea unei enzime cheie numita AMPK, care imbunatateste capacitatea corpului de a utiliza carbohidrati.

Siguranta si efecte secundare – l-carnitina pentru slabit

Pentru majoritatea oamenilor, 2 grame sau mai putin pe zi este relativ sigur si nu are efecte secundare grave.

Intr-un studiu, persoanele care au luat 3 grame in fiecare zi timp de 21 de zile nu au avut efecte negative.

Intr-o revizuire a sigurantei L-carnitinei, dozele de aproximativ 2 grame pe zi par sa fie sigure pentru utilizarea pe termen lung.

Cu toate acestea, au existat unele reactii adverse usoare, inclusiv greata si disconfort la stomac. Cu toate acestea, suplimentele iti pot ridica nivelul de sange de trimetilamina-N-oxid (TMAO) in timp.

Niveluri ridicate de TMAO sunt legate de un risc crescut de ateroscleroza – o boala care va blocheaza arterele.

Sunt necesare mai multe studii privind siguranta suplimentelor de L-carnitina pentru slabit.

L-carnitine-pentru-slabit-surse-alimentare

Surse de hrana

Poti obtine cantitati mici de L-carnitina pentru slabit, din dieta ta,consumand carne si peste.

Cele mai bune surse de L-carnitina sunt:

 • Carne de vita: 81 mg la 85 grame
 • Carnea de porc: 24 mg la 85 grame
 • Peste: 5 mg la 85 grame
 • Pui: 3 mg la 85 grame
 • Lapte: 8 mg la 227 ml

Interesant este ca sursele alimentare de L-carnitina au o rata de absorbtie mai mare decat suplimentele.

Conform unui studiu, 57-84% din aceasta este absorbita atunci cand este consumata din alimente, comparativ cu doar 14-18% cand este luata ca supliment.

Dupa cum s-a mentionat anterior, corpul tau poate produce aceasta substanta in mod natural din aminoacizii metionina si lizina, daca magazinele tale sunt reduse.

Din aceste motive, suplimentele sunt necesare numai in cazuri speciale, cum ar fi tratamentul bolii.

Ar trebui sa iei carnitina?

Nivelurile tale de L-carnitina sunt influentate de cat de mult mananci si de cat de mult iti produce corpul.

Din acest motiv, nivelurile sunt deseori mai scazute la vegetarieni si vegani, deoarece limiteaza sau evita produsele animale.

Prin urmare, vegetarienii si veganii ar putea dori sa ia in considerare suplimente.

Cu toate acestea, niciun studiu nu a confirmat beneficiile suplimentelor de carnitina in aceste populatii specifice.

Adultii mai in varsta pot beneficia, de asemenea, de suplimente cu L-carnitina.

Cercetarile arata ca nivelurile dvs. tind sa scada odata cu inaintarea in varsta.Intr-un studiu, 2 grame de L-carnitina au redus oboseala si au crescut functia musculara la adultii mai in varsta.

Alte cercetari dezvaluie ca acetil-L-carnitina poate ajuta, de asemenea, la stimularea sanatatii creierului si la functionarea pe masura ce imbatranesti.

In plus, riscul de deficienta este mai mare pentru cei cu boli precum ciroza si boli de rinichi.

Daca aveti una dintre aceste conditii, un supliment poate fi benefic.

Ca in orice supliment, trebuie sa discuti cu medicul, inainte de a lua L-carnitina pentru slabit.

Recomandari de dozare

Doza standard de L-carnitina este de 500-2000 mg pe zi.Desi doza variaza de la studiu la studiu, iata o prezentare generala a utilizarii si a dozei pentru fiecare forma:

 • Acetil-L-carnitina: Aceasta forma este cea mai buna pentru sanatatea si functionarea creierului. Dozele variaza de la 600-2 500 mg pe zi.
 • L-carnitina L-tartrat: Aceasta forma este cea mai eficienta pentru efectuarea exercitiilor fizice. Dozele variaza de la 1.000–4.000 mg pe zi.
 • Propionil-L-carnitina: Aceasta forma este cea mai buna pentru imbunatatirea fluxului sanguin la cei cu tensiune arteriala ridicata sau afectiuni de sanatate asociate. Dozele variaza de la 400-1.000 mg pe zi.

Pana la 2.000 mg (2 grame) pe zi pare sigur si eficient pe termen lung.

L-carnitina este cel mai cunoscut ca arzator de grasimi.

Este foarte probabil sa apara pierderi semnificative in greutate.

Mai mult decat atat, studiile sustin utilizarea sa pentru sanatate, functia creierului si prevenirea bolilor.

De asemenea, suplimentele pot beneficia de cei cu niveluri mai scazute, cum ar fi adulti mai in varsta, vegani si vegetarieni.

Dintre diferitele forme, acetil-L-carnitina si L-carnitina sunt cele mai populare si par a fi cele mai eficiente.

MAGAZIN SUPLIMENTE PENTRU SLABIT

CITESTE PE BLOG

Aminoacizii esențiali PLATINIUM AMINO 6700, beneficii pentru sănătate și un aspect fizic armonios

Aminoacizii esențiali sunt molecule organice indispensabile pentru buna funcționare a organismului uman. Aceștia nu pot [...]

Aminoacizii esențiali Amino 6700 și funcționarea optimă a organismului

Aminoacizii esențiali sunt compuși organici necesari pentru funcționarea optimă a organismului. Aceștia sunt considerați esențiali [...]

Carbohidrații și Kilo Mass Liquid 5 Carbo Plus. Secretul pentru creștere musculară, performanță și recuperare rapidă

Carbohidrații sunt un nutrient esențial pentru femeile care își doresc să își crească masa musculară, [...]

Carbohidrați Kilo Mass Liquid Carbo Plus +, pentru creștere musculară, performanță și recuperare

Carbohidrații sunt unul dintre cei trei macronutrienți principali necesari organismului uman, alături de proteine și [...]

Creatina 1000 mg, suplimentul numărul unu pentru îmbunătățirea performanței în sala de sport

Creatina este un supliment popular în rândul sportivilor și celor pasionați de fitness, recunoscut pentru [...]

Creatina 1000 mg, beneficiile pentru performanța sportivă

Creatina este unul dintre cele mai populare suplimente folosite de sportivi pentru îmbunătățirea performanței fizice. [...]

Creatina monohidrată creapure, PURE CREATINE 300g. Tot ce trebuie să știi despre cel mai popular supliment

Creatina monohidrată este unul dintre cei mai populari suplimente alimentare utilizate de sportivi pentru a-și [...]

Forța, rezistența și masa musculară cu Matri-x 8. Cele mai bune proteine pentru masă musculară rapidă

Forța, rezistența și masa musculară sunt elemente esențiale pentru sănătatea și performanța noastră fizică Pentru [...]

-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%
Prețul inițial a fost: 80 lei.Prețul curent este: 39 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *