Cafea verde. Un aliat eficient în lupta împotriva kilogramelor în plus

Boabe de cafea verde pentru slabit

Cafea verde, un ingredient care a câștigat popularitate în ultima vreme. Așa cum sugerează și numele, această cafea este obținută din boabe de cafea neprăjite, care păstrează proprietățile benefice ale plantei

Cafeaua verde este un supliment alimentar care a câștigat popularitate în ultimii ani datorită proprietăților sale benefice pentru pierderea în greutate. Aceasta este cafeaua în starea sa naturală, înainte de a fi prăjită, ceea ce înseamnă că conține o cantitate mai mare de antioxidanți și substanțe active.

Beneficiile cafelei verzi

Unul dintre principalele beneficii ale cafelei verzi în procesul de pierdere în greutate este accelerarea metabolismului. Conținutul ridicat de cafeină din cafeaua verde stimulează sistemul nervos central, făcând ca metabolismul să funcționeze mai rapid. Astfel, organismul arde mai multe calorii, inclusiv cele provenite din grăsimi, chiar și în repaus.

De asemenea, cafeaua verde ajută la reducerea poftei de mâncare. Un studiu publicat în revista „Phytotherapy Research” a arătat că extractul de cafea verde reduce semnificativ apetitul și pofta de mâncare, ceea ce duce la o reducere a aportului caloric zilnic. Acest aspect este deosebit de important în procesul de pierdere în greutate, deoarece o reducere a caloriilor consumate este esențială pentru a arde grăsimile acumulate în organism.

Cafeaua verde contribuie la creșterea nivelului de energie

De asemenea, cafeaua verde contribuie la creșterea nivelului de energie și a capacității de concentrare. Acest lucru se datorează conținutului său ridicat de cafeină, care stimulează sistemul nervos central și crește producția de adrenalina. Astfel, persoanele care consumă cafea verde se simt mai energizate și mai concentrate, ceea ce le permite să fie mai active și să arde mai multe calorii prin exerciții fizice.

Efect diuretic

Cafeaua verde are și un efect diuretic, ajutând la eliminarea excesului de apă din organism și reducând astfel senzația de balonare. De asemenea, acest efect diuretic poate contribui la eliminarea toxinelor și a substanțelor deșeurilor din organism, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra sănătății generale și a procesului de pierdere în greutate.

Supliment alimentar benefic

Cafeaua verde poate fi un supliment alimentar benefic în procesul de pierdere în greutate. Aceasta accelerează metabolismul, reduce apetitul, crește nivelul de energie și are un efect diuretic. Cu toate acestea, este important să fie consumată cu moderație și în combinație cu o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate pentru a obține rezultate optime în privința pierderii în greutate.

Cum funcționează cafeaua verde în arderea grăsimilor

Cafeaua verde a devenit un subiect popular în ultimii ani datorită potențialelor sale beneficii pentru pierderea în greutate. Mulți oameni își doresc să scape de kilogramele în plus și caută diverse metode eficiente pentru a atinge acest obiectiv. Cafeaua verde a fost promovată ca un ajutor în arderea grăsimilor și în stimularea metabolismului, ceea ce o face atrăgătoare pentru cei care doresc să slăbească.

Ei bine, secretul constă în conținutul său de acid clorogenic, un compus natural care se găsește în boabele de cafea verde. Acest compus are efecte benefice asupra metabolismului și procesului de ardere a grăsimilor din organism.

Acidul clorogenic

Acidul clorogenic acționează prin inhibarea enzimei glucoză-6-fosfatază, care este responsabilă de eliberarea glucozei din ficat în sânge. Atunci când această enzimă este inhibată, nivelul de glucoză din sânge scade, ceea ce determină organismul să caute alte surse de energie, cum ar fi grăsimile stocate în celulele adipoase. Acest proces de ardere a grăsimilor este cunoscut sub numele de lipoliză și contribuie la scăderea în greutate.

Pe lângă efectele sale asupra metabolismului și arderea grăsimilor, cafeaua verde mai are și alte beneficii pentru pierderea în greutate. De exemplu, conține o cantitate moderată de cafeină, care poate stimula sistemul nervos central și poate crește nivelul de energie și starea de alertă. Acest lucru poate duce la o creștere a activității fizice și, implicit, la arderea mai multor calorii.

Cafeaua verde mai conține și antioxidanți

De asemenea, cafeaua verde mai conține și antioxidanți, care pot ajuta la reducerea inflamațiilor și a stresului oxidativ din organism. Aceste efecte pot fi benefice în procesul de pierdere în greutate, deoarece inflamația cronică și stresul oxidativ pot încetini metabolismul și pot împiedica arderea grăsimilor.

Cu toate acestea, este important de menționat că cafeaua verde nu poate fi considerată o „pastilă magică” pentru pierderea în greutate. Pentru a obține rezultate eficiente, este necesar să se adopte o alimentație echilibrată și să se facă exerciții regulate. De asemenea, este recomandat să se consulte un specialist înainte de a începe orice supliment alimentar sau regim de slăbire.

Studii recente despre eficacitatea cafelei verzi în slăbire

Deși consumul de cafea verde nu este o soluție magică pentru pierderea în greutate, studiile recente au arătat că acest ingredient natural poate fi un ajutor eficient în procesul de slăbire.

Journal of International Medical Research

Un studiu publicat în Journal of International Medical Research a investigat efectele consumului de extract de cafea verde asupra greutății corporale. Participanții la studiu au fost împărțiți în două grupuri, unul care a primit un placebo și un altul care a primit extract de cafea verde. După 12 săptămâni, grupul care a luat extractul de cafea verde a înregistrat o scădere semnificativă în greutate și în procentul de grăsime corporală în comparație cu grupul care a primit placebo-ul.

Complementary Therapies in Medicine

Un alt studiu publicat în revista Complementary Therapies in Medicine a analizat efectele consumului de cafea verde asupra obezității. Participanții la studiu au fost împărțiți în două grupuri, unul care a consumat extract de cafea verde și un altul care a consumat un placebo. Rezultatele au arătat că grupul care a consumat extractul de cafea verde a înregistrat o reducere semnificativă în greutate, circumferința taliei și indicele de masă corporală în comparație cu grupul care a primit placebo-ul.

Fat Burner X10 – Pastile de slăbit Premium

Cafeaua verde poate avea un efect benefic asupra metabolismului

Un studiu publicat în Journal of Nutritional Biochemistry a constatat că consumul de cafea verde poate crește rata metabolică și poate ajuta la arderea mai eficientă a grăsimilor. Prin urmare, consumul regulat de cafea verde poate spori capacitatea organismului de a pierde în greutate.

Este important de menționat că aceste studii au fost realizate pe termen scurt și că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma rezultatele. De asemenea, este important să se țină cont de faptul că consumul excesiv de cafea verde poate cauza efecte secundare precum insomnie, nervozitate și tulburări digestive.

Pentru a obține cele mai bune rezultate în procesul de slăbire, este recomandat să se combine consumul de cafea verde cu o alimentație echilibrată și exerciții regulate. Este important să se consulte întotdeauna un specialist înainte de a începe orice program de pierdere în greutate și să se respecte doza recomandată de cafea verde.

Pentru a beneficia în mod optim de proprietățile cafelei verzi, este recomandat să o consumăm în formă de suplimente sau de extract, deoarece acestea conțin o concentrație mai mare de compuși bioactivi. Cu toate acestea, este important să consultăm întotdeauna un medic sau un specialist înainte de a începe un nou regim alimentar sau de suplimente.

Cum se prepara cafeaua verde

Pentru a putea fi consumata, cafeaua verde se prepara in mod diferit fata de cafeaua clasica. Cu alte cuvinte, cafeaua verde nu se fierbe si nu se da in clocot. Aceasta bautura se infuzeaza cu apa incalzita pentru 4-5 minute, asemanator modului in care se prepara ceaiurile. La o cana de 200 de mililitri vor fi suficiente doua sau trei lingurite de pudra de cafea verde sau boabe de cafea verde macinate.

Este indicat ca aceasta bautura sa fie consumata de indata sau in maxim 10 minute de la preparare, pentru a nu se pierde astfel din proprietatile sale antioxidante. De asemenea, este indicat consumul zilnic de cafea verde, in prima parte a zilei, fara a se adauga zahar sau miere pentru indulcirea bauturii.

Proprietătile cafelei verzi

Așa cum probabil este de la sine înteles, procesul de prăjire al cafelei modifică gustul, aroma, culoarea și concentrația nutrienților boabelor de cafea. Spre deosebire de cafeaua obișnuită, bobele de cafea verde nu sunt prăjite și rămân complet crude, astfel încat prezintă un volum uriaș de antioxidanți și alți compuși activi farmacologici.

Cercetătorii cred că acizii clorogenici și cofeina sunt compuși responsabili pentru multe dintre beneficiile pentru sănătate pe care oamenii le asociază cu boabele de cafea verde.

Acizii clorogenici au o mulțime de posibile efecte benefice asupra sănatății, inclusiv:

 • antioxidant;
 • antiinflamator;
 • antihipertensiv.

Contraindicații ale consumului de cafea verde

Deși este considerată în general sigură, cafeaua verde poate avea unele efecte secundare. Cofeina din cafeaua verde, la fel ca și cofeina din cafeaua clasică, poate provoca simptome care includ:

 • dureri de cap;
 • stomac deranjat;
 • anxietate.

Din cauza cofeinei din compozitia sa, dozele extrem de mari de cafea verde pot prezenta riscuri, cu atât mai mult în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni precum:

 • glaucom;
 • diabet;
 • tensiune arterială crescută;
 • sindromul colonului iritabil;
 • osteoporoză.

Totodata, boabele de cafea verde interacționează cu multe medicamente, asa că este necesară o vizita la medic înainte de a consuma cafea verde, cu atât mai mult dacă urmezi tratament medicamentos pentru:

 • probleme cu inima;
 • oase slabite;
 • boli pulmonare;
 • menopauză;
 • depresie;
 • schizofrenie.

Probabil ai auzit de multe ori referi la cafea ca și „viciu” care îți face rău, dar crezi sau nu, studiile arată că, în multe cazuri, consumatorii de cafea au un risc mai mic de a face mai multe boli grave în comparație cu neconsumatorii – indiferent dacă vorbim de cafea tradițională sau boabe de cafea verde.

boabe de cafea verde beneficii

Pe lângă faptul că ajută în procesul de slăbire în exces prin reducerea apetitului, cafeaua verde a fost asociată cu sănătatea inimii, protecția împotriva bolilor neurologice și diverse alte efecte anti-îmbătrânire asociate cu longevitatea.

boabe de cafea verde planta extract

Ce sunt boabele de cafea verde? Ce este extractul de boabe de cafea verde?

Boabele de cafea verde și produsele etichetate ca „extract de boabe de cafea verde” provin din boabe de cafea care nu au fost prăjite sau foarte procesate.

În mod normal, boabele folosite pentru a face cafeaua neagră/preparată pe care o bem cel mai frecvent, sunt prăjite la 475 de grade Fahrenheit, ceea ce modifică structura chimică a boabelor, culoarea, aroma, gustul și concentrația de nutrienți.

În loc să fie preparat într-o băutură, extractul pur de boabe de cafea verde este de obicei consumat sub formă de pastile, făcute din boabe de cafea verde zdrobite care au concentrații mai mari de anumiți nutrienți.

Cafeaua verde este o sursă bogată de mai multe tipuri de antioxidanți și alți compuși benefici, inclusiv o serie de polifenoli.

Un tip de polifenol numit acid clorogenic se găsește în cantități mari în boabele de cafea verde.

 • Acidul clorogenic este considerat unul dintre cele mai benefice substanțe luate din consumul de boabe de cafea și motivul pentru care se spune că suplimentele de cafea verde acționează ca ajutoare naturale pentru pierderea în greutate și arzătoare de grăsimi.

Prăjirea boabelor de cafea elimină o parte din acidul clorogenic găsit în cafea, motiv pentru care consumul de boabe pure/neprăjite este considerat a fi superior în mai multe moduri.

Studiile au constatat că extractul de boabe de cafea verde conține trei tipuri de acizi clorogenici și cafeoilchinici (CGA), acizi dicafeoilchinici și antioxidanți, inclusiv acid cafeic, ferulic, izoferulic și p-cumaric.

Unele cercetări au descoperit că extractul de cafea verde conține aproximativ 46% acizi clorogenici, împreună cu alți acizi hidroxicinamici despre care se știe că au beneficii antioxidante pentru sănătate.

Împreună, concentrația totală de acid clorogenic și alt conținut de acid hidroxicinamic este de aproximativ 57%. 

Gasim extract de cafea verde in Fat Burner X10 de la Body Line.

Extract de boabe de cafea verde

Câtă cofeină este în extractul de boabe de cafea verde?

O ceașcă (200 ml) de cafea preparată standard, conține aproximativ 95 de miligrame de cofeină.

În comparație cu consumul obișnuit de o ceașcă de cafea, boabele de cafea verde pot avea cantități similare de cofeină. Acest lucru depinde de doza pe care o consumi zilnic.

Dacă ne referim la suplimente, conținutul de cofeină al boabelor de cafea verde variază de la o marcă la alta, cu aproximativ 20-50 de miligrame de cofeină per capsulă.

Recomandările de dozare variază de la aproximativ două capsule luate o dată pe zi până la trei capsule luate de trei ori pe zi.

Desigur, cafeaua este cunoscută pentru faptul că crește vigilența și energia datorită cofeinei sale și, prin urmare, are efecte ale eliberării anumitor hormoni și neurotransmițători.

Extractul de boabe de cafea verde este considerat, de asemenea, un „stimulant”.

Cofeina este, din punct de vedere tehnic, un medicament și funcționează în moduri similare unor medicamente stimulatoare atunci când vine vorba de afectarea funcțiilor sistemului nervos central.

Consumată, în mod obișnuit, de milioane de oameni în fiecare zi, cofeina are acțiuni directe și uneori semnificative asupra unor părți ale creierului și corpului care controlează excitarea, vigilența, oboseala, anxietatea, metabolismul și somnul.

PACHET SLĂBIRE RAPIDĂ ȘI UȘOARĂ – Arzătoare de grăsimi pe suport de miere de albine

 1. FAT BURNER X10 – 30 plicuri
 2. FAT BURNER NIGHT – 30 plicuri

Arzător de grăsimi pentru femei și bărbați

Accelerează metabolismul și este eficient, în mod semnificativ, în programul de slăbire, deoarece vei crește cantitatea de calorii consumate, chiar și în timp ce dormi.

Body Line Pachet Slabire Rapida - Day&Night - plicuri miere
Comanda Acum

Beneficii boabe de cafea verde

Ajută la pierderea în greutate sau în grăsime

Semințele de cafea verde au câștigat pentru prima dată popularitate atunci când unele studii au descoperit că are capacitatea de a ajuta la inducerea pierderii în greutate.

Deși cu siguranță nu este o modalitate rapidă de a ajunge la o greutate mai sănătoasă, cercetările sugerează că acidul clorogenic este foarte absorbabil odată consumat și ajută organismul să ardă glucoza și grăsimea stocată pentru energie.

De asemenea, poate reduce inflamația (o cauză principală a diabetului și a altor probleme metabolice), poate încetini eliberarea zahărului în fluxul sanguin și poate ajuta la reglarea eliberării insulinei, care aduce glucoza în celule.

Poate duce la normalizarea zahărului din sânge

Oamenii de știință spun că efectele pozitive ale boabelor de cafea verde asupra zahărului din sânge au de-a face cu capacitatea sa de a reduce inflamația, ajută la atingerea unei greutăți corporale mai sănătoase și poate reduce pofta de alimente inflamatorii.

În același timp, poate fi util pentru scăderea nivelului de glucoză și potențial creșterea energiei.

În timp ce cofeina poate avea efecte pozitive asupra funcțiilor metabolice, chiar și produsele din boabe de cafea verde care au fost decofeinizate par să fie în continuare benefice.

Cafeaua verde poate ajuta la normalizarea nivelului de zahăr din sânge, uneori în mod semnificativ, ceea ce, la rândul său, poate reduce riscul de diabet de tip 2.

PACHET SLĂBIRE RAPIDĂ ȘI UȘOARĂ – Arzătoare de grăsimi pe suport de miere de albine

 1. FAT BURNER X10 – 30 plicuri
 2. FAT BURNER NIGHT – 30 plicuri

Arzător de grăsimi pentru femei și bărbați

Accelerează metabolismul și este eficient, în mod semnificativ, în programul de slăbire, deoarece vei crește cantitatea de calorii consumate, chiar și în timp ce dormi.

Body Line Pachet Slabire Rapida - Day&Night - plicuri miere
Comanda Acum

Boabele de cafea verde pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale

Multe studii au arătat că extractul de cafea verde poate fi eficient în scăderea tensiunii arteriale.

Un studiu pe 17 pacienți cu hipoglicemie a arătat că, după ce au luat extract de semințe de cafea verde, 13 din cei 17 studenți au experimentat scăderi ale tensiunii arteriale.

Participanții au luat zilnic aproximativ 800 de miligrame de extract, o doză care este considerată ca fiind mare, dar pare a fi foarte eficientă în scăderea tensiunii arteriale.

Alte cercetări arată că dozele mai mici, între aproximativ 50-140 de miligrame, pot fi, de asemenea, benefice pentru scăderea tensiunii arteriale la adulți atunci când sunt luate timp de 4 până la 12 săptămâni.

Există, de asemenea, dovezi că acidul clorogenic are agenți hipoglicemici și poate afecta pozitiv metabolismul lipidelor, ducând la scăderea concentrațiilor de colesterol și trigliceride din sânge.

Boabele de cafea verde au efecte anti-îmbătrânire datorită conținutului de antioxidanți

În studiile în care a fost evaluat extractul de boabe de cafea verde, au fost identificate multe proprietăți antioxidante care pot ajuta la încetinirea diferitelor efecte ale îmbătrânirii.

Acidul clorogenic este responsabil pentru majoritatea acestor proprietăți antioxidante ale boabelor de cafea verde.

Deși nu există un aport/valoare standard recomandat pentru consumul de antioxidanți la oameni, unii experți cred că atunci când o persoană ia 400 de miligrame de suplimente de cafea verde zilnic (de obicei împărțite în două-trei doze), el sau ea va primi o cantitate semnificativă. porțiune din antioxidanții zilnici pe care o persoană ar trebui să urmărească să o obțină din dietă.

Poate ajuta la îmbunătățirea nivelurilor de energie

Cafeaua este cunoscută pentru faptul că ajută să te simți mai puțin obosit și poate să crească nivelul de energie, deoarece conține cofeină stimulantă.

Cofeina este de fapt considerată un drog și este cea mai consumată substanță psihoactivă la nivel mondial.

Poate avea efecte semnificative asupra performanței psihomotorii și cognitive, bunăstării psihologice, tensiunii arteriale și aplicațiilor diagnostice și terapeutice, precum și asupra performanței atletice.

Când consumi o băutură care conține cofeină sau o obții din luarea unui supliment/produs stimulant, cum ar fi boabele de cafea verde, cofeina este absorbită în fluxul sanguin, unde ajunge în creier și blochează un neurotransmițător inhibitor numit adenozină. 

În același timp, nivelurile de neurotransmițători numiți norepinefrină și dopamină cresc, ceea ce duce la modificări ale cogniției, inclusiv o concentrare sporită, motivație și o perspectivă adesea pozitivă.

Boabe de cafea verde

Riscuri și efecte secundare

Deși poate avea cu siguranță beneficii documentate, precum un instrument care te poate ajuta în eforturile de a pierde în greutate sau de a îmbunătăți alte aspecte ale sănătății.

Deși suplimentele pot fi utile, poți experimenta și rezultate semnificative pur și simplu schimbându-ți dieta, scăzând stresul, dormind suficient și făcând exerciții fizice regulate.

Pentru unii oameni, consumul oricărei surse de cofeină, inclusiv cafeaua prăjită, poate provoca reacții adverse, inclusiv probleme de anxietate și tensiune arterială.

Pentru cei cu antecedente de sensibilitate la cofeină sau probleme cardiace, este important să evite băuturile sau suplimentele cu cofeină, deoarece acestea pot cauza sau agrava anomalii ale ritmului cardiac.

Dacă observați simptome precum constipație, diaree, dureri de cap, probleme de somn sau reflux de acid care se agravează atunci când consumi cofeină sau produse cu boabe de cafea verde, atunci este mai bine să nu le mai utilizezi și să discuți cu medicul.

Riscuri ce pot apărea de la produse cu cofeină:

 • În timpul sarcinii sau în timpul alăptării
 • Tulburări de anxietate
 • Hemoragii
 • Diabet
 • Diaree
 • Glaucom
 • Tensiune arterială crescută
boabe de cafea verde extract beneficii

Extractul de boabe de cafea verde este un supliment realizat din boabe de cafea „pure”, neprăjite, care conține niveluri ridicate de polifenol protector numit acid clorogenic.

Unele beneficii asociate cu consumul de boabe de cafea verde includ pierderea în greutate sau în grăsime, ajută la normalizarea zahărului din sânge și a insulinei, sănătatea inimii, creșterea energiei, sănătatea cognitivă și starea de spirit îmbunătățită.

Cei care sunt ușor afectați de cofeină sau au anumite afecțiuni ar trebui să se consulte cu medicul înainte de a consuma prea multă cafea verde boabe, deoarece cofeina poate avea efecte adverse.

Citește în continuare:

Nutriție Sănătate

Ashwagandha. Beneficiile și utilizările acestei plante medicinale

Ashwagandha, cunoscută și sub numele de „ginsengul indian”, este o plantă medicinală cu o istorie [...]

Citește mai mult:

Sănătate

Potența masculină. De ce apare și care este soluția?

Potența masculină este un subiect sensibil și important în viața bărbaților de toate vârstele. Problemele [...]

2 Comments

Citește mai mult:

Nutriție

Proteinele, nutrienții esențiali pentru sănătate și performanță. Alimentele care conțin proteine

Proteinele reprezintă unul dintre cei trei macronutrienți esențiali pentru organismul uman, alături de carbohidrați și [...]

Citește mai mult:
-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%
Prețul inițial a fost: 80 lei.Prețul curent este: 39 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *