Ashwagandha. Beneficiile și utilizările acestei plante medicinale

ashwagandha beneficii

Ashwagandha, cunoscută și sub numele de „ginsengul indian”, este o plantă medicinală cu o istorie îndelungată în medicina ayurvedică.

Originară din India, această plantă a fost utilizată de secole pentru proprietățile sale terapeutice și adaptogene. În ultimii ani, Ashwagandha a câștigat popularitate în întreaga lume datorită beneficiilor sale pentru sănătate și potențialului său în tratarea diferitelor afecțiuni.

Ashwagandha. Tot ce trebuie să știi despre această plantă medicinală

Ashwagandha, cunoscută și sub numele de Withania somnifera, este o plantă medicinală cu multiple beneficii pentru sănătate. Originară din India, această plantă este folosită de secole în medicina ayurvedică pentru proprietățile sale de adaptogen și tonic.

Capacitatea de a reduce stresul și anxietatea

Unul dintre cele mai importante beneficii ale ashwagandha este capacitatea sa de a reduce stresul și anxietatea. Studiile au arătat că consumul regulat de ashwagandha poate contribui la scăderea nivelului de cortizol, hormonul stresului, și la îmbunătățirea funcției sistemului nervos. De asemenea, această plantă poate ajuta la reglarea somnului și la combaterea insomniei.

Proprietăți antiinflamatorii și antioxidante

Ashwagandha are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative și la reducerea inflamațiilor din corp. Aceste proprietăți pot fi benefice în tratarea afecțiunilor inflamatorii, precum artrita și bolile de inimă.

Capacitatea de a sprijini sistemul imunitar

Un alt beneficiu al ashwagandha este capacitatea sa de a sprijini sistemul imunitar. Această plantă poate stimula producția de celule albe din sânge, care sunt responsabile pentru lupta împotriva infecțiilor și a bolilor. De asemenea, ashwagandha poate contribui la reducerea riscului de apariție a răcelilor și a gripei.

Funcția cognitivă și sănătatea creierului

Ashwagandha poate fi, de asemenea, benefică pentru funcția cognitivă și pentru sănătatea creierului. Această plantă poate îmbunătăți memoria și concentrarea, precum și abilitățile cognitive generale. De asemenea, ashwagandha poate sprijini sănătatea creierului prin reglarea nivelului de antioxidanți și prin protejarea celulelor nervoase.

Tratarea afecțiunilor hormonale

Utilizările ashwagandha sunt diverse și pot include și tratarea afecțiunilor hormonale. Această plantă poate ajuta la reglarea nivelului de hormoni, precum estrogenul și testosteronul, și poate fi benefică în tratarea disfuncțiilor hormonale, precum sindromul premenstrual și infertilitatea.

Totuși, înainte de a utiliza ashwagandha, este recomandat să consulți un specialist în medicină alternativă sau un medic, deoarece acesta poate interacționa cu anumite medicamente sau poate avea efecte secundare în anumite cazuri.

Ashwagandha este o plantă medicinală cu multiple beneficii pentru sănătate. De la reducerea stresului și anxietății, la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative și îmbunătățirea funcției cognitive, această plantă poate fi un aliat valoros în menținerea stării generale de sănătate și bunăstare.

Efectele asupra sănătății și modul de administrare a Ashwagandha

Efectele asupra sănătății oferite de Ashwagandha sunt diverse și au fost cercetate în detaliu. Această plantă este considerată un tonic general pentru întregul organism, având efecte benefice asupra stresului, anxietății și depresiei. Un studiu publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine a arătat că administrarea de Ashwagandha timp de 60 de zile a redus semnificativ nivelul de stres și anxietate la participanți.

Proprietăți afrodisiace

Această plantă este, de asemenea, cunoscută pentru proprietățile sale afrodisiace și pentru îmbunătățirea funcției sexuale. Un studiu clinic a arătat că administrarea de Ashwagandha timp de șase săptămâni a dus la îmbunătățirea semnificativă a funcției erectile și a calității spermei la bărbați.

Modul de administrare a Ashwagandha poate varia în funcție de scopul pentru care este utilizată. Aceasta poate fi luată sub formă de pulbere, capsule sau ceai. Doza recomandată poate varia între 300 și 600 mg pe zi, în funcție de nevoile individuale și de recomandarea specialistului.

Este important de menționat că Ashwagandha poate interacționa cu anumite medicamente și poate avea efecte secundare în anumite cazuri. De aceea, este recomandat să consulți un medic sau specialist înainte de a începe administrarea de Ashwagandha, mai ales dacă ai anumite afecțiuni medicale sau iei alte medicamente.

Precauții în consumul de Ashwagandha

Deși Ashwagandha este considerată în general sigură pentru consum, există câteva precauții pe care trebuie să le iei în considerare.

Femeile însărcinate sau care alăptează

Femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite consumul de Ashwagandha, deoarece nu au fost efectuate suficiente studii pentru a evalua siguranța acestei plante în aceste categorii.

Persoanele cu afecțiuni autoimune

Persoanele cu afecțiuni autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoidă, ar trebui să consulte un medic înainte de a lua Ashwagandha, deoarece aceasta poate stimula sistemul imunitar și poate agrava simptomele acestor afecțiuni.

Ceai, capsule sau pulbere?

Atunci când vine vorba de consumul de Ashwagandha, există mai multe modalități prin care puteți beneficia de proprietățile sale. Cele mai comune metode de consum sunt sub formă de ceai, capsule sau pulbere. Fiecare dintre aceste opțiuni are avantajele și dezavantajele sale, iar alegerea depinde în mare măsură de preferințele și nevoile individuale.

Ceaiul de Ashwagandha

Aceasta este una dintre cele mai vechi și tradiționale metode de consum a plantei. Pentru a pregăti ceaiul, puteți folosi rădăcina uscată și măcinată de Ashwagandha. Adăugați o linguriță de pulbere într-o cană cu apă fierbinte și lăsați să stea timp de aproximativ 10-15 minute. După ce ceaiul s-a răcit puțin, puteți adăuga miere sau lămâie pentru a-i îmbunătăți gustul. Consumul de ceai de Ashwagandha poate ajuta la relaxarea și calmarea sistemului nervos, dar poate dura ceva timp până când efectele să fie resimțite.

Capsulele

Pentru cei care preferă o opțiune mai convenabilă și ușor de administrat, capsulele de Ashwagandha pot fi o alegere potrivită. Acestea conțin extracte concentrate de Ashwagandha și pot fi luate cu apă în timpul mesei. Avantajul principal al capsulelor este că acestea au o dozare precisă și sunt ușor de administrat. De asemenea, nu veți resimți gustul amar specific al plantei. Capsulele de Ashwagandha pot fi găsite în magazinele de produse naturiste sau online și pot oferi beneficii similare cu cele ale ceaiului sau pulberii.

Pulberea

Dacă sunteți deschis să încercați ceva nou și doriți să vă amestecați propriul tonic sau să adăugați Ashwagandha în diverse rețete, pulberea poate fi cea mai potrivită opțiune pentru dumneavoastră. Puteți adăuga o linguriță de pulbere de Ashwagandha în smoothie-uri, sucuri, iaurt sau alte băuturi și alimente. De asemenea, puteți face o pastă cu pulberea și miere pentru a lua în fiecare dimineață. Pulberea de Ashwagandha are un gust amar și poate fi dificil de consumat în forma sa pură, dar poate fi amestecată cu alte ingrediente pentru a masca gustul.

Cu toate acestea, înainte de a lua orice supliment cu Ashwagandha sau de a utiliza această plantă în scopuri medicinale, este important să consulți un specialist în domeniul sănătății. Ashwagandha poate interacționa cu anumite medicamente și poate avea efecte adverse în anumite condiții medicale. De asemenea, dozajul și modul de administrare pot varia în funcție de afecțiunea tratată și de nevoile individuale.

Cercetările recente despre Ashwagandha au evidențiat potențialul său în tratarea diferitelor afecțiuni. De la efectele antiinflamatorii și de reducere a stresului, până la posibilitatea de a îmbunătăți sănătatea creierului și de a sprijini sistemul imunitar, Ashwagandha poate fi o opțiune valoroasă în gestionarea unor afecțiuni. Cu toate acestea, este important să obținem sfatul unui specialist înainte de a utiliza acest supliment și să fim conștienți de potențialele riscuri și efecte secundare.

DetoX10 Line – detoxifierea organismului

În medicina ayurvedică, Ashwagandha este caracterizată drept „rasayana”.

Ceea ce înseamnă că este folosită pentru a promova sănătatea fizică și mentală, pentru a apăra organismul împotriva bolilor și a factorilor de mediu dăunători și pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

Ashwagandha este numită și ginseng indian și cireș de iarnă. Te poate ajuta să te simți bine și să te relaxezi.

Ashwagandha remediu natural

Există unele dovezi că ashwagandha poate ameliora stresul, poate promova recuperarea musculară, poate reduce anxietatea și poate sprijini alte aspecte ale sănătății corpului.

ashwagandha

Ce este Ashwagandha?

Ashwagandha este un arbust veșnic verde care crește în Asia și Africa.

Rădăcina de ashwagandha este numită și ginseng indian, cireș de iarnă și rădăcină de somnifera.

Rădăcina și frunzele plantei sunt cel mai frecvent utilizate pentru proprietățile lor medicinale, iar prezența grupului de lactone steroidice, contribuie la beneficiile uimitoare a plantei pentru sănătate. 

Sensul literal al cuvântului ashwagandha este „miros de cal”, deoarece se spune că rădăcinile proaspete ale plantei miros ca un cal.

După cum spune povestea, se crede că atunci când îl consumi, poți dezvolta și puterea și vitalitatea unui cal.

În latină, numele speciei somnifera poate fi tradus ca „inducător de somn”.

Beneficiile pentru sănătate ale Ashwagandha

 • Reduce nivelul zahărului din sânge
 • Are proprietăți anti-cancer
 • Poate reduce nivelul de cortizol
 • Poate reduce colesterolul și trigliceridele
 • Ajută la reducerea stresului și a anxietății
 • Reduce simptomele depresiei
 • Poate crește testosteronul și crește fertilitatea la bărbați
 • Poate crește masa musculară și forța
 • Reduce inflamația
 • Poate îmbunătăți funcția creierului, inclusiv memoria
 • Ajută la disfuncția erectilă
 • Stimulează glanda tiroidă
 • Întărește imunitate
 • Crește producția de sânge
 • Previne convulsii
 • Reduce bolile oculare
 • Are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene

Este importantă în medicina ayurvedică, deoarece servește mai multor scopuri și aduce beneficii multor sisteme ale corpului, inclusiv sistemele imunitar, neurologic, endocrin și reproductiv.

Este folosită ca remediu, pentru a ameliora o serie de afecțiuni de sănătate și pentru a ajuta organismul să rămână în echilibru.

În India, a fost folosită ca un remediu cu spectru larg de secole. Iar mai recent, oamenii de știință au descoperit că posedă și proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.

Ce este ashwagandha

Ashwagandha Beneficii și utilizări

Care sunt unele beneficii ashwagandha pentru bărbați și femei?

Există beneficii pentru tiroida, anxietate și pierderea în greutate, printre altele.

Iată câteva dintre principalele beneficii ale plantei:

 • Îmbunătățește funcția tiroidiană
 • Sprijină pierderea în greutate
 • Tratează oboseala suprarenală
 • Reduce anxietatea și depresia
 • Reduce stresul
 • Crește rezistența și rezistența
 • Previne și tratează cancerul
 • Reduce degenerarea celulelor creierului
 • Stabilizează glicemia
 • Scade colesterolul
 • Crește imunitatea

Body Line® Platininium – FAT BURNER X10 

Supliment ce conține Ashwagandha

PENTRU CINE ESTE RECOMANDAT FAT BURNER X10:

√  Este perfect pentru cei care caută ajutor pentru slăbire eficientă, în cel mai scurt timp posibil

√  Îi poate ajuta pe cei care nu au avut succes doar ținând o dietă

√  Este ideal pentru cei care caută să ardă grăsimea corporală încăpățânată de pe burtă, brațe, coapse etc.

√  Este grozav pentru cei care se străduiesc să-și controleze pofta de mâncare sau care sunt pofticioși

√  Poate fi util pentru cei care simt că eforturile lor de slăbire sunt împiedicate de un metabolism lent

√  Îi sprijină pe cei care doresc să se asigure că greutatea pierdută după o dietă, nu revine

Body Line Platinium Fat Burner X10 - 60 capsule- pastile de slabit

60 capsule / 30 serviri

Formulă complet nouă, cu REZULTATE VIZIBILE încă de la prima utilizare

Un supliment atât pentru femei,cât și pentru bărbați

Comanda Acum

Îmbunătățește funcția tiroidiană

Unul dintre cele mai incredibile aspecte ale plantelor adaptogene este că ajută persoanele cu probleme de tiroida.

S-a demonstrat că Ashwagandha susține o tiroidă lentă pentru persoanele diagnosticate cu boala Hashimoto sau tiroida subactivă.

Pentru milioanele de oameni care se luptă cu probleme cu tiroida, dintre care mulți nici măcar nu știu asta, poate servi drept soluție pe care au așteptat-o.

Aceste beneficii pentru sănătatea ashwagandha pentru tiroida reprezintă, de asemenea, beneficiile plantei pentru pierderea în greutate, deoarece problemele cu tiroida pot duce la fluctuații de greutate.

S-a ajuns la concluzia că planta poate fi benefică pentru normalizarea nivelurilor tiroidiene la pacienții cu hipotiroidism.

Studiile făcute pe ashwagandha, au descoperit că planta are proprietăți de îmbunătățire a tiroidei.

Testele de laborator au constatat că unii dintre acești pacienți au prezentat creșteri ale T4 în timpul perioadei de tratament.

Cercetările sugerează că, deoarece ashwagandha crește funcția tiroidiană, este posibil să nu fie potrivită pentru persoanele cu tiroida hiper activă.  

Ashwagandha beneficii pentru sanatate

Cine ar trebui să folosească Ashwagandha?

Ashwagandha face parte dintr-o clasă de plante medicinale cunoscute sub numele de adaptogene.

S-a demonstrat că aceste plante adaptogene ameliorează anumite simptome fizice și mentale ale stresului.

Ashwagandha poate susține mai multe sisteme ale corpului, ridicându-ți energia fizică și mentală în diferite moduri.

 • Pentru a crește energia, forța musculară și recuperarea

În mod surprinzător, s-a demonstrat că ashwagandha crește forța musculară, îmbunătățește recuperarea și oferă alte beneficii.

Ashwagandha pare a fi deosebit de eficient pentru antrenamentul de forță sau antrenamentul de rezistență, deoarece mai multe studii au arătat că poate îmbunătăți rezultatele.

Datorită beneficiilor sale de stimulare a mușchilor, de rezistență și de îmbunătățire a recuperării, este foarte populară în rândul sportivilor de la toate nivelurile.

 • Pentru a scăpa de stres

Dacă ai un loc de muncă stresant, de exemplu, sau observi simptome de stres care îți afectează bunăstarea fizică și mentală, atunci un adaptogen precum ashwagandha te-ar putea ajuta.

Stilul de viață modern a crescut stresul și epuizarea, iar mulți oameni folosesc suplimente specifice pentru a ameliora stresul.

 • Pentru a crește virilitatea, libidoul sau funcția sexuală

Un studiu a constatat că bărbații care au luat ashwagandha au experimentat îmbunătățirea funcției sexuale și a virilității, crescând fertilitatea.

Ashwagandha a fost folosită de către practicienii ayurvedici de peste 3.000 de ani.

În mod obișnuit, s-a folosit ca un remediu general pentru a stimula mai multe aspecte ale sănătății și bunăstării, deși ar putea fi, de asemenea, utilizată pentru beneficii specifice.

 • Pentru probleme cu memoria și concentrarea

Aceasta sprijină și îmbunătățește memoria, făcând mai ușoară reamintirea anumitor subiecte.

Unele studii au constatat că ashwagandha a redus riscul de boli degenerative ale creierului.

 • Pentru pierdere în greutate

Te antrenezi des, dar te chinui să slăbești? Este posibil să ai probleme cu tiroida.

Funcționarea defectuoasă a tiroidei poate afecta metabolismul, ceea ce face mai dificilă pierderea în greutate. Există dovezi că ashwagandha susține o bună funcționare a tiroidei.

 • Pentru a întări sistemul imunitar

Este unul dintre modivele pentru care a devenit deosebit de populară în timpul pandemiei de COVID-19.

Este, de asemenea, benefică pentru sănătatea cardiovasculară, susținerea glandelor suprarenale sau anti-îmbătrânire, printre alte beneficii.

ashwagandha-extract

Efecte secundare ale utilizării Ashwagandha

Un risc pentru femeile însărcinate

Femeile însărcinate sunt sfătuite să evite consumul acestei plante, deoarece posedă proprietăți abortive.

Risc de interacțiuni medicale

Medicii recomandă prudență deoarece poate interacționa cu medicamentele obișnuite, în special pentru cei care suferă de boli precum diabetul, hipertensiunea, anxietatea, depresia și insomnia.

Se recomandă a se evita consumul în cantități mari, deoarece poate avea efecte secundare, cum ar fi diaree, stomac deranjat și greață.

Dozare

Sub formă de rădăcină pudră, uscată sau proaspătă.

Se recomandă 1-2 lingurițe sau 5-6 grame de pudră atunci când o consumi pentru bunăstarea generală.

Se poate administra și pentru ameliorarea anxietății.

Cu toate acestea, atunci când luați planta pentru tratarea oricărei boli specifice, ar trebui să consultați un profesionist medical, cum ar fi un medic ayurvedic, pentru doza.

Ceaiul Ashwagandha

Poți face ceaiul fierbând pudra în apă timp de 10 minute. Nu folosi mai mult de o linguriță într-o cană de apă.

De asemenea, poți consuma praf de rădăcină organică de Ashwagandha, împreună cu un pahar de lapte fierbinte înainte de a merge la culcare.

Body Line® Platininium – FAT BURNER X10 

Supliment ce conține Ashwagandha

PENTRU CINE ESTE RECOMANDAT FAT BURNER X10:

√  Este perfect pentru cei care caută ajutor pentru slăbire eficientă, în cel mai scurt timp posibil

√  Îi poate ajuta pe cei care nu au avut succes doar ținând o dietă

√  Este ideal pentru cei care caută să ardă grăsimea corporală încăpățânată de pe burtă, brațe, coapse etc.

√  Este grozav pentru cei care se străduiesc să-și controleze pofta de mâncare sau care sunt pofticioși

√  Poate fi util pentru cei care simt că eforturile lor de slăbire sunt împiedicate de un metabolism lent

√  Îi sprijină pe cei care doresc să se asigure că greutatea pierdută după o dietă, nu revine

Body Line Platinium Fat Burner X10 - 60 capsule- pastile de slabit

60 capsule / 30 serviri

Formulă complet nouă, cu REZULTATE VIZIBILE încă de la prima utilizare

Un supliment atât pentru femei,cât și pentru bărbați

Comanda Acum

Ashwagandha este un extract din plante folosit de mii de ani pentru a gestiona stresul, pentru a stimula imunitatea și pentru a oferi multe alte beneficii.

Știința modernă verifică din ce în ce mai mult beneficiile ashwagandha, deși trebuie făcute mai multe cercetări pentru a le întări.

Citește în continuare:

Rhodiola, beneficiile surprinzătoare pentru stres, anxietate și longevitate

Rhodiola este o plantă adaptogenă, ceea ce înseamnă că ajută organismul să se adapteze și [...]

Citește mai mult:
Portocala amară. Un aliat natural în lupta împotriva kilogramelor în plus

Portocala amară are calități asemănătoare citricelor. Bogate în vitamina C și vitamina A, portocalele amare [...]

Citește mai mult:
Suferi de artrită? Iată care sunt alimentele de mâncat și de evitat pentru a calma durerea

Artrita poate fi o afecțiune debilitantă dacă este ignorată, iar dieta joacă și ea un [...]

Citește mai mult:
Ce beneficii aduce mierea de albine în cuplu

Știai că mierea de albine este afrodisiac? Numită cea mai perfectă hrană a naturii, mierea, [...]

Citește mai mult:
Sistemul imunitar. Cum funcționează și cum ne protejează de boli

A-ți păstra sănătatea generală și a-ți menține sistemul imunitar în formă, este foarte important. Mai [...]

Citește mai mult:
5 HTP Suplimentul care aduce beneficii pentru starea de bine, somn, sațietate, gestionarea greutății

Nivelurile scăzute de serotonină sunt asociate cu depresie, anxietate, tulburări de somn, creștere în greutate [...]

Citește mai mult:
-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%
Prețul inițial a fost: 80 lei.Prețul curent este: 39 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *