Portocala amară. Un aliat natural în lupta împotriva kilogramelor în plus

bitter orange sau portocala amara pentru slabit

Portocala amară este recunoscută pentru conținutul său bogat în substanțe benefice organismului, cum ar fi vitaminele C și A, fibre, antioxidanți și flavonoide. Aceste componente își aduc contribuția în procesul de slăbire prin diferite mecanisme

Unul dintre aspectele-cheie ale portocalei amare în procesul de slăbire este capacitatea sa de a stimula arderea grăsimilor. Aceasta se datorează conținutului de sinefrină, un compus natural care poate crește ritmul metabolic, accelerând astfel procesul de ardere a grăsimilor

Rolul portocalei amare în arderea grăsimilor și controlul apetitului

De asemenea, portocala amară poate contribui și la controlul apetitului, datorită conținutului său ridicat de fibre și substanțe amare, care pot reduce senzația de foame și pofta de mâncare.

Portocala amară nu este doar un fruct gustos, ci și un aliat natural în lupta împotriva kilogramelor în plus. Este o opțiune sănătoasă și echilibrată pentru cei care doresc să slăbească, deoarece conține puține calorii și nu adaugă zahăr în dietă.

Menținerea sănătății generale și la întărirea sistemului imunitar

De asemenea, prin conținutul său bogat de vitamine și antioxidanți, portocala amară poate contribui la menținerea sănătății generale și la întărirea sistemului imunitar, aspecte importante în timpul procesului de slăbire.

Portocala amară poate fi un supliment valoros într-o dietă echilibrată și într-un stil de viață sănătos, datorită beneficiilor sale în procesul de slăbire. Cu toate acestea, este important să consultăm întotdeauna un specialist înainte de a introduce un nou aliment sau supliment în regimul nostru alimentar, pentru a ne asigura că este potrivit pentru nevoile noastre individuale.

Sinefrina

Portocala amară, denumită și portocală Seville, este o variantă a portocalei obișnuite, care conține un compus numit sinefrină. Sinefrina este un stimulent natural care poate ajuta la accelerarea metabolismului și la arderea grăsimilor. De aceea, portocala amară este considerată un aliment benefic în procesul de slăbire.

Beneficiile portocalei amare în procesul de slăbire

Stimularea metabolismului

Unul dintre principalele beneficii ale portocalei amare în procesul de slăbire este stimularea metabolismului. Sinefrina conținută în această fruct are proprietăți termogenice, ceea ce înseamnă că poate crește temperatura corpului și poate accelera arderea caloriilor. Prin stimularea metabolismului, portocala amară poate ajuta la arderea grăsimilor și la transformarea acestora în energie.

Suprimarea apetitului

Un alt beneficiu al portocalei amare în slăbire este capacitatea sa de a suprima apetitul. Consumul de portocală amară poate da senzația de sațietate și poate reduce pofta de mâncare. Astfel, vei consuma mai puține alimente și vei reduce aportul caloric zilnic, ceea ce poate contribui la pierderea în greutate.

Creșterea nivelului de energie

Portocala amară conține, de asemenea, vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C și potasiul, care pot contribui la creșterea nivelului de energie. În timpul procesului de slăbire, este important să ai energie suficientă pentru a face exerciții fizice și pentru a-ți menține metabolismul activ. Prin consumul de portocală amară, vei obține vitaminele și mineralele necesare pentru a-ți susține eforturile de slăbire.

Detoxifierea organismului

Portocala amară are, de asemenea, proprietăți detoxifiante. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor din organism și la curățarea sistemului digestiv. Prin eliminarea toxinelor, portocala amară poate contribui la o mai bună funcționare a organismului și la un metabolism mai eficient.

Îmbunătățirea digestiei

Un alt beneficiu al portocalei amare în procesul de slăbire este îmbunătățirea digestiei. Consumul regulat de portocală amară poate stimula secreția de sucuri gastrice și poate îmbunătăți absorbția nutrienților. O digestie sănătoasă este esențială în procesul de slăbire, deoarece ajută la o mai bună asimilare a nutrienților și la eliminarea eficientă a deșeurilor.

Rolul portocalei amare în arderea grăsimilor

Portocala amară este un fruct cu multiple beneficii pentru sănătate, iar unul dintre acestea este capacitatea de a ajuta la slăbit. Unul dintre motivele pentru care portocala amară este eficientă în procesul de slăbire este conținutul său ridicat de fibre. Fibrele sunt esențiale într-o dietă sănătoasă deoarece ajută la menținerea senzației de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Astfel, consumul de portocale amare poate ajuta la controlul apetitului și la reducerea consumului excesiv de alimente.

Un alt mod în care portocala amară ajută la slăbit este prin accelerarea metabolismului. Acest fruct conține o substanță numită sinefrină, care are proprietăți termogenice și ajută organismul să ardă mai multe calorii. Sinefrina stimulează sistemul nervos central și crește nivelul de energie, ceea ce duce la o creștere a ritmului metabolic. Prin urmare, consumul de portocale amare poate spori arderea grăsimilor și poate ajuta la pierderea în greutate.

De asemenea, portocala amară este bogată în vitamina C, un antioxidant puternic care contribuie la accelerarea procesului de slăbire. Vitamina C stimulează producția de carnitină, o substanță esențială în metabolismul grăsimilor. De asemenea, această vitamină ajută la menținerea sănătății sistemului imunitar și la prevenirea stresului oxidativ, care poate încetini procesul de slăbire.

Beneficiile consumului de portocală amară pentru sănătate

Portocala amară este un fruct cunoscut pentru gustul său acru și amar, care poate fi dezagreabil pentru unii oameni. Cu toate acestea, puțini sunt conștienți de beneficiile surprinzătoare pe care le poate aduce consumul de portocală amară pentru sănătate.

Bogată în vitamina C

Portocala amară este o sursă excelentă de vitamina C, esențială pentru sistemul imunitar și sănătatea generală. Vitamina C este un puternic antioxidant care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și susține producția de colagen, esențială pentru sănătatea pielii.

Ajută la digestie

Consumul de portocală amară poate ajuta la îmbunătățirea digestiei. Fructul conține enzime care sprijină procesul de digestie și ajută la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, portocala amară conține fibre alimentare, care pot ajuta la prevenirea constipației și menținerea unui sistem digestiv sănătos.

Proprietăți antiinflamatorii

Portocala amară conține compuși cu proprietăți antiinflamatorii, cum ar fi flavonoidele. Acești compuși pot ajuta la reducerea inflamației în organism și pot proteja împotriva bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita și boala inflamatorie intestinală.

Ajută la pierderea în greutate

Consumul de portocală amară poate fi benefic în procesul de pierdere în greutate. Fructul are un conținut scăzut de calorii și conține fibre alimentare, care pot ajuta la menținerea senzației de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, portocala amară conține compuși care pot stimula metabolismul și arderea grăsimilor.

Reglează nivelul de zahăr din sânge

Portocala amară poate fi un aliment benefic pentru persoanele care suferă de diabet sau au probleme cu reglarea nivelului de zahăr din sânge. Fructul conține compuși care pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea creșterilor bruste ale glicemiei.

Susține sănătatea cardiovasculară

Consumul de portocală amară poate contribui la menținerea sănătății cardiovasculare. Fructul conține antioxidanți și compuși care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău în sânge și la prevenirea formării plăcilor de aterom. De asemenea, portocala amară poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea fluxului sanguin.

Utilizări neobișnuite ale portocalei amare în gastronomie și cosmetice

Deși este mai puțin populară decât portocala dulce, aceasta are o serie de utilizări neobișnuite în gastronomie și cosmetice.

În gastronomie

În gastronomie, portocala amară este folosită în special pentru a adăuga un gust distinct și o notă amară în diverse preparate. Coaja de portocală amară este adesea utilizată pentru a aromatiza prăjituri, biscuiți sau budinci. De asemenea, aceasta poate fi folosită pentru a prepara un sirop de portocale amare, care poate fi adăugat în cocktail-uri sau utilizat pentru a glazura prăjituri.

Deși este cunoscută pentru gustul său amar, portocala amară poate fi folosită și în preparate sărate. Coaja de portocală amară poate fi adăugată în marinade pentru carne sau în sosuri pentru a le da un gust inconfundabil. De asemenea, sucul de portocale amare poate fi utilizat pentru a găti diverse feluri de mâncare, precum fripturi sau tocănițe.

În cosmetice

În cosmetice, portocala amară este apreciată pentru proprietățile sale benefice asupra pielii și părului. Uleiul esențial de portocală amară este adesea folosit în produsele cosmetice pentru a conferi un parfum plăcut și pentru a hidrata pielea. Acest ulei esențial are și proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, fiind util în tratarea acneei și a altor afecțiuni ale pielii.

De asemenea, coaja de portocală amară poate fi utilizată în diverse măști pentru față sau pentru exfolierea pielii. Aceasta are proprietăți astringente și tonifiante, ajutând la curățarea porilor și la îndepărtarea celulelor moarte. De asemenea, poate fi folosită pentru a trata părul gras sau pentru a conferi strălucire și vitalitate părului tern.

Pachet Slăbire miere Day&Night Fat Burner X10 + Fat Burner Night. Slăbit rapid și sigur

Portocala amară sau bitter orange are calitățile asemănătoare altor citrice. Bogată în vitaminele C și A, cu numeroase substanțe active.

Ceea ce o deosebește, în mod special, este sinefrina, o substanță care ajută, printre altele, la stimularea metabolismului și arderea grăsimilor, susținând procesul de slăbire.

Datorită acestui super efect, portocalele amare sunt adesea ingrediente principale în formulele arzătoarelor de grăsimi.

portocala amara bitter orange

Cum stimulează portocala amară slăbirea eficientă?

Datorit efectului observat în diverse studii și cercetări și anume că ajută la accelerarea pierderii în greutate, extractul de portocală amară este întâlnit în diverse suplimente pentru slăbit, produse de control al greutății și de performanță sportivă.

Extractul conține constituenți protoalcaloizi care măresc rata metabolică și ajută la arderea caloriilor mai repede. Plus are efect de suprimare a poftei de mâncare.

Acești compușii vegetali din portocala amară, sunt utilizați de peste 20 de ani în suplimente pentru pierderea în greutate, performanța atletică, îngrijirea pielii, controlul apetitului și sănătatea creierului.

Bitter orange conține și beta agoniști, substanțe care cresc termogeneza și ajută la scăderea în greutate.

Diverse studii arată că atunci când Bitter Orange este consumată împreună cu alte produse, cum ar fi cofeina, cetonă de zmeură, usturoi, ghimbir, capsaicina sau apple cider și se suplimentează cu un program de exerciții fizice moderate pentru o perioadă de opt săptămâni, poate duce la o pierdere semnificativă din grăsimea corporală, precum și la niveluri ridicate de energie.

Ce este portocala amară?

Portocala amară sau bitter orange este originară din Asia de Sud-Est, însă a fost răspândită și cultivată de oameni în multe alte părți ale lumii.

Cunoscute și sub numele de portocale de Sevilla sau portocale acre, portocalele amare sunt fructe citrice, fiind o încrucișare între mandarine și pomelo sau grapefruit.

Au pielea groasă, galben-portocalie, iar carnea lor este extrem de acră și amară.

Deși fructele crude în sine nu sunt de obicei consumate, sucul și coaja lor sunt folosite pentru beneficii, în diferite bucătării din întreaga lume.

Portocalele amare sunt portocalele preferate pentru prepararea marmeladei britanice clasice pentru că au un conținut ridicat de pectină, care ajută la întărirea marmeladei și pentru că acidul lor destul de intens ajută la echilibrarea cantității mari de zahăr folosită la prepararea marmeladei.

În afară de aceasta, portocala amară este de obicei folosită mai mult ca și condiment decât ca un fruct real. Dar excelează în acest sens.

Sucul de portocale amare este un acid excelent pentru a fi adăugat la mâncăruri savuroase.

Și, în timp ce acidul lor este caracteristica lor cea mai notabilă, ele oferă o gamă mai mare de arome decât lămâia sau lămâița, făcându-le un adaos excelent la rețetele de cocktail și sosuri de salată.

portocala amara proprietati

Portocala amară proprietăți

Cu un compus chimic complex, portocala amară este probabil mai cunoscută pentru uleiul volatil din coajă.

Pe lângă conținutul de ulei volatil, cei mai importanți constituenți activi din coajă sunt alcaloizii sinefrina, octopamina, N-metiltiramina, tiramina și hordenina.

În plus, fructele și coaja sa sunt bogate în vitamina C, flavonoide și carotenoide.

Fructele și sucul conțin și cumarine, cum ar fi bergaptenul, care sensibilizează pielea la lumina soarelui.

Para-sinefrina, adesea denumită pur și simplu sinefrina, este componentul activ principal care cuprinde aproximativ 90% din totalul protoalcaloizilor.

Are proprietăți termogenice, adică producătoare de căldură.

Cum funcționează portocala amară?

Există numeroase substanțe chimice prezente în portocala amară despre care se știe că afectează sistemul nervos central la oameni.

Consecințele și concentrația acestor substanțe chimice depind de partea plantei din care este exprimat compusul și de metoda folosită în extracție și preparare, iar efectele se pot schimba.

Efectele comune ale substanțelor chimice sunt:

  • Strângerea vaselor de sânge
  • Creșterea tensiunii arteriale
  • Creșterea ritmului de bătaie al inimii.
portocala amara beneficii

Ce gust are portocala amară?

Portocalele amare au o aromă acrișoară pronunțată și o ușoară amărăciune, împreună cu foarte puțină dulceață.

Dacă îți imaginezi concentrând aroma intensă, aromatică a portocalelor, păstrând aciditatea și suculența, dar înlocuind dulceața cu acritura, începi să-ți faci ideea despre ce gust au portocalele amare.

Ce valoare nutrițională are o portocala amară

O porție de 100 de grame de portocale amare oferă 37 până la 66 de calorii și 10 până la 15 grame de carbohidrați, împreună cu mai puțin de jumătate de gram de fibre, aproximativ 1 gram de proteine ​​și grăsimi neglijabile.

De asemenea, furnizează 45 până la 90 de miligrame de vitamina C, care reprezintă între 50 și 100% din valoarea zilnică recomandată.

Ce beneficii oferă portocala amară

În medicina tradițională chineză, fructele și coaja uscată de bitter orange au fost folosite de secole, datorită beneficiilor sale puternice pentru sănătate.

Floarea acestei plante de portocal amar și uleiul extras din coaja fructului sunt folosite pentru tratarea afecțiunilor gastrointestinale precum ulcerele care apar în intestine, constipația, sângele în scaun și chiar diareea.

Uleiul esențial de portocale amare are proprietăți antibacteriene și antifungice dovedite științific.

Datorită acestor acțiuni de ucidere a germenilor, este eficient pentru infecțiile fungice ale pielii. Uleiul diluat este, de asemenea, folosit pentru a trata coșurile și acneea.

În aromaterapie, uleiul său calmant este folosit pentru a atenua stresul și anxietatea.

Portocala amară aduce beneficii și în pierderea în greutate: ajută la creșterea nivelului unui compus care se află în interiorul celulelor și care pare a fi eficient în arderea grăsimilor.

bitter orange extract

Cine nu ar trebui să consume portocala amară?

Extractul de portocală amară are câțiva compuși care pot afecta sistemul nervos.

Deși nu există suficiente cercetări științifice pentru a dovedi siguranța extractului, a fost considerat posibil nesigur atunci când este consumat în cantități mai mari decât dozele utilizate în mod obișnuit.

Este recomandabil să fii prudent și să consulți un medic, înainte de a lua suplimente de portocale amare, în următoarele condiții:

  • Diabet – Consumul de portocale amare poate provoca un dezechilibru al nivelului de zahăr din sânge la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.
  • Boli de inimă – Portocala amară în combinație cu alți stimulenți, cum ar fi cofeina, poate crește ritmul cardiac și tensiunea arterială și poate declanșa accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.
  • Alte afecțiuni – sinefrina trebuie evitată de către persoanele care suferă de glaucom, hipertensiune, hipertiroidism sau tahiaritmie.
bitter orange sau portocala amara

Cum sau pentru ce este folosită portocala amară – Concluzie

Coaja de fructe este un ajutor digestiv tradițional și un stimulent al apetitului.

De asemenea, este o sursă bună de antioxidanți și se crede că tonifică și protejează vasele de sânge.

Uleiul său este folosit în aromaterapie pentru a ajuta la starea de nervozitate și anxietate.

Se poate adăuga într-un difuzor, o baie fierbinte sau se pot pune câteva picături pe punctele de puls.

Datorită acțiunilor sale antiseptice, uleiul de portocale de Sevilla este, de asemenea, folosit local pentru a trata bolile fungice ale pielii și este un ingredient popular în produsele cosmetice pentru piele.

Astăzi, extractul de Bitter orange și sinefrina ca și constituent principal, sunt utilizate pe scară largă pentru pierderea în greutate și gestionarea greutății, performanța sportivă, controlul apetitului, energie și concentrare mentală.

În concluzie, portocala amară este absolut un aliment sănătos, cu un conținut nutritiv substanțial care, acționând în sinergie, poate avea un efect foarte pozitiv asupra organismului.

Citește în continuare:

Nutriție Sănătate

Ce beneficii aduce mierea de albine în cuplu

Știai că mierea de albine este afrodisiac? Numită cea mai perfectă hrană a naturii, mierea, [...]

Citește mai mult

Diete și rețete de slăbit

Diete eficiente în procesul de slăbire rapidă și sănătoasă

De cele mai multe ori, o persoană vrea să slăbească din motive estetice, fără a [...]

1 Comment

Citește mai mult

Diete și rețete de slăbit Nutriție

Asocierea alimentelor. 7 Combinații de alimente care te sprijină în procesul de slăbire

Alegerea alimentelor cu puține calorii și o densitate de energie scăzută te poate ajuta să [...]

Citește mai mult

Diete și rețete de slăbit Nutriție

Dieta cu carbohidrați sănătoși. Cei mai buni carbohidrați pentru slăbire, potrivit dieticienilor

Încerci să slăbești și crezi că trebuie să renunți la toți carbohidrații? În nici un [...]

Citește mai mult

Sănătate

Cum să-ți accelerezi metabolismul și să consumi mai multe calorii

Stimularea metabolismului se referă la cât de repede corpul tău arde calorii. Acest fapt depinde [...]

1 Comment

Citește mai mult

Nutriție

Top 10 alimente zero calorii. Poți mânca oricât, fără să te îngrași

Când vine vorba de scăderea în greutate și de gestionarea greutății, știm cu toții cât [...]

2 Comments

Citește mai mult
-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%
Prețul inițial a fost: 80 lei.Prețul curent este: 39 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *