Care sunt cele mai bune shakeuri proteice?

proteina pentru femei

Cele mai bune shakeuri proteice | Proteine | Creatina | BCAA

Shake-urile proteice sunt minunate! Pline de nutrienți diverși, gata în câteva secunde, ușor de luat cu tine peste tot pe unde mergi: la birou ( pentru o masă sățioasă), la sală ( pentru performanță ridicată), la cumpărături ( 🙂 pentru un boost de energie).

cele mai bune shakeuri proteice

Te întrebi, însă, ce să alegi? Care sunt cele mai bune suplimente proteice sub formă de praf?

De asemenea, vrei să știi cum îți afectează organismul aceste shake-uri?

Ei bine, vei găsi aceste răspunsuri aici! 

În primul rând trebuie să știi ce beneficii îți oferă un shake proteic:

 • Este o sursă naturală
 • Înlocuiește cu brio o masă (sau două) din zi
 • Valoarea ridicată de proteine izolat și concentrat de zer
 • Profil complet de aminoacizi esențiali
 • Aminoacizi cu catenă ramificată în formă liberă (BCAA)
 • Sărac în grăsimi
 • Sub formă de pulbere, ușor de amestecat.

Când ai nevoie de un shake proteic?

 • Când crești. Un adolescent are nevoie de mai multe proteine ​​pentru a-și alimenta antrenamentele, deoarece corpul său este în continuă creștere și folosește mai multe proteine ​​în general.     
 • Când începi un program de antrenament. Dacă antrenamentul este nou pentru tine și încerci să construiești mușchi, vei avea nevoie de mai multe proteine ​​decât în mod normal.     
 • Când vrei să-ți îmbunătățești antrenamentele. Dacă în mod obișnuit te antrenezi o jumătate de oră, de câteva ori pe săptămână, dar, la un moment dat, decizi să te antrenezi mai mult, corpul tău va avea nevoie de mai multe proteine.     
 • Când te recuperezi dintr-o accidentare. Sportivii cu leziuni sportive au frecvent nevoie de mai multe proteine ​​care să-i ajute să se vindece mai repede.
 • Dacă ești vegan. Persoanele care urmăresc un stil de viață vegan sau vegetarian elimină din dieta lor o serie de surse proteice comune, inclusiv carne, pui și pește, și uneori și lactate și ouă.

Care sunt cele mai bune shakeuri proteice? Ce să aleg?


1. Shake proteic pentru masa musculara Whey Protein (proteine din zer) – cele mai bune shakeuri proteice

proteine

Pulberile proteice – făcute într-un shake sau consumate oricum dorești – sunt din ce în ce mai populare ca supliment nutritiv.

Proteina din zer este unul dintre cele mai cruciale suplimente proteice pentru câștigarea masei musculare.

Zerul este cel mai des utilizat, pentru că este o proteină din lapte solubilă în apă. Este, de asemenea, o proteină completă.

 • Proteinele complete conțin toți cei nouă aminoacizi necesari pentru nevoile dietetice umane.

Persoanele vegane pot prefera proteina de soia, deși gustul ei este uneori considerat mai neplăcut și nu se dizolvă la fel de bine în apă.

 De obicei, pulberile proteice ne ajută să creștem, fără grăsimi. Ceea ce construim este masa musculară, iar proteina din zer este unul dintre cele mai bune suplimente când ne dorim acest lucru..

Plăcute la gust, suplimentele ce conțin proteine din zer au arome precum vanilie, ciocolată, căpșuni și ananas.

De ce este bună proteina din zer?

Zerul este digerat rapid și ajunge în mușchi rapid, după consum. Conține peptide mici, care ajută la stimularea fluxului de sânge către mușchi.

De asemenea, zerul poate juca rolul unui antioxidant. 

Whey, un complex proteic derivat din lapte, este oferit ca un aliment funcțional, cu o serie de beneficii pentru sănătate. Shake proteic natural.

Este o sursă ușoară și convenabilă de proteine ​​complete și de înaltă calitate.

Componentele biologice ale zerului, inclusiv lactoferina, beta-lactoglobulina, alfa-lactalbumină, gliccomacropeptidă și imunoglobuline, demonstrează o serie de proprietăți care îmbunătățesc imunitatea.

 În plus, zerul are capacitatea de a acționa ca agent antioxidant, antihipertensiv, antitumoral, hipolipidemic, antiviral, antibacterian.

Mecanismul primar prin care se crede că zerul își exercită efectele, este prin conversia intracelulară a aminoacidului cisteină în glutation, un puternic antioxidant intracelular.

O serie de studii clinice au fost efectuate cu succes folosind zerul în tratamentul cancerului, HIV, hepatitei B, bolilor cardiovasculare, osteoporozei și ca agent antimicrobian.

Proteina din zer a prezentat, de asemenea, beneficii în arena performanței și îmbunătățirii exercițiului.

Cum se prepară? Amestecă două lingurițe de praf de proteine ​​din zer în 250 ml de apă sau lapte (fierbinte sau rece) și bucură-te de shake cu proteine.

Momentul ideal pentru a avea acest shake din whey protein este post antrenament.


2. Shake Proteic cu cazeina

Cazeina este cealaltă proteină din lapte. La fel ca zerul, îți poate crește ratele de producție de proteine ​​musculare, atunci când o consumi după antrenament.

Proteina cazeină este proteina primară a laptelui; constituie 76% până la 86% din totalul proteinelor din lapte. Cazeina este componenta laptelui care se solidifică în procesul de coagulare.

De asemenea, are un echilibru nutritiv de aminoacizi foarte bun.

Desi are o rata de digestie lenta, cazeina este o gustare ideală înainte de culcare, deoarece previne catabolismul în timpul somnului.

Suplimentele pe bază de caseină sunt disponibile într-o gamă largă de arome, la fel ca suplimentele de proteine ​​din zer.

Studiile sugerează că, prin combinarea proteinei din zer cu cazeina, crești în greutate prin creșterea semnificativă a masei musculare.

Laptele provenit de la vaci a fost considerat drept hrana perfectă a naturii, oferind o sursă importantă de nutrienți, inclusiv proteine ​​de înaltă calitate, carbohidrați și micronutrienți selectați.

Peste 95% din proteinele din laptele de vacă sunt constituite din cazeine și proteine ​​din zer.

Printre cazeine, cazeina beta este a doua cea mai abundentă proteină și are un echilibru nutrițional excelent al aminoacizilor.

Cum se prepară? Amestecă o linguriță de supliment proteic din zer, o linguriță de suplimente proteice din cazeină, în 250 ml apă sau lapte (fierbinte sau rece) și shake-ul de proteine ​​este gata.

Are o eficiență mărită atunci când este consumat după antrenament.


3. Shake proteic cu creatină

cele mai bune shakeuri proteice, proteine

Creatina este un aminoacid ce se găsește în diferite tipuri de alimente și este produsă, în mod natural, în ficat, rinichi și pancreas.

Creatina este transformată în substanțe diferite și depozitată în mușchi pentru a fi utilizată ca sursă de energie.

Trei aminoacizi se combină pentru a forma unul dintre cele mai îndrăgite și incredibil de populare suplimente din toate timpurile, creatina.

 • Creatina conține Arginină, Metionină și Glicină.

Multe studii concluzionează că suplimentele cu creatină ajută în câștigul de masă musculară.

De asemenea, cei ce o folosesc experimentează îmbunătățiri vizibile ale puterii și pot rezista mai mult, performând rutine de antrenament mai intense.

 • Creatina este esențială pentru creșterea nivelului de IGF-1 (factorul de creștere al insulinei) în mușchi, ceea ce ajută la stimularea creșterii.

Proteina ​​din zer și creatina monohidrat pot fi combinate, deoarece ambele suplimente sunt menite să producă o masă musculară mai mare, pot îmbunătăți antrenamentul și rezistența.

Cei care se antrenează la sală ar trebui să își propună să ia în jur de 1-2g de proteine ​​pe kilogram de greutate corporală împărțite pe parcursul zilei, la fiecare 2-3 ore, între mese sau gustări.

După exercițiu fizic, 20g de proteine sala ​​sunt recomandate ca doză optimă, ​​pentru a sprijini dezvoltarea și creșterea țesutului muscular.

Creatina shake trebuie administrată zilnic, în jur de 3g.

Cele două pot fi amestecate, rezultând un uimitor shake proteic cu creatină.

Acest amestec trebuie luat la 30 de minute după terminarea antrenamentului, deoarece în acel moment, vei beneficia la maxim de beneficiile acestor suplimente.

Sau, poate dorești să iei creatină înainte de antrenament și să suplimentezi cu proteine, ​​după antrenament.

Deși organismul poate crea creatina de la sine, este cea mai eficientă atunci când este combinată cu suplimente de carnosină. Poți, de asemenea, încerca și această variantă.

Cum se prepară? Amestecă o linguriță de supliment de creatină cu o linguriță de supliment de carnosină și adaugă amestecul de pulbere în 250 ml de apă sau lapte (fierbinte sau rece) pentru a te bucura de un sănătos shake nutritiv.


4. Shake cu aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA)

Aminoacizii cu catenă ramificată (BCAA) constau din trei aminoacizi. Acești trei aminoacizi sunt leucina, izoleucina și valina.

Printre principalele beneficii ale aminoacizilor BCAA se numără:

 • Îmbunătățirea performanței exercițiilor fizice    
 •  Prevenirea oboselii    
 • Îmbunătățirea concentrației     
 • Reducerea descompunerii proteinelor și mușchilor, în timpul exercițiilor intense.

Acești aminoacizi sunt esențiali pentru crearea colagenului și repararea țesutului muscular.

Leucina este un ingredient deosebit de important aici, deoarece ajută la stimularea producției de masă musculară.

Cu toate acestea, cei trei aminoacizi menționați aici funcționează eficient împreună, oferindu-ți energie, stimulând creșterea mușchilor și, bineînțeles, reparând țesutul muscular. Se numără printre cele mai bune și necesare shakeuri proteice.

Lanțul ramificat de aminoacizi ( BCAA) reduce cortizolul (un hormon care inhibă testosteronul și stimulează defalcare musculară).

proteine

Catenă ramificata de aminoacizi sunt substanțe nutritive esențiale pe care organismul le obține din proteinele găsite în alimente, în special din carne, produse lactate și leguminoase.

Acestea includ leucină, izoleucină și valină. “Lanț ramificat” se referă la structura chimică a acestor aminoacizi.

Aminoacizii cu lanț ramificat se folosesc și la medicamente.

Aminoacizii cu lanț ramificat au beneficii și pentru afecțiuni ale creierului și în bolile hepatice (acute, cronice și latente).

De semenea, sunt folosiți de către sportivi pentru a îmbunătăți performanțele atletice, pentru a preveni oboseala, îmbunătățește concentrarea și reduce descompunerea musculară, în timpul exercitiilor fizice intense.

Cum se prepară? Amestecă două lingurițe de supliment BCAA cu 250 ml de apă sau lapte (cald sau rece) pentru a te bucura de un shake de proteine esențial.


5. Shake cu Beta-Alanine / Carnosină

*Printre cele mai bune shakeuri proteice.

Beta-alanina este singurul aminoacid beta care apare în mod natural.

Beta-alanina este produsă în ficat ca urmare a degradării uracilului și a timinei (acizi nucleici), dar la animalele care mănâncă carne se obține în principal din dietă.

Beta-alanina este utilizată pentru îmbunătățirea performanței atletice și a capacității de exercițiu, construirea masei musculare slabe și îmbunătățirea funcționării fizice, la vârstnici.

Beta-Alanine este unul dintre cei mai importanți aminoacizi din beta-alanină care se combină cu histidina pentru a forma carnosina.

Nivelurile mai mari de carnosină sunt egală cu niveluri mai mari de rezistență. 

Carnosina este un dipeptid cu o concentrație mare în mușchiul scheletului mamifer. Este sintetizată de carnozina din aminoacizii L-histidină și beta-alanină.

Carnosina îți crește capacitatea de fibre musculare și întârzie debutul oboselii.

Studii recente au arătat că ingestia orală cronică de beta-alanină poate ridica substanțial (până la 80%) conținutul de carnosină din mușchiul scheletului uman.

Interesant este că încărcarea carnosinei musculare duce la o performanță îmbunătățită în exerciții de intensitate ridicată, atât la persoane mai puțin active, cât și la cei ce au antrenamente zilnic.

De obicei, combinarea suplimentelor de beta-alanină cu suplimente de creatină te poate ajuta să obții mai multă masă musculară decât dacă cele 2 suplimente sunt consumate separat.

Beta-alanina ajută la creșterea performanței atletice, la construirea masei musculare slabe și poate ajuta la pierderea de grăsime.

Cum se prepară? Amestecă o linguriță de supliment de beta-alanină cu o linguriță de creatină și adăugă amestecul de pulbere în 250 ml de apă sau lapte (fierbinte sau rece) pentru a te bucura de amestecul Beta-Alanine / Carnosine și Creatină.

Așadar, încearcă aceste shake-uri de proteine ​​și vei câștiga masă musculară și o sănătate de fier.

Nu ezita să ne povestești în comentarii despre progresul tău. 


Te întrebi ce supliment sa iei pentru masa musculara?

Cele mai bune suplimente pentru masa musculara rapida sunt cele care contin:

 • proteine (in jur de 30-40%,
 • carbohidrati complecsi,
 • suplimente ajutatoare cum ar fi: Creatina Creapure®, Arginina AAKG, Beta Alanina, Glutamina, Citrulina, Aminoacizi BCAA, Vitamine si Minerale si enzyme digestive.

Alege Platinium M.M.A. 33 – un gainer complet, dar totodata, un super Pre Workout! Sursa inepuizabila pentru masa ta musculara!


proteine

-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%
Prețul inițial a fost: 80 lei.Prețul curent este: 39 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *