Beta Alanina – un supliment pentru antrenamente fericite

beta alanina-min

Ce este beta alanina?

Beta alanina este un aminoacid neesențial, care se găsește în mod natural în organism sau în alimente.

Consumată sub forma de supliment, poate produce rezultate care entuziasmează orice culturist sau împătimit al sălilor de fitness.

De fapt, face fericit pe oricine îți ia în serios antrenamentele și vrea să devină mai mare, mai definit și mai puternic.

Beta alanina crește energia unei persoane, astfel încât să poată lucra mai mult și mai mult, pentru a obține rezultate mai bune.

beta alanina suplimente-min

Beta alanina este un supliment care îți permite să te antrenezi mai mult și mai greu


Deși nu oferă mai multă energie, beta alanina este o parte esențială a producerii carnosinei.

Cu cât este mai multă beta alanină în corpul tău, cu atât poate produce mai multă carnosină.

Ce este carnosina?

Carnosina reduce acumularea de acid lactic în mușchi în timpul exercițiilor, ceea ce duce la performanțe atletice îmbunătățite.

Carnosina se găsește în mod obișnuit în mușchi în timpul utilizării. Ajută la reglarea acumulării de acid în mușchi, o cauză cheie a oboselii musculare.

Studiile efectuate pe carnosină arată că pot exista mai multe beneficii decât reglarea acumulării de acid.

Concentrația de carnosină este, de asemenea, legată de prezența unui procent ridicat la fibrele musculare de tip II cu contracție rapidă.

Ca rezultat, este frecvent întâlnită în cantități mai mari în rândul sprinterilor, jucătorilor de baschet și a altor sportivi extrem de agili.

Cum acționează carnosina în timpul exercițiului?

Glucoza este descompusă: Glicoliza este descompunerea glucozei, care este principala sursă de combustibil în timpul exercițiilor de intensitate ridicată.

Lactatul este produs: pe măsură ce te antrenezi, mușchii descompun glucoza în acid lactic. Acesta este transformat în lactat, care produce ioni de hidrogen (H +).

Mușchii devin mai acizi: ionii de hidrogen reduc nivelul pH-ului din mușchii tăi, făcându-i mai acizi.

Oboseala se instalează: aciditatea musculară blochează defalcarea glucozei și reduce capacitatea mușchilor de a se contracta. Acest lucru provoacă oboseală.

Carnosina servește ca tampon împotriva acidului, reducând aciditatea mușchilor în timpul exercițiilor de intensitate ridicată.

beta alanina supliment nutritiv-min

 

Cum acționează beta alanina?

Când beta alanina intră în celula musculară, se întâmplă ceea ce numim limitarea ratei de sinteza a carnosinei.

Carnosina este o dipeptidă gasită mai ales în fibrele musculare cu răspuns rapid, a cărei principală funcție este de a acționa ca un tampon pentru ionii de hidrogen.

Dacă reduci acțiunea ionilor de hidrogen, previi scăderea nivelului PH-ului în mușchi.

Aceasta scădere da arsură musculară simțită în timpul antrenamentelor, care duce la oboseală și la terminarea setului. Așa că un PH stabil duce la o performanță mai bună.

Pe scurt, mai multă carnosină previne scăderea PH-ului. Astfel, poți face mai multe repetări, reziști la o intensitate mai mare sau pur și simplu poți folosi greutăți mai mari.

crestere masa musculara-min

 

Ce se întâmplă dacă dublezi carnosina?

In primul rând, carnosina nu se absorbe prea bine. Când este ingerată și apoi digerată, doar o mică cantitate rămâne întreagă, însă și aceea vine cu unele probleme.

Carnosina intacta este hidrolizată în histidina și beta alanina, care sunt absorbite de mușchii scheletici și acolo sunt transformate la loc în carnosină.

Așa că este mai logic să iei direct beta alanina!

S-a demonstrat ca antrenamentul de tip HIT (de mare intensitate) duce la creșterea nivelelor de carnosină, la persoanele neantrenate.

De asemenrea, s-a observat o legătură între carnosină și performanță, în ceea ce privește antrenamentele de mare intensitate.

Cu cât există mai multă carnosină, cu atât poți face sport mai eficient.

Însă ce este mai interesant este că s-a descoperit că la sportivii antrenați sau la orice persoană cu o pregătire fizică bună, nivelurile de carnosină nu pot fi crescute decât prin suplimentarea cu beta-alanina, nu prin antrenamente.

Cu alte cuvinte, pe măsură ce te antrenezi și progresezi, nivelurile de carnosină vor ajunge la un plafon și vor stagna.

Din acest punct doar suplimentarea cu beta alanina va putea să le mai ridice, antrenamentul singur nu va reuși.

Pre-workout S.P.P. – SUPER POWER PUMP

✔  Performanță fizică
✔  Forță mai multă
✔  Anduranță mai bună
✔  Catabolism (degradarea masei musculare) redus în timpul antrenamentelor
✔  Sinteza mai mare a proteinelor.

Supliment cu beta-alanină de cea mai bună calitate.

Super Power Pump cel mai bun pre-workout
COMANDĂ ACUM

Cât de bine funcționează beta-alanina?

În mușchi, nivelurile de histidină sunt în mod normal ridicate și nivelurile de beta-alanină scăzute, ceea ce limitează producția de carnosină.

Beta alanina ajută cu adevărat la ridicarea nivelurilor de carnosină, repede si eficient.

Intr-un studiu, s-a observat că suplimentarea cu 6-8 grame de beta alanina pe zi, timp de 4 săptămâni, a dus la o creștere a carnosinei cu 64%.

După 10 săptămâni, nivelurile au ajuns la 80%. Interesant este că această creștere a carnosinei a avut loc în toate tipurile de fibre musculare (I, IIa și IIb).

Asta demonstrează că, în urma suplimentării cu beta alanina beneficiază orice tip de sportiv, indiferent de specificul sportului practicat.

Sunt și unele studii care au arătat că în ceea ce privește creșterea capacității de antrenament (întârzierea oboselii), beta alanina este mai eficientă decât creatina.

beta alanina-min

Beta alanina furnicături


Unii oameni au raportat furnicături ale pielii sau înroșirea acesteia, după consumul de beta alanina.

Acestea sunt, de cele mai multe ori, experimentate la nivelul feței, gâtului și pe spatele mâinilor. Intensitatea acestor mâncărimi crește odată cu cantitatea de beta alanină consumată.

Aceste simptome ″normale″ scad de obicei după aproximativ 90 de minute. Intervalul și intensitatea acestor simptome variază în funcție de fiecare persoană.

Beta-alanina acționează la nivel celular pentru a menține pH-ul din mușchi să devină prea acid, acesta contribuind la starea de oboseală.

Prin urmare, beta-alanina întârzie oboseala neuromusculară, ceea ce oferă beneficii de performanță. Mâncărimea sau furnicătura este doar ceva de rezolvat pe drumul către obținerea acestor beneficii.

Efectele secundare nu au fost raportate în cazul dozelor moderate de beta-alanină.

Unele persoane iau în mod intenționat beta alanină chiar înainte de a face mișcare, deoarece le place acest efect secundar și îi face să se simtă motivați să se antreneze. 🙂

Alții au spus că poate fi destul de incomod și distractiv.

Atenție: Beta-alanina poate interacționa cu unele medicamente pentru inimă și cu medicamente pentru disfuncția erectilă.

Concluzii asupra beta-alaninei

Se poate concluziona din cele de mai sus că beta alanina poate fi unul din cele mai versatile suplimente descoperite până acum – indiferent de ce sport practici. Este o cale simplă spre succes.

Luând beta alanină, poți deveni mai puternic, mai rapid și poți avea o anduranță mai mare.

Poți ridica greutăți mai mari; efectuând mai multe repetări, poți crește în masă musculară și arzi grăsimile, în acelasi timp.

Suplimentele pe bază de beta alanină sunt obligatorii pentru oricine își dorește creșterea performanțelor, indiferent în ce sport.

Pre-workout SUPER POWER PUMP

✔  Performanță fizică
✔  Forță mai multă
✔  Anduranță mai bună
✔  Catabolism (degradarea masei musculare) redus în timpul antrenamentelor
✔  Sinteza mai mare a proteinelor.

Supliment cu beta-alanină de cea mai bună calitate

SPP pre workout fiola

Fiolă 25 ml la doar 6,00 lei

COMANDĂ ACUM

Te-ar mai putea interesa:

One thought on “Beta Alanina – un supliment pentru antrenamente fericite

  1. Pingback: Top 5 suplimente pentru crestere masa musculara - Bodyline.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *