L-Arginina, rolul în organism și beneficii aduse sănătății

L-Arginina amino

L-Arginina este un aminoacid esențial cu multiple roluri în organismul uman. Este implicată în numeroase funcții vitale și beneficiile aduse sănătății sunt impresionante

Consumul de L-Arginină sub formă de alimente sau suplimente poate contribui semnificativ la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, performanței sportive, recuperării musculare și la menținerea unei stări generale de sănătate optimă.

L-Arginina. Importanța și funcțiile sale în organism

L-Arginina este un aminoacid esențial care joacă un rol crucial în funcționarea organismului. Acesta este produs în mod natural de către corp, dar poate fi, de asemenea, obținut prin consumul de alimente bogate în proteine, cum ar fi carne, pește, lactate, leguminoase și nuci.

Importanța L-Argininei în organism este dată în primul rând de capacitatea sa de a stimula producția de oxid nitric. Oxidul nitric este un compus chimic care ajută la relaxarea vaselor de sânge, facilitând astfel circulația sângelui în tot corpul. Acest lucru este esențial pentru menținerea unei bune funcționări a sistemului cardiovascular și pentru prevenirea unor afecțiuni precum hipertensiunea arterială și bolile de inimă.

Procesul de recuperare și regenerare a țesuturilor

În plus, L-Arginina are și alte funcții importante în organism. Acest aminoacid este implicat în sinteza proteinelor, jucând un rol esențial în procesul de recuperare și regenerare a țesuturilor. De asemenea, L-Arginina contribuie la producția de hormoni, inclusiv de insulină și de hormon de creștere, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și creșterea organismului.

Îmbunătățirea performanțelor sportive

Beneficiile aduse sănătății de către L-Arginina sunt numeroase. Printre acestea se numără îmbunătățirea performanțelor sportive, datorită creșterii fluxului sanguin către mușchi și îmbunătățirii oxigenării acestora. De asemenea, L-Arginina poate ajuta la reducerea inflamației și la întărirea sistemului imunitar, având proprietăți antivirale și antibacteriene.

Îmbunătățirea funcției erectile

Un alt beneficiu important al L-Argininei este îmbunătățirea funcției erectile. Acest aminoacid ajută la relaxarea vaselor de sânge din zona genitală, crescând astfel fluxul sanguin către aceasta și îmbunătățind performanța sexuală. De asemenea, L-Arginina poate fi benefică în tratarea infertilității la bărbați, deoarece contribuie la îmbunătățirea motilității spermei.

Cu toate acestea, este important să se menționeze că administrarea suplimentelor cu L-Arginină trebuie făcută sub supravegherea unui medic sau a unui specialist în nutriție. Dozele prea mari sau administrate în mod necorespunzător pot avea efecte adverse și pot interacționa cu alte medicamente.

L-Arginina joacă un rol esențial în organismul uman, având multiple funcții și beneficii pentru sănătate. De la îmbunătățirea circulației sângelui și a performanțelor sportive, până la întărirea sistemului imunitar și îmbunătățirea funcției erectile, acest aminoacid este esențial pentru menținerea unei stări optime de sănătate. Cu toate acestea, este important să se consulte un specialist înainte de a lua suplimente cu L-Arginină pentru a evita eventualele efecte adverse.

Beneficiile consumului

Sănătatea cardiovasculară este esențială pentru bunăstarea generală a organismului. Problemele cardiovasculare, cum ar fi bolile de inimă, hipertensiunea arterială și accidentele vasculare cerebrale, pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții și pot fi chiar periculoase pentru viață.

L-Arginina este un aminoacid semi-esențial care joacă un rol important în sănătatea cardiovasculară. Acesta este un precursor al oxidului nitric (NO), o substanță care ajută la relaxarea vaselor de sânge și la îmbunătățirea fluxului sanguin.

Unul dintre principalele beneficii este reducerea tensiunii arteriale. Oxidul nitric produs prin intermediul L-Argininei ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce duce la scăderea rezistenței vasculare și implicit la scăderea tensiunii arteriale. Acest efect poate fi deosebit de benefic pentru persoanele cu hipertensiune arterială, care sunt expuse riscului de a dezvolta complicații cardiovasculare.

Poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta ateroscleroză

De asemenea, L-Arginina poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta ateroscleroză, o afecțiune în care plăcile de colesterol se acumulează pe pereții arteriali și pot bloca fluxul sanguin. Consumul de L-Arginină poate stimula producția de oxid nitric, care împiedică acumularea plăcilor de colesterol și menține arterele sănătoase și flexibile. Acest lucru poate reduce riscul de apariție a bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale.

De asemenea, L-Arginina poate juca un rol în prevenirea și tratarea disfuncției erectile. Oxidul nitric produs prin intermediul L-Argininei ajută la relaxarea mușchilor netezi din pereții arterelor penisului, permițând un flux mai bun de sânge și îmbunătățind astfel funcția erectilă.

Mai mult decât atât, L-Arginina poate avea un efect benefic asupra sănătății inimii în general. Acest aminoacid poate îmbunătăți funcția endotelială, adică capacitatea vaselor de sânge de a se dilata și de a se contracta în mod corespunzător. Prin menținerea sănătății endoteliale, L-Arginina poate contribui la prevenirea bolilor de inimă și la menținerea unei funcții cardiace optime.

Consumul de L-Arginină poate aduce numeroase beneficii sănătății cardiovasculare. De la reducerea tensiunii arteriale și prevenirea aterosclerozei, până la îmbunătățirea funcției erectile și menținerea sănătății inimii, acest aminoacid este esențial pentru un sistem cardiovascular sănătos.

L-Arginina și impactul său asupra performanței sportive și recuperării musculare

L-Arginina este un aminoacid esențial care joacă un rol crucial în performanța sportivă și recuperarea musculară. Acesta este considerat un aminoacid semnificativ în metabolismul proteinelor și în producerea de oxid nitric, o substanță esențială în dilatarea vaselor de sânge.

Atunci când este administrată ca supliment alimentar, L-Arginina poate îmbunătăți fluxul sanguin și transportul de oxigen către mușchi, ceea ce poate avea un impact semnificativ asupra performanței sportive. Prin creșterea nivelului de oxid nitric, aceasta poate îmbunătăți capacitatea de rezistență a sportivilor și poate reduce oboseala musculară. Mai mult decât atât, L-Arginina poate spori recuperarea musculară, reducând inflamația și disconfortul muscular după antrenamente intense.

Un alt beneficiu important al L-Argininei în performanța sportivă este capacitatea sa de a stimula producția de hormon de creștere uman (HGH). Acest hormon este esențial în construirea și repararea țesutului muscular și în regenerarea celulară. Prin creșterea nivelului de HGH, L-Arginina poate contribui la dezvoltarea masei musculare și la îmbunătățirea forței și rezistenței.

De asemenea, L-Arginina poate juca un rol important în reducerea acumulării de acid lactic în mușchi, care este responsabilă de senzația de oboseală și de crampe musculare. Prin stimularea producției de oxid nitric, L-Arginina poate ajuta la eliminarea mai rapidă a acidului lactic din mușchi, ceea ce poate duce la o recuperare mai rapidă și la o performanță sporită în activitățile sportive.

Este important de menționat că L-Arginina trebuie administrată în cantități adecvate și în combinație cu o alimentație echilibrată și un program de exerciții fizice adecvat. Suplimentarea cu L-Arginina poate avea efecte benefice asupra performanței sportive și recuperării musculare, dar nu poate înlocui un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată.

Potențiale beneficii pentru sănătatea generală

L-Arginina este un aminoacid esențial care joacă un rol crucial în funcționarea organismului. Acesta este implicat în mai multe procese biochimice și are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.

Una dintre utilizările cele mai comune ale L-Argininei este ca supliment alimentar. Aceasta poate fi administrată sub formă de comprimate, capsule sau pulberi și poate fi găsită în magazinele de sănătate sau farmacii.

Unul dintre principalele beneficii ale L-Argininei ca supliment alimentar este îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. Acest aminoacid ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce facilitează circulația sângelui și poate reduce riscul de boli de inimă. De asemenea, L-Arginina poate reduce tensiunea arterială și poate îmbunătăți flexibilitatea arterelor.

Pe lângă beneficiile cardiovasculare, L-Arginina poate avea și efecte pozitive asupra sistemului imunitar. Acest aminoacid stimulează producția de celule albe din sânge, care sunt responsabile pentru apărarea organismului împotriva infecțiilor și a bolilor. Prin urmare, administrarea L-Argininei ca supliment alimentar poate spori imunitatea și poate reduce riscul de îmbolnăvire.

De asemenea, L-Arginina poate avea și efecte benefice asupra fertilității masculine. Acest aminoacid este implicat în producția de spermatozoizi și poate îmbunătăți motilitatea acestora. Suplimentarea cu L-Arginina poate fi utilă pentru bărbații care se confruntă cu probleme de fertilitate.

Un alt aspect important al L-Argininei ca supliment alimentar este potențialul său de a sprijini procesul de vindecare a rănilor. Acest aminoacid ajută la producția de colagen, care este esențial pentru regenerarea țesuturilor și vindecarea rănilor. Prin urmare, administrarea L-Argininei poate accelera procesul de vindecare și poate reduce riscul de infecții la nivelul rănilor.

L-Arginina ca supliment alimentar poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea generală. De la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și a sistemului imunitar, la sprijinirea fertilității masculine și accelerarea procesului de vindecare, acest aminoacid este esențial pentru buna funcționare a organismului.

Suplimente potență cu Amino L-Arginina 1000mg și Tribulus

L-Arginina: rolul in organism si 6 beneficii aduse sanatatii

L-Arginina este un aminoacid important pentru functionarea optima a organismului, conditionat esential, implicat in productia proteinelor si a oxidului nitric.

Desi este produs de organism, exista anumite situatii in care acesta se afla in cantitaten isuficienta si este necesara suplimentarea lui prin utilizarea unui produs nutritiv sau prin includerea in consumul zilnic a unor alimente cu un continut crescut de L-Arginina.

De ce este L-Arginina un aminoacid conditionat esential?

Alaturi de cisteina, glutamina, glicina, prolina si tirozina, L-Arginina este un aminoacid conditionat esential, deoarece nu poate fi produs in organism in cantitate suficienta in cazul unor probleme de sanatate.

Precum dupa un traumatism sau dupa o interventie chirurgicala, cat si atunci cand se urmeaza o dieta severa sau dupa un antrenament de mare intensitate.

Astfel, in contextul unor afectiuni sau stres, cei sase aminoacizi conditionat esentiali devin esentiali.

Rolul L-Argininei in organism

L-Arginina este un aminoacid implicat in importante procese din organism, esentiale pentru mentinerea sanatatii si imbunatatirea calitatii vietii, precum:

Sinteza de oxid nitric

In calitate de precursor biologic al oxidului nitric (NO), L-Arginina joaca un rol vital in sintetizarea acestuia, alaturi de oxigen, sub controlul enzimei NO-sintetaza (NOS).

Oxidul nitric este extrem de pretios in mentinerea functiilor cardiovasculare, prin dilatarea vaselor de sange si imbunatatirea circulatiei sanguine.

Astfel, acest aminoacid este aliatul unei inimi sanatoase, cu o tensiune arteriala in parametri optimi.

Sinteza de proteine

Prin rolul detinut in sinteza de proteine, L-Arginina este un nutrient valoros pentru sportivi si persoanele care se antreneaza la sala de sport.

Ajuta, astfel, la imbunatatirea performantelor sportive si la accelerarea procesului de recuperare.

Sinteza de creatinina

L-Arginina, impreuna cu glicina si metinina, isi unesc fortele pentru a contribui la sinteza creatininei.

Astfel, ajuta la imbunatatirea fortei musculare. Datorita acestui rol, se numara printre aminoacizii indragiti de sportivi.

Body Line®

Platinium ARGININE 1000 mg

Beneficiează de proprietățile extraordinare ale L-argininei:

 • stimulează nivelul hormonilor de creștere,
 • reduce hipertensiunea arterială,
 • corectează erorile înnăscute de sinteză a ureei,
 • tratează bolile de inimă,
 • tratează disfuncțiile erectile,
 • ameliorează inflamația tractului digestiv,
 • controlează glicemia la persoanele cu diabet zaharat.
L Arginina 1000
COMANDĂ ACUM ARGININA 1000

Stimularea secretiei hormonului de crestere

L-Arginina ajuta la producerea hormonului de crestere (GH) de catre glanda pituitara, hormon cu rol important in sinteza proteinelor, cresterea transportului de aminoacizi si utilizarea acizilor.

Stimularea eliberarii de insulina

L-Arginina este recunoscuta pentru rolul de a stimula secretia de insulina, alaturi de leucina si lizina.

De asemenea, imbunatateste sensibilitatea receptorilor hepatici si periferici la insulina endogena.

Sinteza de uree la nivel hepatic

Alaturi de ornitina, citrulina si acid aspartic, L-Arginina contribuie la sinteza ureei la nivel hepatic si ajuta, astfel, la reducerea concentratiei de amoniac in sange si la sustinerea detoxifierii.

Beneficii aduse sanatatii:

L-Arginina este un aminoacid cu importante proprietati terapeutice si de imbunatatire a functionarii organismului.

Iata 6 dintre cele mai importante beneficii ale sale:

1. Imbunatateste functionarea sistemului cardiovascular

Prin rolul pe care il are in producerea de oxid nitric, L-Arginina este aliatul unei inimi sanatoase.

Astfel, ajuta la reducerea tensiunii ateriale prin dilatarea si mentinerea elasticitatii vaselor de sange.

Alaturi de producerea de oxid nitric, ajuta la reducerea colesterolului, cu beneficii importante pentru functionarea normala a sistemului cardiovascular.

Contribuie, asadar, la prevenirea trombozelor si a aterosclerozei.

Persoanele cu o circulatie periferica deficitara pot beneficia, de asemenea, de calitatile teapeuticevale acestui aminoacid, intrucat relaxarea vaselor de sange are beneficii asupra unei mai bune circulatii la nivelul capilarelor.

2. Creste imunitatea organismului

L-Arginina este un aminoacid cu beneficii asupra imbunatatirii sistemului imunitar.

Actioneaza asupra intaririi activitatii limfocitelor, cu rol in protejarea organismului de boli infectioase si virusi.

Nu doar ca imbunatateste activitatea acestor celule, ci ajuta chiar si la inmultirea lor, sprijinind astfel productia de anticorpi si marind rezistenta organismului in fata bolilor.

Regenerarea ficatului – Sanohepatic Body Line cu aminoacidul Arginina 1000

Conține:

 • PLATINIUM ARGININE 1000 (120 capsule) – cel mai important aminoacid pentru regenerarea și curățarea ficatului.
 • PLATINIUM MEGA VIT&MIN (60 capsule) – vitamine esențiale și enzyme pentru recuperare
pachet sanohepatic body line - regenerarea ficatului
comanda acum pachetul pentru regenerarea ficatului

3. Accelereaza procesul de vindecare a ranilor

Dat fiind rolul pe care acest aminoacid il joaca in imbunatatirea depunerii de colagen din zonele afectate de traumatisme, este un sprijin in grabirea procesului de vindecare a ranilor.

Ajuta, de asemenea, la diminuarea raspunsului inflamator, motiv pentru care sportivii gasesc in L-Arginina un sprijin atunci cand se accidenteaza.

4. Imbunatateste fertilitatea masculina

Potrivit informatiilor oferite de un studiu publicat cu ani in urma, L-Arginina contribuie la imbunatatirea fertilitatii masculine. Fiind necesara administrarea orala de 500mg de L-Arginina pentru o perioada de cel putin sase saptamani.

Acest fapt favorizează cresterea numarului spermatozoizilor, cat si a mobilitatii acestora.

Extrem de importanta este, de asemenea, includerea in alimentatie a unor alimente bogate in arginina.

Eliminarea alimentelor bogate in acest aminoacid, chiar si pentru o perioada scurta, poate duce la scaderea spermatozoizilor cu aproximativ 90%.

5. Imbunatateste performantele sportive

L-Arginina este prietenul sportivilor, prin rolul pe care il detine in productia creatininei.

Aceasta fiind extrem de benefica in cresterea masei musculare, in imbunatatirea fortei fizice si in ajutarea corpului sa isi refaca nivelul de glicogen, pentru a sustine o mai buna recuperare fizica.

Totodata, L-Arginina ajuta la transmiterea oxigenului catre muschi, cu efecte pozitive asupra imbunatatirii performantelor sportive.

6. Amelioreaza anxietatea

Folosita impreuna cu lizina, L-Arginina ajuta la ameliorarea anxietatii, prin reducerea nivelelor de cortizol.

In cadrul unui studiu, participantilor li s-a administrat 3 grame de lizina si 3 grame de L-Arginina zilnic.

Rezultatele obtinute in urma acestui studiu sunt incurajatoare, observandu-se reducerea stresului si a anxietatii la persoanele testate.

Surse naturale de L-Arginina

Atunci cand se doreste furnizarea organismului unei cantitati optime de L-Arginina, se poate opta pentru utilizarea unor suplimente nutritive sau pentru includerea in alimentatie a unor produse cu un continut bogat al acestui aminoacid.

 • Carnea alba  este una dintre cele mai bune surse de L-Arginina, cu precadere pieptul de curcan.

Se gaseste, deopotriva, in cotletul de porc sau carnea de vita.

 • Nucile si semintele sunt alte surse importante ale acestui aminoacid.

Semintele de dovleac sunt printre cele mai bogate, o ceasca din aceste seminte ofera 6,905 grame de arginina.

Nucile uscate, migdalele si semintele de pin reprezinta, totodata, o buna alegere pentru furnizarea organismului unei cantitati corespunzatoare de substante nutritive benefice, precum si L-Arginina.

 • Fasolea, mazarea si leguminoasele, o alta sursa excelenta de proteine pe baza de plante.

Adauga soia, linte sau naut in alimentatie pentru a beneficia de calitatile aminoacizilor.

 • Algele marine sunt o alegere excelenta pentru un aport de L-Arginina, astfel incat o cana de alge uscate contine 4,645g de aminoacid. 

Te-ar mai putea interesa:

Fitness Nutriție Sănătate

Aportul de proteine. Câte proteine trebuie să consumi pe zi?

Puțini nutrienți sunt la fel de importanți ca proteinele. Dacă nu consumi suficiente prin dieta [...]

2 Comments

Citește mai mult

Nutriție

Semințe de chia pentru slăbit. Plus alte beneficii importante pentru sănătate

Semințele de chia sunt pline de substanțe nutritive importante și sunt o sursă excelentă de [...]

Citește mai mult

Sănătate

Uleiul de cocos. Top 15 beneficii miraculoase. Secretul sănătății și frumuseții tale

Uleiul derivat din nucile de cocos are o serie de beneficii impresionante pentru sănătate, acesta [...]

Citește mai mult

Exercitii si Antrenamente Fitness

Scapă de burtă cu exerciții pentru abdomen plat

În vremurile actuale, avem tendința de a sta multe ore lipiți de computere și telefoane, [...]

1 Comment

Citește mai mult
-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *