Ce este arginina? 7 Beneficii ale L-argininei

ce este arginina

Ce este arginina?

L-Arginina este produsa in mod natural de corpul uman, aceasta facand parte din clasa aminoacizilor. Necesarul zilnic al acesteia este asigurat de organism, dar o cantitate provine din alimentatie. Este continuta de carnea de pui si cea rosie, de peste, produse lactate, naut si linte, alune, fructe de mare, printre altele.

Care este rolul l-argininei in organism?

Aminoacidul face parte din procesul de sinteza al proteinelor din organism. Acestea din urma sunt responsabile de cresterea masei musculare. Este deci motivul pentru care l-arginina este consumata de sportivi si cei care frecventeaza salile de fitness. Bineinteles, nu doar acestia trebuie sa o consume.

Amintim aici despre rolul pe care il joaca in dezvoltarea copiilor, fiind esential pentru eliberarea hormonului de crestere. De asemenea, L-Arginina indeplineste rol vasodilatator in starea de gaz in care este transformata in corp. Practic contribuie la imbunatatirea circulatiei sanguine prin dilatarea vaselor.

Beneficiile L-Argininei in organism

In randurile urmatoare sunt prezentate cateva dintre beneficiile cercetate si demonstrate ale acestei substante.

Pe cand L-Arginina este o substanta naturala – pe care o gasim de altfel si in alimente, ce are capacitatea de a sustine circulatia sanguina. Aceasta ajuta la restabilirea unui flux de sange sanatos, favorizand astfel o functie erectila normala.

Pentru astfel de beneficii, consumul aminoacidului devine o solutie la indemana, accesibila. Atunci cand alimentatia nu asigura un aport suficient de L-Arginina, aceasta poate fi consumata sub forma de supliment alimentar. Indiferent de motivul pentru care aveti nevoie de ea, asigurati-va ca provine dintr-o sursa sigura, care va poate garanta calitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *