Suplimentele alimentare. Beneficii și riscuri pentru sănătatea noastră

Suplimentele alimentare

Suplimentele alimentare sunt produse care conțin substanțe nutritive, cum ar fi vitamine, minerale, aminoacizi, enzime și plante medicinale, și sunt destinate să completeze dieta noastră zilnică. Ele sunt disponibile în diverse forme, cum ar fi tablete, capsule, pulberi sau lichide

Beneficiile suplimentelor alimentare sunt deseori promovate ca mijloc de a îmbunătăți sănătatea noastră. Acestea pot ajuta la asigurarea necesarului de nutrienți în cazul în care dieta noastră nu este suficient de echilibrată sau dacă avem anumite deficiențe nutriționale. De exemplu, suplimentele de vitamine pot fi utile în cazul în care nu primim suficiente vitamine din alimente, cum ar fi vitamina C sau vitamina D.

Cuprins ascunde

Suplimentele nutritive: beneficii și riscuri pentru sănătate

Un alt beneficiu al suplimentelor alimentare este capacitatea lor de a sprijini anumite funcții ale organismului. De exemplu, suplimentele cu calciu pot ajuta la menținerea sănătății oaselor și a dinților, în timp ce suplimentele cu omega-3 pot susține sănătatea cardiovasculară.

Cu toate acestea, este important să fim conștienți și de riscurile asociate cu utilizarea suplimentelor alimentare. Deoarece acestea nu sunt reglementate în mod strict ca medicamentele, există riscul ca acestea să conțină substanțe nedeclarate sau în cantități excesive. De asemenea, pot exista interacțiuni cu medicamentele pe care le luăm deja, ceea ce poate avea efecte nedorite asupra sănătății noastre.

Este important să consultăm întotdeauna un specialist înainte de a începe să luăm suplimente alimentare. Un medic sau un dietetician ne poate ajuta să identificăm dacă avem nevoie de suplimente și să alegem cele mai potrivite pentru noi. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că alegem produse de încredere, care au fost testate și certificate de autorități competente.

Beneficiile suplimentelor nutritive sunt numeroase

Suplimentele nutritive sunt produse care conțin vitamine, minerale, plante sau alte substanțe care au rolul de a completa dieta și de a oferi nutrienții necesari organismului. Acestea sunt disponibile în diverse forme, cum ar fi pastile, capsule, pudre sau lichide și pot fi achiziționate fără prescripție medicală.

Beneficiile suplimentelor nutritive sunt numeroase și pot fi deosebit de importante în cazul persoanelor care suferă de deficiențe nutriționale sau au nevoi specifice. De exemplu, femeile însărcinate sau cele care alăptează pot beneficia de aportul suplimentar de acid folic, fier și calciu. Persoanele în vârstă sau cele cu anumite afecțiuni medicale pot avea nevoie de suplimente de vitamina D sau calciu pentru a-și menține sănătatea osoasă. De asemenea, sportivii sau persoanele care urmează diete restrictive pot beneficia de suplimente nutritive pentru a-și asigura necesarul de proteine, aminoacizi și alte nutrienți esențiali.

Cu toate acestea, consumul de suplimente nutritive poate avea și unele riscuri pentru sănătate. În primul rând, este important să menționăm că suplimentele nu pot înlocui o alimentație sănătoasă și echilibrată. Ele ar trebui să fie utilizate doar ca adjuvant al dietei și nu ca înlocuitor al acesteia. De asemenea, excesul de vitamine și minerale poate fi dăunător organismului și poate duce la apariția unor probleme de sănătate. De exemplu, consumul excesiv de vitamina A poate provoca toxicitate și poate afecta ficatul, iar suplimentele de calciu luate în exces pot cauza probleme renale și formarea de calculi.

Un alt aspect important de menționat este calitatea și siguranța suplimentelor nutritive. Nu toate produsele de pe piață sunt create în mod egal și unele pot conține ingrediente de calitate scăzută sau chiar pot fi falsificate. De aceea, este vital să cumpărați suplimente nutritive de la producători de încredere și să citiți cu atenție eticheta produsului, verificând conținutul și doza recomandată.

Descoperă cea mai bună vitamină D pentru sănătatea ta

Vitamina D este esențială pentru sănătatea noastră generală. Aceasta ajută la absorbția calciului și a fosforului în corp, ceea ce contribuie la menținerea sănătății oaselor și a dinților. De asemenea, vitamina D joacă un rol important în funcționarea sistemului imunitar și în prevenirea anumitor boli cronice.

Cu toate acestea, mulți oameni se confruntă cu deficit de vitamina D, mai ales în sezoanele de iarnă, când expunerea la soare, principalul producător natural de vitamina D, este limitată. Din acest motiv, mulți apelează la suplimente pentru a-și asigura necesarul de vitamina D.

Însă, înainte de a achiziționa un supliment, este important să cunoaștem care este cea mai bună vitamină D pentru sănătatea noastră. Există două forme principale de vitamina D care pot fi găsite în suplimente: vitamina D2 și vitamina D3.

Vitamina D2, cunoscută și sub denumirea de ergocalciferol, este derivată din surse vegetale și este produsă prin expunerea la soare a drojdiei. Această formă de vitamină D este mai puțin eficientă în creșterea nivelului de vitamina D din sânge și este recomandată cel mai adesea pentru vegani sau vegetarieni.

Pe de altă parte, vitamina D3, cunoscută și sub numele de colecalciferol, este produsă în pielea noastră în urma expunerii la soare și poate fi, de asemenea, găsită în anumite alimente precum peștele gras și ouăle. Vitamina D3 este considerată cea mai eficientă formă de vitamină D și este recomandată în general pentru a combate deficitul de vitamina D.

Deși vitamina D3 este considerată cea mai bună formă de vitamina D, este important să consultați un medic sau un specialist înainte de a începe un tratament cu suplimente. Fiecare organism este diferit și poate avea nevoie de doze diferite de vitamina D, în funcție de nivelul de deficit și de alte aspecte legate de sănătate.

7 ciuperci cu puteri de întărire a imunității

În lumea fascinantă a ciupercilor se ascund numeroase secrete și beneficii pentru sănătatea noastră. Unele dintre aceste ciuperci au puteri de întărire a imunității, ajutându-ne să ne protejăm organismul împotriva bolilor și a infecțiilor.

Ciuperca Reishi:

Cunoscută și sub numele de “ciuperca nemuririi”, Reishi este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar. Aceasta conține compuși activi care au efecte antiinflamatorii și antioxidante, ajutând la reducerea stresului oxidativ și la întărirea sistemului imunitar.

Ciuperca Shiitake:

Originară din Asia, ciuperca Shiitake este bogată în substanțe nutritive și are proprietăți imunostimulatoare puternice. Aceasta conține compuși activi, cum ar fi lentinanul, care pot activa celulele imunitare și pot spori producția de anticorpi.

Ciuperca Maitake:

Considerată o ciupercă medicinală în Japonia, Maitake are proprietăți imunostimulatoare și antiinflamatorii. Aceasta conține beta-glucani, care pot stimula sistemul imunitar și pot ajuta la combaterea infecțiilor.

Ciuperca Cordyceps:

Cunoscută și sub numele de “ciuperca insectelor”, Cordyceps are efecte benefice asupra sistemului imunitar. Aceasta poate spori activitatea celulelor imunitare și poate ajuta la reglarea răspunsului inflamator.

Ciuperca Chaga:

Considerată un superaliment, Chaga are proprietăți adaptogene și antioxidante. Aceasta poate ajuta la echilibrarea sistemului imunitar și poate proteja organismul împotriva stresului oxidativ.

Ciuperca Agaricus Blazei:

Originară din Brazilia, Agaricus Blazei are proprietăți imunostimulatoare și antiinflamatorii. Aceasta poate spori activitatea celulelor imunitare și poate susține buna funcționare a sistemului imunitar.

Ciuperca Turkey Tail:

Cunoscută și sub numele de “coada curcanului”, Turkey Tail este bogată în polizaharide, care stimulează sistemul imunitar. Aceasta poate spori producția de celule imunitare și poate ajuta la combaterea infecțiilor.

Aceste 7 ciuperci pot fi consumate în diferite forme, cum ar fi suplimente alimentare sau ceaiuri. Este important să discutați cu un specialist înainte de a le utiliza, pentru a vă asigura că doza și modul de administrare sunt potrivite pentru dumneavoastră.

Puterea super enzimelor digestive: beneficii pentru digestie și sănătatea intestinală

Super enzimele digestive sunt o categorie specială de enzime care ajută la îmbunătățirea digestiei și a sănătății intestinale. Aceste enzime sunt produse în mod natural în corpul nostru și sunt responsabile de descompunerea alimentelor în molecule mai mici, astfel încât acestea să poată fi absorbite mai ușor de către organism.

Digestia adecvată este esențială pentru o stare bună de sănătate generală. Atunci când alimentele nu sunt descompuse corespunzător, pot apărea diverse probleme digestive, cum ar fi balonare, gaze, diaree sau constipație. De asemenea, o digestie inadecvată poate afecta absorbția de nutrienți esențiali, ceea ce poate duce la deficiențe nutritive și la probleme de sănătate pe termen lung.

Super enzimele digestive pot ajuta la îmbunătățirea digestiei în mai multe moduri

În primul rând, acestea pot ajuta la descompunerea carbohidraților, proteinelor și grăsimilor din alimente în molecule mai mici, care pot fi mai ușor asimilate de către organism. Astfel, aceste enzime pot reduce disconfortul și simptomele digestive neplăcute.

În plus, super enzimele digestive pot ajuta la prevenirea inflamației și a iritației intestinale. Unele enzime, cum ar fi bromelaina și papaina, au proprietăți antiinflamatorii și pot contribui la reducerea inflamației în tractul digestiv. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele care suferă de afecțiuni inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn sau colita ulcerativă.

Super enzimele digestive pot fi deosebit de utile pentru persoanele cu digestie slabă sau cu probleme digestive frecvente. Aceste enzime pot ajuta la accelerarea procesului de digestie și pot reduce disconfortul asociat cu digestia lentă. De asemenea, acestea pot spori absorbția de nutrienți esențiali din alimente, astfel încât sănătatea generală să fie îmbunătățită.

Există mai multe surse naturale de super enzime digestive, cum ar fi ananasul, papaya, mango și kiwi. De asemenea, aceste enzime pot fi obținute și sub formă de suplimente alimentare, care sunt disponibile în majoritatea magazinelor de produse naturiste.

Cele mai eficiente suplimente alimentare pentru slăbit

Suplimentele alimentare pentru slăbit sunt din ce în ce mai populare în rândul celor care doresc să-și atingă obiectivele de pierdere în greutate. Cu o piață plină de opțiuni, este esențial să se facă o analiză detaliată a acestor suplimente pentru a determina care sunt cele mai eficiente în procesul de slăbire.

Există o varietate de suplimente alimentare disponibile pe piață, fiecare promițând rezultate rapide și ușoare. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare faptul că suplimentele alimentare nu sunt o soluție magică pentru slăbit și că rezultatele pot varia de la o persoană la alta.

Înainte de a alege un supliment alimentar pentru slăbit, este esențial să se consulte un specialist în nutriție sau un medic, pentru a se asigura că suplimentul ales este sigur și potrivit pentru nevoile individuale de sănătate.

În cadrul analizei detaliate a celor mai eficiente suplimente alimentare pentru slăbit, se vor lua în considerare următoarele aspecte:

Ingredientele active:

Este important să se examineze ingredientele active din suplimentele alimentare pentru slăbit. Unele ingrediente comune includ extractul de ceai verde, extractul de guarana, cafeina, fibrele solubile și extractul de Garcinia cambogia. Studiile clinice și cercetările științifice pot oferi informații esențiale despre eficacitatea și siguranța acestor ingrediente.

Efectele secundare:

Orice supliment alimentar poate avea efecte secundare, chiar și cele destinate slăbirii. Este important să se ia în considerare posibilele efecte secundare asociate cu fiecare supliment și să se decidă dacă pot fi tolerate sau nu. Unele efecte secundare comune includ insomnie, nervozitate, tulburări digestive și palpitații.

Studiile clinice și cercetările:

Suplimentele alimentare care au fost supuse unor studii clinice și cercetări științifice pot oferi dovezi concrete cu privire la eficacitatea lor în procesul de slăbire. Este important să se verifice dacă suplimentul a fost testat pe un eșantion adecvat de persoane și dacă rezultatele obținute sunt semnificative din punct de vedere statistic.

Recomandările specialiștilor:

Opiniile și recomandările specialiștilor în nutriție, medicii și experții în domeniul sănătății pot oferi o perspectivă obiectivă asupra eficienței suplimentelor alimentare pentru slăbit. Aceștia pot furniza informații despre siguranța și eficacitatea suplimentelor, pe baza experienței și a cunoștințelor lor.

Topul suplimentelor alimentare pentru o sănătate generală optimă

Vitaminele și mineralele:

Acestea sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Vitaminele A, C, D, E și complexul de vitamine B, precum și mineralele precum calciul, magneziul, fierul și zincul sunt printre cele mai importante pentru sănătatea generală. Suplimentele de vitamine și minerale pot ajuta la menținerea unui sistem imunitar puternic, la reglarea metabolismului și la prevenirea deficiențelor nutriționale.

Omega-3:

Aceste acizi grași esențiali se găsesc în special în pește, semințe de chia și nuci. Omega-3 are numeroase beneficii pentru sănătatea generală, inclusiv reducerea inflamației, menținerea sănătății creierului și a inimii, precum și susținerea sănătății articulațiilor și a pielii. Suplimentele de omega-3 pot fi o opțiune excelentă pentru persoanele care nu consumă suficiente alimente bogate în acest nutrient.

Probioticele:

Aceste suplimente conțin bacterii benefice care susțin sănătatea sistemului digestiv. Probioticele pot ajuta la echilibrarea florei intestinale, la îmbunătățirea digestiei și a absorbției nutrienților, precum și la întărirea sistemului imunitar. Ele pot fi deosebit de benefice pentru persoanele care suferă de probleme digestive sau care iau antibiotice, care pot afecta flora intestinală.

Proteinele:

Suplimentele de proteine sunt populare în rândul sportivilor și a persoanelor care doresc să-și construiască masa musculară, însă ele pot fi benefice și pentru sănătatea generală. Proteinele sunt esențiale pentru repararea și construcția țesuturilor, pentru producerea de enzime și hormoni, precum și pentru menținerea sănătății oaselor și a sistemului imunitar. Suplimentele de proteine pot fi o opțiune pentru persoanele care nu consumă suficiente proteine din alimentație sau care au nevoi nutriționale specifice.

Cele mai eficiente suplimente alimentare pentru creșterea în greutate

Pentru a câștiga în greutate într-un mod sănătos, este important să se mărească aportul caloric și să se asigure o dietă echilibrată și bogată în nutrienți. Suplimentele alimentare pot fi o modalitate eficientă de a completa aportul de calorii și nutrienți necesari pentru creșterea în greutate.

În alegerea celor mai eficiente suplimente alimentare pentru creșterea în greutate, este important să ținem cont de mai mulți factori. Primul lucru de luat în considerare este compoziția suplimentului. Acesta ar trebui să conțină o combinație echilibrată de carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase. Carbohidrații vor furniza energia necesară pentru a crește în greutate, proteinele vor ajuta la dezvoltarea masei musculare, iar grăsimile sănătoase vor contribui la creșterea în greutate în mod sănătos.

În plus, este important să alegem suplimente alimentare care conțin vitamine și minerale esențiale. Acestea vor asigura o nutriție completă și vor susține funcționarea optimă a organismului în timpul procesului de creștere în greutate. De asemenea, suplimentele alimentare ar trebui să fie ușor de digerat și să nu cauzeze disconfort gastrointestinal.

Printre cele mai eficiente suplimente alimentare pentru creșterea în greutate se numără proteinele în pulbere, în special cele derivate din zer. Acestea sunt bogate în aminoacizi esențiali și sunt ușor de digerat. În plus, acestea pot fi adăugate în smoothie-uri, shake-uri sau în alte preparate alimentare, pentru a crește aportul de proteine și calorii.

Un alt supliment eficient pentru creșterea în greutate este creatina. Aceasta este un compus organic care ajută la creșterea capacității musculare și la creșterea masei musculare. Creatina poate fi luată sub formă de pulbere sau capsule și ar trebui administrată în doze recomandate.

Suplimentele alimentare pe bază de ulei de pește pot fi de asemenea benefice în procesul de îngrășare. Acestea sunt bogate în acizi grași omega-3, care au multiple beneficii pentru sănătate și ajută la creșterea în greutate în mod sănătos.

Beneficiile și utilizările suplimentelor alimentare naturale

Suplimentele alimentare naturale sunt produse care conțin substanțe nutritive extrase din surse naturale, cum ar fi plante, fructe, legume sau alge marine. Acestea pot fi utilizate pentru a completa o dietă sănătoasă și echilibrată și pentru a sprijini funcționarea optimă a organismului.

Beneficiile utilizării suplimentelor alimentare naturale sunt numeroase. Acestea pot oferi o sursă suplimentară de vitamine, minerale, antioxidanți și alte substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea noastră. Mulți oameni nu obțin suficiente nutrienți din alimentația lor zilnică, fie din cauza unui stil de viață agitat, fie din cauza faptului că nu consumă suficiente alimente bogate în nutrienți. Suplimentele alimentare naturale pot ajuta la compensarea acestei deficiențe și la menținerea unui nivel optim de nutrienți în organism.

Un alt beneficiu al suplimentelor alimentare naturale este că acestea pot sprijini sistemul imunitar. Unele suplimente alimentare conțin substanțe care pot întări sistemul imunitar, cum ar fi vitamina C, zincul sau echinaceea. Prin luarea acestor suplimente, putem crește rezistența organismului la infecții și răceli și putem ajuta la menținerea sănătății generale.

Suplimentele alimentare naturale pot fi, de asemenea, utile pentru a sprijini sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular. Unele suplimente conțin acizi grași omega-3, care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău și a tensiunii arteriale, precum și la prevenirea inflamațiilor și a bolilor cardiovasculare.

În plus, suplimentele alimentare naturale pot ajuta la menținerea sănătății creierului și a sistemului nervos. Multe suplimente conțin substanțe precum acidul folic, vitaminele B6 și B12 sau omega-3, care pot sprijini funcționarea normală a creierului și pot îmbunătăți memoria și concentrarea.

Ce sunt suplimentele alimentare?

Suplimentele alimentare sunt preparate ce conțin vitamine, minerale sau alte substanțe cu efect nutrițional sau pentru unele procese fiziologice (fibre, aminoacizi, acizi grași, extracte vegetale sau animale), indicate atunci când, din anumite motive, aceste substanțe lipsesc sau nu se regăsesc într-o cantitate suficientă în dieta zilnică sau când există cerințe nutriționale specifice.

 • Este foarte important de știut că suplimentele alimentare nu sunt destinate tratării, diagnosticării, ameliorării, prevenirii sau vindecării bolilor.

Printre temele care frământă consumatorii contemporani, tineri și vârstnici, în mare măsură și pentru care se cheltuie sume enorme, în pofida crizei economice și a reducerii standardului individual de viață, se numără suplimentele alimentare.

Cine consuma suplimente alimentare?

Nu există familie care să nu aibă cel puțin o persoană interesată de această problemă.

Suplimentele alimentare se regăsesc în emisiunile TV și radio, în presa scrisă, în discuțiile mai serioase ori mai frivole, în comentariile celor ce lucrează împreună, în schimbul de informații ale celor ce se cunosc de multă vreme ori care de abia s-au cunoscut.

suplimente alimentare 1

La ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi un supliment alimentar?

Citiți eticheta ori de câte ori cumpărați sau folosiți un supliment alimentar.

Informaţiile înscrise pe etichetă nu trebuie să inducă în eroare sau să sugereze că suplimentul are proprietăți de prevenire, tratare sau vindecare a bolilor.

Știința produselor definește suplimentele alimentare ca produse specifice, menite să asigure o alimentație echilibrată, prin facilitarea aportului acelor substanțe nutritive care nu sunt prezente în dieta practicată, dezechilibrată sau insuficientă.

Folosirea suplimentelor alimentare este deci o măsură de „avarie“ și în niciun caz un substitut pentru o dietă alimentară suficientă și variată.

Sunt bine cunoscute recomandările nutriționale pentru diferitele categorii de vârstă, sex, activități desfășurate, condițiile de mediu etc.

Ghidul Suplimentelor Alimentare elaborat de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică, prezintă elementele pe care eticheta unui supliment alimentar trebuie să le conțină obligatoriu și pe care ar trebui să le urmăriți atunci când doriți să cumpărați un produs.

Care sunt elementele de baza pe care trebuie sa le urmaresti?

Acestea sunt:

 1. Denumirea cu care este vândut produsul – pe etichetă trebuie să apară menţiunea că produsul este un supliment alimentar, aceasta este, fie denumirea obișnuită în România, fie cea cu care produsul este comercializat în țara producătoare, în cazul în care produsul este importat;
 2. Compoziţia produsului – include lista de ingrediente: substanțe și cantitatea de substanțe nutritive pentru o porție de produs recomandată pentru consumul zilnic;
 3. Informaţii nutriţionale – cuprind cantitatea de nutrienți sau substanțe cu efect nutrițional ori fiziologic și cantitățile pentru doza zilnică recomandată;
 4. Modul de administrare – menționează indicațiile privind porția zilnică recomandată, perioada de administrare și ritmul de administrare al dozelor

Suplimentele alimentare sunt incluse in categoria “alimente” in Codex Alimentarius

Codex alimentarius este o colectie de standarde si ghiduri internationale si alte recomandări referitoare la producerea, comercilizarea si siguranta alimentelor.

Aceste ghiduri sunt elaborate de catre Comisia Codexului Alimentar (Codex Alimentarius Commission), o structura coordonata de catre OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) si Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO).

Cand consumam suplimente alimentare?

Consumul suplimentelor alimentare este indicat mai ales atunci cand, din anumite motive, nu se acopera necesarul zilnic din alimentatie, cel mai frecvent in urmatorele situatii:
 • sarcina, lactatie,
 • diete restricitive: diete hipocalorice, hipoproteice, vegetarieni, intolerante,
 • alimentare ( alergii alimentare),
 • varstnici
 • anumite boli cronice: boli cardiace, renale, noplazii

     In categoria suplimente alimentare, intra urmatoarele substante:

 • Vitamine si minerale;
 • Substanţe cu efect nutriţional sau fiziologic, altele decât vitamine şi minerale: aminoacizii, enzimele, pre- şi probiotice, acizii graşi esenţiali, extracte vegetale şi animale, diverse substanţe bioactive.

Sunt excluse substanţele care au exclusiv proprietăţi farmaceutice .

Comercializarea si consumul de vitamine si minerale reprezinta aproximativ 50% din piata suplimentelor alimentare.

Celelalte substante ocupa restul de 50%, ponderea cea mai mare avand-o acizii grasi esentiali (uleiul de peste), extractelele din plante, pre si probioticele.

    Ce sunt suplimentele nutritive pentru sportivi?

Sunt produse destinate cresterii masei musculare si imbunatatirii performantelor fizice.

Acestea contin in principal proteine , aminoacizi (taurina, glutamina, arginina, carnitina), anumite minerale (Fe, Zn, Cr), substante cu rol stimulant al sistemului nervos (cafeina) sau enzime digestive.

Suplimentele sunt o parte importantă a multor rutine de fitness și sănătate.

Acestea nu numai că vă completează consumul de vitamine și minerale, dar vă pot ajuta la arderea grasimilor cât și în definirea musculaturii, dar și la creșterea aportului nutrițional.

Mai jos, va prezentam cateva dintre suplimentele alimentare de baza, dar si cele mai cunoscute:


proteina pentru femei

Proteina din zer

Proteina pentru femei -Platinium Thermogeic Protein

Beneficii:
✔ contribuie la remodelarea corporala
✔ reduce apetitul și controleaza senzatia de foame
✔ sprijina eliberarea energiei
✔ susține sănătatea sistemului cardio – vascular
✔ imbunatateste performantele fizice in timpul antrenamentelor
✔ intensifica metabolismul pentru arderea grasimilor


Proteina pentru barbati – Platinium Pure WPI 100%

Beneficii proteina din zer praf Pure WPI 100:
 – o creștere mai mare a proprietăților de stimulare musculară
– o acțiune mai rapidă
– un conținut redus de grăsimi
– un nivel ridicat de proteine

cele mai bune proteine pentru masa musculara de la Body Line.


GAINER

Gainer pentru dezvoltarea masei musculare si luarea in greutate – Platinium M.M.A 33

Contine:

 • Proteina din zer: 40%
 • Creatina Creapure®: 5000 mg
 • L-Glutamina – Kyowa®: 3000 mg
 • L-Glutamina AAKG: 1000 mg
 • Beta Alanina: 3000 mg
 • L-Arginina – Kyowa®: 750 mg
 • L-Arginina AAKG: 250 mg
 • Amino BCAA: 1125 mg
 • Taurina: 1000 mg
 • Complex de vitamine si minerale
 • Enzime digestive: 150 mg
 • Palatinose, cel mai lent carbohidrat
suplimente alimentare 2


Arzatoare de grasimi

Arzator de grasimi cu carnitina, extract de ceai verde si crom -Fat Burner X10

Pastile de slabit fat burner

Carnitina, Extract de Ceai Verde și Crom –  Slabeste rapid cu combinatia perfecta pentru arderea grasimilor.

Fat Burner pentru femei X10 are următoarea compoziție ( per porție ):

 1. L-tartrat de L-Carnitina – 2100 mg
 2. Extract de ceai verde – 450 mg, din care cafeina, 31,5 mg
 3. Crom – 100 μg (250% RDA)

MAGAZIN SUPLIMENTE ALIMENTARE

-25%
-25%
-30%

CITESTE PE BLOG

Lecitina. Beneficii pentru sănătate și utilizări în industria alimentară și farmaceutică

Lecitina este un compus organic esențial pentru buna funcționare a organismului uman. Această substanță este [...]

Top 11 beneficii oferite de coenzima Q10

Coenzima Q10 | Coenzima Q10, cunoscută și sub denumirea de CoQ10, este un compus care [...]

Pierdere în greutate versus pierdere grăsime. Strategii pentru a ajunge la un corp tonifiat și sănătos

Mulți oameni se luptă să obțină un corp sănătos și atrăgător. Cu toate acestea, este [...]

-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *