Ejacularea precoce. Cum afectează viața sexuală a bărbaților și cum să o tratezi eficient

ce este ejacularea precoce tratament

Ejacularea precoce este o problemă frecventă întâlnită în viața sexuală a bărbaților, care poate avea un impact negativ asupra relațiilor lor și a stimei de sine

Această condiție se caracterizează prin ejacularea prematură sau înainte de momentul dorit în timpul actului sexual.

Ce este ejacularea precoce și cum afectează viața sexuală

Ejacularea precoce este o afecțiune sexuală comună la bărbați, caracterizată prin eliberarea prematură a spermei la începutul sau înainte de a avea loc o satisfacție sexuală satisfăcătoare. Este important de menționat că timpul de ejaculare variază de la individ la individ și că ejacularea precoce poate fi definită în funcție de satisfacția partenerului sexual.

Acest fenomen poate afecta negativ viața sexuală a bărbaților, ducând la sentimente de frustrare, rușine și stres. Bărbații care se confruntă cu ejacularea precoce pot dezvolta anxietate legată de performanță și pot evita sau se pot simți nesiguri în privința întâlnirilor sexuale. Aceste emoții negative pot afecta în mod semnificativ relațiile și încrederea în sine, putând duce chiar la disfuncții erectile secundare.

Partenerii pot fi, de asemenea, afectați de ejacularea precoce, deoarece pot experimenta frustrare și neîmplinire sexuală. Comunicarea deschisă și înțelegerea reciprocă sunt esențiale pentru a depăși această problemă și a menține o relație sănătoasă și satisfăcătoare.

Există mai multe cauze care pot contribui la ejacularea precoce

Unele dintre acestea pot fi de natură psihologică, cum ar fi anxietatea, depresia sau stresul. Alte cauze pot fi de natură fiziologică, cum ar fi nivelurile scăzute de serotonină, hipersensibilitatea glandei peniene sau probleme hormonale. De asemenea, unele obiceiuri nesănătoase, cum ar fi consumul excesiv de alcool sau fumatul, pot contribui la apariția ejaculării precoce.

Tratamentul ejaculării precoce poate implica o combinație de terapie psihologică, schimbări de stil de viață și medicamente. Terapia cognitiv-comportamentală poate ajuta la identificarea și gestionarea factorilor psihologici care contribuie la ejacularea precoce. Exercițiile Kegel și tehnicile de control al ejaculării pot fi, de asemenea, utile în îmbunătățirea controlului ejaculator.

Este important să menționăm că ejacularea precoce nu este o problemă permanentă și poate fi tratată. Cu ajutorul unui medic specialist sau a unui terapeut sexual, bărbații pot învăța să-și controleze ejacularea și să-și îmbunătățească viața sexuală.

Cauze și factori de risc ai ejaculării precoce

Ejacularea precoce este o problemă sexuală frecventă la bărbați, caracterizată prin incapacitatea de a controla momentul ejaculării în timpul actului sexual. Această afecțiune poate avea un impact negativ asupra stimei de sine și relațiilor de cuplu, dar există opțiuni de tratament disponibile.

1. Sensibilitate crescută

Unele studii sugerează că bărbații care suferă de ejaculare precoce pot avea o sensibilitate mai mare în zona genitală. Aceasta poate duce la o reacție exagerată a sistemului nervos și, în consecință, la ejaculare prematură.

2. Factori psihologici

Stresul, anxietatea, depresia și problemele de relație pot contribui la apariția ejaculării precoce. Tulburările de anxietate de performanță pot crea presiune asupra bărbaților și pot duce la o ejaculare prematură.

3. Factori fiziologici

Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială și nivelurile scăzute de serotonină, pot contribui, de asemenea, la ejacularea precoce. De asemenea, unele dezechilibre hormonale pot juca un rol în apariția acestei afecțiuni.

4. Factori de mediu

Unii bărbați pot dezvolta obiceiuri de masturbare rapide sau obiceiuri de masturbare cu scopul de a se elibera rapid. Aceste obiceiuri pot afecta capacitatea de a controla ejacularea în timpul actului sexual.

Pentru a trata ejacularea precoce, este important să identifici cauza subiacentă și să iei măsuri corespunzătoare.

Modalități eficiente de tratament

Terapie psihologică

Consilierea și terapia comportamentală pot fi utile pentru bărbații care suferă de ejaculare precoce cauzată de factori psihologici. Terapeutul poate ajuta pacientul să identifice și să gestioneze stresul sau anxietatea legate de performanță și să învețe tehnici de control al ejaculării.

Tehnici de control al ejaculării

Există mai multe tehnici pe care un bărbat le poate folosi pentru a controla ejacularea. Acestea includ tehnica "stop-start”, în care stimularea sexuală este întreruptă înainte de momentul de ejaculare și reluată după o scurtă pauză. Alte tehnici includ presarea perineului și exercițiile Kegel, care pot ajuta la întărirea mușchilor pelvieni.

Utilizarea medicamentelor:

În unele cazuri, medicamentele pot fi prescrise pentru tratarea ejaculării precoce. Acestea pot include antidepresive selective de reuptake a serotoninei (SSRI), care pot întârzia ejacularea. Cu toate acestea, utilizarea medicamentelor trebuie făcută sub supravegherea unui medic.

Tehnici de relaxare

Practicile de relaxare, cum ar fi yoga, meditația și respirația profundă, pot ajuta la reducerea anxietății și a stresului, contribuind la controlul ejaculării.

Este important să consulți un medic sau un specialist în sănătate sexuală pentru a determina cauza exactă a ejaculării precoce și pentru a primi recomandări personalizate de tratament. Cu ajutorul unor metode adecvate, majoritatea bărbaților pot îmbunătăți controlul ejaculării și pot avea o viață sexuală satisfăcătoare.

Metode eficiente de gestionare a ejaculării precoce

Ejacularea precoce este o problemă comună în viața sexuală a multor bărbați și poate afecta încrederea și satisfacția lor în dormitor. Din fericire, există numeroase metode eficiente de gestionare a ejaculării precoce, care pot ajuta la îmbunătățirea performanțelor sexuale și la prelungirea plăcerii pentru ambele părți implicate.

Tehnica Start-Stop

Această tehnică implică oprirea stimulării sexuale înainte de a ajunge la punctul culminant al plăcerii. Atunci când simți că ești aproape de ejaculare, oprește-te și așteaptă câteva secunde. Apoi, poți relua activitatea sexuală. Această tehnică poate fi repetată de mai multe ori înainte de a permite ejacularea finală, ceea ce poate ajuta la prelungirea actului sexual.

Tehnica de comprimare

Această tehnică implică aplicarea unei presiuni ușoare pe partea inferioară a capului penisului înainte de a ajunge la punctul culminant al plăcerii. Acest lucru poate ajuta la diminuarea senzației de ejaculare iminentă și la prelungirea actului sexual. Presiunea trebuie menținută timp de câteva secunde și apoi eliberată.

Exercițiile Kegel

Aceste exerciții sunt inițial concepute pentru femei, dar pot fi la fel de benefice și pentru bărbați. Acestea implică contractarea și relaxarea mușchilor pelvieni. Prin întărirea acestor mușchi, vei putea avea un control mai bun asupra ejaculării. Pentru a face exercițiile Kegel, contractă mușchii pe care îi folosești pentru a opri fluxul de urină și menține contracția timp de câteva secunde. Apoi, relaxează mușchii și repetă exercițiul de mai multe ori pe zi.

Tehnici de relaxare

Stresul și anxietatea pot contribui la ejacularea precoce. Practicarea tehnicilor de relaxare, cum ar fi respirația profundă sau meditația, poate ajuta la reducerea stresului și la creșterea controlului în timpul actului sexual. Acest lucru poate duce la o experiență mai plăcută și la o prelungire a plăcerii.

Comunicare deschisă cu partenera

Este important să comunici deschis și sincer cu partenera ta despre ejacularea precoce și despre cum vă puteți ajuta reciproc în obținerea plăcerii maximale. Ea poate fi o sursă de sprijin și încurajare în timpul actului sexual, iar împreună puteți explora diverse tehnici și strategii care să funcționeze pentru amândoi.

Este important să înțelegi că ejacularea precoce este o problemă comună și că există soluții și tehnici eficiente de gestionare a acesteia. Prin aplicarea acestor sfaturi și tehnici, poți îmbunătăți performanțele sexuale și poți avea o viață sexuală satisfăcătoare și plină de plăcere.

Anti Ejaculare Precoce. JetControl 5H Body Line. Întârzierea ejaculării de 8 ori

Ce este ejacularea precoce sau prematură?

Ejacularea prematură este un tip de disfuncție sexuală în care ejacularea are loc repede.

Mai exact, persoanele care se confruntă cu ejaculare precoce tind la orgasm în decurs de 1 minut de la stimularea sexuală și de obicei nu pot întârzia ejacularea.

De asemenea, denumită ejaculare rapidă sau timpurie și climax prematur, ejacularea precoce este definită în conformitate cu trei criterii esențiale:

 • Latență ejaculatorie scurtă
 • Pierderea controlului
 • Distres psihologic

Ejacularea prematură este o problemă obișnuită, care afectează aproximativ 1 din 3 bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani.

ejacularea precoce

Care sunt simptomele ejaculării precoce?

Principalul simptom al ejaculării precoce este incapacitatea de a întârzia ejacularea mai mult de un minut după penetrare în timpul actului sexual.

Această condiție poate duce la frustrare și anxietate. Unele persoane cu ejaculare prematură pot evita sexul ca urmare.

Însă există tratament ejaculare precoce care te va ajuta, cu siguranță.

Ce cauzează ejaculare prematură?

Cauzele ejaculării precoce sunt necunoscute, dar se crede că neurotransmițătorii, factorii fizici și problemele psihologice joacă un rol.

Neurotransmițătorul serotoninei poate fi un factor care contribuie la ejaculare prematură la unii bărbați.

Cantități mici de serotonină din creier pot scurta timpul până la ejaculare și pot duce la ejaculare prematură.

Factorii fizici care pot contribui la ejaculare precoce includ:

 • A fi prea entuziasmat sau stimulat
 • Având un penis excesiv de sensibil

Problemele psihologice care pot contribui la dezvoltarea ejaculării precoce includ:

 • Anxietate de performanță
 • Depresie
 • Stres
 • Vinovăţie
 • Istoricul represiunii sau abuzului sexual
 • Încredere scăzută
 • Probleme de relație

Ejacularea precoce este permanentă?

În multe cazuri, ejacularea prematură tinde să se îmbunătățească singură în timp.

Din fericire, prin tratamentul potrivit, bărbații care suferă de ejaculare precoce, au șanse mari să-și îmbunătățească sau chiar să-și rezolve starea.

Cu boli precum diabetul sau scleroza multiplă, controlul și gestionarea ejaculării precoce poate fi mai dificil și de durată mai lungă. Dacă starea se agravează din cauza bolii, este posibil să ai nevoie de ajutorul unui medic.

Cum este diagnosticată ejacularea precoce?

Ejacularea prematură este diagnosticată cu un istoric și un examen fizic.

Pentru a fi diagnosticat cu ejaculare prematură, există trei componente care sunt luate în considerare:

 • Timpul de latență ejaculator, care este timpul necesar unui om pentru a ejacula după penetrare
 • Un timp de aproximativ un minut sau mai puțin poate fi considerat ejaculare precoce
 • Incapacitate constantă de a întârzia sau controla ejacularea
 • Suferință marcată cu privire la afecțiune

Testele de laborator pot fi necesare, dacă un medic găsește ceva îngrijorător în timpul unui examen fizic.

Ai probleme în pat? Scapă de stres

Încearcă PURE POWER 36H – pastile potență

În dormitor, sincronizarea este importantă. Dacă ai un orgasm prea curând, acesta te poate lăsa pe tine și pe partenera ta nesatisfăcuți și chiar frustrați.

Din fericire, există modalități de a rezista mai mult în timpul actului sexual. Scapă de ejacularea prematură și bucură-te de cea mai tare noapte cu Pure Power 36H

pastile potenta

30 capsule la doar 310,00 lei 160,00 lei

Comanda Acum Pure Power 36h - pastile potenta Transportul este gratuit

Care este tratamentul pentru ejaculare prematură?

Tratamentul pentru ejaculare prematură include medicamente și / sau terapie.

Medicamentele utilizate pentru tratarea ejaculării precoce includ:

 • Antidepresive
 • Inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei
 • Antidepresive triciclice
 • Inhibitori ai fosfodiesterazei

Purtarea prezervativului poate ajuta, de asemenea, la senzația plictisitoare și la întârzierea ejaculării.

Terapiile utilizate pentru tratarea ejaculării precoce includ:

 • Consilierea psihologică pentru a rezolva sentimentele și emoțiile care pot duce la probleme cu relațiile sexuale

Poate ajuta cuplurile să învețe să se apropie Poate ajuta bărbații să devină mai puțin nervoși în ceea ce privește performanța sexuală

 • Terapia comportamentală

Folosește exerciții pentru a ajuta la construirea toleranței pentru a întârzia ejacularea. Metodele comportamentale ajută la mai mult de 95% dintre bărbații care au ejaculare prematură.

ejacularea precoce remedii-min

Cum previi ejacularea precoce?

În unele cazuri, ejacularea prematură poate fi prevenită, în funcție de cauză.

Metodele comportamentale pot ajuta bărbații să întârzie ejacularea.

Gândurile distractive care sunt de natură non-sexuală, precum cele despre sport pot ajuta, de asemenea, un bărbat să întârzie ejacularea în timp ce este stimulat sexual.

Suplimentele special concepute pentru potenta te pot ajuta să menții o erecție și pot duce la ejaculare întârziată.

Te-ar mai putea interesa:

Sănătate

Disfuncția erectilă. Cum afectează viața sexuală, impactul asupra relațiilor și opțiuni de tratament

O problemă comună a bărbaților este disfuncția erectilă sau impotența. Aceasta se referă la incapacitatea de [...]

1 Comment

Citește mai mult:

Sănătate

Boala ficatului gras. Cauze, simptome și tratament

După cum sugerează și numele, boala ficatului gras este atunci când grăsimea se acumulează în [...]

Citește mai mult:

Sănătate

Cum îți controlezi hormonii responsabili de creșterea în greutatea. Ingrasare rapida cauze

Creșterea în greutate este controlată în mare măsură de hormoni. Îți influențează apetitul și cantitatea [...]

Citește mai mult:

Fitness

Ce este definirea musculară și cum o poți obține

Masa musculară joacă un rol crucial atunci când vine vorba de fitness. Când corpul tău [...]

Citește mai mult:

Fitness Nutriție Sănătate

Aportul de proteine ​​- Cate proteine trebuie sa consumi pe zi?

Puțini nutrienți sunt la fel de importanți ca proteinele. Dacă nu consumi suficiente prin dieta [...]

2 Comments

Citește mai mult:

Fitness

Beta Alanina. Beneficii, efecte secundare și utilizare corectă pentru performanță maximă

Beta alanina este un aminoacid neesențial, care se găsește în mod natural în organism sau [...]

1 Comment

Citește mai mult:
-25%
-50%
-50%
-25%
-51%
-25%
-79%

% REDUCERE - GARANTIE SCURTA %

Tricou fitness Body Line

80 lei 25 lei
-25%

2 thoughts on “Ejacularea precoce. Cum afectează viața sexuală a bărbaților și cum să o tratezi eficient

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×