Învinge hormonii și atinge greutatea ideală. Îngrășare rapidă, cauze

ingrasare rapida cauze

Unul dintre factorii care influențează în mod direct procesul de creștere în greutate sunt hormonii. Acești mici mesageri chimici din corpul nostru pot juca un rol esențial în regularea metabolismului și a apetitului

Controlul hormonilor responsabili de creșterea în greutate poate fi un aspect cheie în eforturile de a obține și menține o greutate sănătoasă. Hormonii precum insulină, ghrelină și leptină joacă un rol crucial în reglarea metabolismului și a apetitului.

Strategii eficiente pentru controlul hormonilor responsabili de creșterea în greutate

Prin urmare, dezvoltarea unor strategii eficiente pentru a controla acești hormoni poate fi benefică în gestionarea greutății.

Un prim pas important este să acordați atenție dietei. Alegerea alimentelor cu indice glicemic scăzut poate ajuta la menținerea stabilității nivelului de insulină din organism. Alimentele cu un indice glicemic scăzut, cum ar fi legumele cu frunze verzi, fasolea și fructele cu coajă lemnoasă, eliberează zahăr în sânge într-un ritm mai lent, ceea ce duce la o eliberare mai controlată a insulinei. De asemenea, este important să evitați alimentele bogate în zahăr și carbohidrați rafinați, care pot duce la fluctuații ale nivelului de insulină.

Aport adecvat de proteine

O altă strategie eficientă este de a avea un aport adecvat de proteine. Proteinele au capacitatea de a reduce apetitul și de a stimula secreția de hormoni de sațietate, cum ar fi leptina. Includeți surse de proteine sănătoase în dieta dvs., cum ar fi carne slabă, pește, ouă, nuci și semințe. Acestea vor ajuta la menținerea senzației de sațietate și la controlul apetitului.

Acordați atenție calității somnului

De asemenea, este important să acordați atenție calității somnului. Un somn insuficient sau de proastă calitate poate afecta nivelurile de ghrelină și leptină din organism. Ghrelină este hormonul care stimulează apetitul, iar leptina este hormonul care controlează senzația de sațietate. Atunci când suntem privați de somn, nivelul de ghrelină crește, iar nivelul de leptină scade, ceea ce duce la creșterea poftei de mâncare și la dificultăți în controlul greutății. Asigurați-vă că obțineți suficient somn de calitate pentru a menține echilibrul hormonal adecvat.

Exercițiile fizice regulate pot juca un rol esențial

Nu în ultimul rând, exercițiile fizice regulate pot juca un rol esențial în controlul hormonilor responsabili de creșterea în greutate. Exercițiile fizice ajută la creșterea sensibilității la insulină, ceea ce înseamnă că organismul va utiliza mai eficient carbohidrații și va menține nivelul de insulină în limite normale. De asemenea, exercițiile fizice pot stimula eliberarea de endorfine, hormoni de bună dispoziție care pot reduce pofta de mâncare emoțională și pot contribui la menținerea unei stări de spirit pozitive.

Controlul hormonilor responsabili de creșterea în greutate poate fi realizat prin adoptarea unor strategii eficiente, cum ar fi alegerea alimentelor cu indice glicemic scăzut, consumul adecvat de proteine, obținerea unui somn de calitate și practicarea exercițiilor fizice regulate. Aceste măsuri pot ajuta la menținerea unui echilibru hormonal adecvat și la controlul greutății.

Cum să-ți reglezi hormonii pentru a preveni creșterea în greutate

Creșterea în greutate poate fi influențată în mare măsură de hormonii din organism. Hormonii cum ar fi insulina, leptina și ghrelin joacă un rol important în reglarea metabolismului și a poftei de mâncare. Dacă acești hormoni nu sunt echilibrați, există riscul de a acumula kilograme în plus.

1. Consumă alimente sănătoase:

O dietă echilibrată și bogată în nutrienți este esențială pentru a-ți menține hormonii în echilibru. Optează pentru alimente bogate în fibre, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Evită consumul excesiv de zahăr și carbohidrați rafinați, deoarece acestea pot duce la creșterea nivelului de insulină din sânge.

2. Fii atent la porțiile de mâncare:

Controlul porțiilor este important pentru a-ți menține aportul caloric sub control. Mesele prea mari pot duce la creșterea nivelului de insulină și la acumularea de grăsime în organism. Ia-ți timp să mănânci și ascultă semnalele corpului care îți indică că ești sătul.

3. Evită stresul:

Stresul cronic poate afecta echilibrul hormonal și poate duce la creșterea în greutate. Găsește metode eficiente de gestionare a stresului, cum ar fi meditația, yoga sau exercițiile fizice regulate. Dormi suficient și acordă-ți timp pentru relaxare.

4. Fă exerciții fizice în mod regulat:

Activitatea fizică este esențială pentru a menține echilibrul hormonal și a preveni acumularea de grăsime în organism. Exercițiile cardiovasculare, antrenamentele de rezistență și activitățile care implică întregul corp sunt deosebit de benefice. Încearcă să faci cel puțin 30 de minute de exerciții moderate în fiecare zi.

5. Dormi suficient:

Somnul insuficient poate afecta hormonii responsabili de apetit și metabolism. Încearcă să dormi între 7 și 9 ore în fiecare noapte pentru a-ți menține hormonii în echilibru și pentru a preveni creșterea în greutate.

6. Consumă alimente care reglează hormonii:

Unele alimente pot ajuta la reglarea hormonilor responsabili de creșterea în greutate. De exemplu, alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea slabă, ouăle și legumele cu frunze verzi, pot stimula producția de leptină, hormonul care suprimă apetitul. De asemenea, alimentele bogate în acizi grași omega-3, cum ar fi peștele gras, semințele de in și nucile, pot stimula producția de hormoni care controlează pofta de mâncare și metabolismul.

7. Evită alimentele procesate și fast-food-ul:

Aceste alimente sunt adesea bogate în zahăr, grăsimi saturate și aditivi nocivi, care pot afecta hormonii responsabili de creșterea în greutate. Optează pentru alimente proaspete și neprocesate, care sunt mai sănătoase și mai benefice pentru reglarea hormonilor.

Reglarea hormonilor responsabili de creșterea în greutate este esențială pentru a menține o greutate sănătoasă. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată, exerciții fizice regulate și gestionarea stresului, poți controla acești hormoni și preveni creșterea în greutate nedorită.

Secretul controlului hormonal pentru menținerea unei greutăți sănătoase

Secretul controlului hormonal pentru menținerea unei greutăți sănătoase constă în echilibrarea acestor substanțe chimice în organism.

Insulina

Unul dintre hormonii responsabili de creșterea în greutate este insulina. Acesta este produs de pancreas și ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge. Atunci când consumăm alimente bogate în zahăr și carbohidrați rafinați, nivelul de glucoză din sânge crește rapid, ceea ce determină o creștere a secreției de insulină. Insulina favorizează stocarea excesului de glucoză în celulele adipoase, ceea ce duce la creșterea în greutate.

Pentru a controla nivelul de insulină în organism, este important să alegem alimente cu un indice glicemic scăzut. Acesta indică viteza cu care alimentele cresc nivelul de glucoză în sânge. Alimentele cu un indice glicemic scăzut, cum ar fi legumele, fructele proaspete și cerealele integrale, eliberează glucoza treptat în sânge, ceea ce ajută la menținerea unui nivel stabil de insulină și previne creșterea în greutate.

Leptina

Un alt hormon important în controlul greutății este leptina. Leptina este produsă de celulele adipoase și ajută la reglarea apetitului și a metabolismului. Cu toate acestea, expunerea prelungită la niveluri ridicate de leptină poate duce la rezistență la acest hormon, ceea ce înseamnă că creierul nu mai primește semnale sănătoase de sațietate. Acest lucru poate duce la supraalimentare și creștere în greutate.

Pentru a menține un nivel optim de leptină în organism, este esențial să avem un somn adecvat. Lipsa somnului perturbă echilibrul hormonal și crește nivelul de leptină, ceea ce poate duce la creșterea poftei de mâncare și la consumul excesiv de alimente. Prin urmare, este important să acordăm atenție calității și duratei somnului nostru pentru a menține un nivel sănătos de leptină și a evita creșterea în greutate.

Cortizolul

Un alt hormon important în controlul greutății este cortizolul, cunoscut și sub numele de hormonul stresului. Nivelurile ridicate de cortizol pot duce la creșterea în greutate, deoarece acest hormon stimulează apetitul și favorizează depozitarea grăsimilor în zona abdominală.

Pentru a controla nivelul de cortizol, este important să gestionăm stresul în mod eficient. Tehnici precum meditația, respirația profundă și exercițiile fizice pot ajuta la reducerea nivelului de cortizol și la menținerea unei greutăți sănătoase.

Controlul hormonal este esențial pentru menținerea unei greutăți sănătoase. Prin alegerea alimentelor cu un indice glicemic scăzut, obținerea unui somn adecvat și gestionarea eficientă a stresului, putem menține un echilibru hormonal optim și preveni creșterea în greutate. Este important să fim conștienți de influența pe care hormonii o au asupra greutății noastre și să luăm măsuri active pentru a-i controla în mod corespunzător.

Factorii care contribuie la îngășarea rapidă

Îngrășarea rapidă este o problemă cu care mulți oameni se confruntă în ziua de astăzi. Factorii care contribuie la această creștere în greutate pot fi numeroși și variabili, însă alimentația nesănătoasă și lipsa activității fizice sunt două dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare.

Alimentația

Alimentația joacă un rol crucial în câștigul în greutate. Consumul excesiv de alimente bogate în calorii și grăsimi poate duce la acumularea kilogramelor în plus. Mâncărurile procesate, pline de zahăr și aditivi chimici, precum și alimentele fast-food, sunt printre cele mai mari provocări în ceea ce privește menținerea unei diete sănătoase. Acestea nu numai că furnizează un aport ridicat de calorii, dar pot și să ducă la dezvoltarea unor afecțiuni precum diabetul și bolile de inimă.

Lipsa activității fizice

Pe de altă parte, lipsa activității fizice contribuie și ea la creșterea în greutate. Un stil de viață sedentar, în care nu se face suficientă mișcare, poate duce la acumularea de grăsime în organism. Activitatea fizică ajută la arderea caloriilor și la menținerea unei greutăți sănătoase. Prin urmare, lipsa exercițiilor fizice poate fi un factor major în îngrășarea rapidă.

Stresul și lipsa somnului

În plus, factori precum stresul și lipsa somnului pot contribui și ei la creșterea în greutate. Stresul poate duce la dorința de a mânca în exces sau de a consuma alimente nesănătoase, iar lipsa somnului poate afecta echilibrul hormonal și poate crește pofta de mâncare.

Este important să conștientizăm că îngrășarea rapidă poate avea consecințe negative asupra sănătății noastre. O greutate în exces poate crește riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2, hipertensiune arterială și chiar cancer.

Pentru a evita îngrășarea rapidă, este recomandat să adoptăm o alimentație echilibrată și sănătoasă, bogată în fructe, legume, proteine slabe și cereale integrale. De asemenea, este esențial să facem mișcare în mod regulat, prin practicarea unui sport sau prin simpla plimbare în aer liber.

Îngrășarea rapidă poate fi cauzată de mai mulți factori, însă alimentația nesănătoasă și lipsa activității fizice joacă un rol crucial. Este important să conștientizăm importanța adoptării unui stil de viață sănătos, pentru a ne menține greutatea în limite normale și pentru a preveni apariția unor afecțiuni grave.

Fat Burner X10 – Pastile de slabit Premium

Creșterea în greutate este controlată în mare măsură de hormoni. Ingrasare rapida cauze principale.

Hormonii îți influențează apetitul și cantitatea de grăsime pe care o depozitezi.

Hormonii lucrează împreună pentru a crește sau a reduce apetitul și depozitarea grăsimilor.

În cazul în care sistemul organismului nu funcționează corect, este posibil să te confrunți cu probleme de greutate în mod continuu.

Din fericire, modificările dietei și stilului de viață pot avea efecte puternice asupra acestor hormoni.

Află care sunt hormonii care îți controlează greutatea și moduri cum îi poți „manevra”.

Ingrasare rapida cauze?

cresterea in greutate

Insulina – principala cauza a ingrasarii rapide.

Insulina este un hormon produs de celulele beta ale pancreasului.

Este secretată în cantități mici pe tot parcursul zilei și în cantități mai mari după mese.

Insulina permite celulelor tale să preia zahăr din sânge pentru energie sau stocare, în funcție de ceea ce este necesar în acel moment.

Insulina este, de asemenea, principalul hormon de depozitare a grăsimilor din organism. Transmite semnalul celulelor adipoase să stocheze grăsime și împiedică descompunerea grăsimii depozitate.

Când celulele sunt rezistente la insulină (foarte frecvent), atât nivelul zahărului din sânge, cât și nivelul de insulină cresc semnificativ, astfel se ajunge la cresterea in greutate.

Nivelurile cronice crescute de insulină (denumite hiperinsulinemie) pot duce la multe probleme de sănătate, inclusiv obezitatea și sindromul metabolic.

Mâncarea excesivă, în special de zahăr, carbohidrați rafinați și fast-food, determină rezistența la insulină și crește nivelul acesteia.

Iată câteva sfaturi pentru normalizarea nivelului de insulină și îmbunătățirea sensibilității la insulină:

 • Evită sau minimizează consumul de zahăr: cantități mari de fructoză și zaharoză promovează rezistența la insulină și cresc nivelul insulinei .
 • Redu carbohidrații: o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați poate provoca o scădere imediată a nivelului de insulină.
 • Consumă proteine: proteina crește de fapt insulina pe termen scurt. Cu toate acestea, ar trebui să conducă la reduceri ale rezistenței la insulină pe termen lung, ajutându-te să pierzi grăsimea de pe burtă.
 • Include o mulțime de grăsimi sănătoase: grăsimile omega-3 găsite în peștii grași pot ajuta la scăderea nivelului de insulină.
 • Fă exerciții fizice regulat: femeile supraponderale care au mers rapid sau au făcut jogging au avut o îmbunătățire a sensibilității la insulină după 14 săptămâni, într-un studiu.
 • Obține suficient magneziu: persoanele rezistente la insulină au adesea un conținut scăzut de magneziu, iar suplimentele cu magneziu pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină.
 • Bea ceai verde: ceaiul verde poate reduce nivelul zahărului din sânge și al insulinei si impiedica cresterea in greutate
 • Ingrasare rapida cauze principale.

Body Line® 

Apetit Block Pachet Suplimente sațietate cu fibre și proteine

√  Conceput pentru a controla apetitul și a Inhiba pofta de mâncare

√  Bogat în proteine sănătoase și fibre naturale

√  Plus stimulent puternic al metabolismului și arzător de grăsimi

Apetit Block suplimente satietate banner
Cumpără Acum Pachetul de Suplimente care controlează apetitul și pofta de mâncare

Leptina este o alta cauza a ingrasarii rapide.

Leptina este produsă de celulele adipoase. Este considerată un „hormon de sațietate” care reduce pofta de mâncare și te face să te simți sătul si impiedica cresterea in greutate.

Ca hormon de semnalizare, rolul său este de a comunica cu hipotalamusul, porțiunea creierului care reglează apetitul și consumul de alimente.

Leptina spune creierului că există suficientă grăsime în depozit și că nu mai este nevoie, ceea ce ajută la prevenirea supraalimentării.

Persoanele supraponderale sau obeze au de obicei niveluri foarte ridicate de leptină în sânge.

De fapt, un studiu a constatat că nivelurile de leptină la persoanele obeze au fost de 4 ori mai mari decât la persoanele cu greutate normală.

Dacă leptina reduce pofta de mâncare, atunci persoanele obeze cu niveluri ridicate de leptină ar trebui să înceapă să mănânce mai puțin și să slăbească.

Din păcate, în obezitate, sistemul de leptină nu funcționează așa cum ar trebui. Aceasta este denumită rezistență la leptină.

Atunci când semnalizarea leptinei este afectată, mesajul de oprire a consumului nu ajunge în creier, deci nu realizează că ai suficientă energie stocată.

În esență, creierul tău crede că moare de foame, așa că ești condus să mănânci.

Nivelurile de leptină sunt, de asemenea, reduse atunci când pierzi în greutate, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care este atât de greu să menții pierderea în greutate pe termen lung.

Creierul crede că ești înfometat și te împinge să mănânci mai mult.

Două cauze potențiale ale rezistenței la leptină sunt nivelurile crescute de insulină și inflamația în hipotalamus.

Iată câteva sugestii pentru îmbunătățirea sensibilității la leptină, pentru a evita creșterea în greutate:

 • Evită alimentele inflamatorii: limitează alimentele care provoacă inflamații, în special băuturile zaharate și grăsimile trans.
 • Mănâncă anumite alimente: Mănâncă mai multe alimente antiinflamatoare, cum ar fi peștii grași.
 • Fă exercițiu fizic regulat: activitatea moderată poate îmbunătăți sensibilitatea la leptină.
 • Dormi suficient: Studiile au arătat că somnul insuficient duce la scăderea nivelului de leptină și la creșterea poftei de mâncare .
 • Ia suplimente: Într-un studiu, femeile care urmau o dietă de slăbit și au luat acid alfa-lipoic și ulei de pește 〈ce conține acizii grași omega-3 , au pierdut mai mult în greutate și au avut o scădere mai mică a leptinei.
hormoni apetit crestere in greutate

Grelina poate duce la creșterea în greutate

Grelina este cunoscută sub numele de „hormon al foamei”.

Când stomacul tău este gol, eliberează grelină, care trimite un mesaj către hipotalamus prin care îți spune să mănânci.

În mod normal, nivelul de grelină este cel mai ridicat înainte de a mânca și cel mai scăzut la aproximativ o oră după ce ai luat masa.

La persoanele supraponderale și obeze, nivelurile de grelină, când acestea sunt în repaus alimentar, sunt adesea mai mici decât la persoanele cu greutate normală.

Studiile au arătat, de asemenea, că la o persoană obeză, după ce mănâncă o masă, grelina scade doar ușor.

Din acest motiv, hipotalamusul nu primește un semnal puternic de oprire a consumului, ceea ce poate duce la supraalimentare.

Iată câteva sfaturi pentru a îmbunătăți funcția grelinei:

Zahar: Evită siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză și băuturile îndulcite cu zahăr, care pot afecta răspunsul la grelină după mese.

Proteine: Consumul de proteine ​​la fiecare masă, în special la micul dejun, poate reduce nivelul de grelină și poate promova sațietatea.

Proteinele ​​din abundență și evitarea alimentelor și băuturilor bogate în zahăr, pot ajuta la optimizarea nivelului de grelină.

Ingrasare rapida cauze? 

Body Line® Platinium

Thermogenic Protein shake de proteine – 1 kg

Beneficii:

   Are efect de termogeneză;
   Contribuie la remodelarea corporală;
   Reduce apetitul și controlează senzația de foame;
   Sprijină eliberarea energiei;
   Îmbunătățește performanțele fizice;
✔   Întensifică metabolismul, pentru arderea grăsimilor.

shake proteic-min
Comanda acum Proteine Shake Inlocuitor de mese si arzator de grasimi eficient

Cortizol

Cortizolul este un hormon produs de glandele suprarenale. Este cunoscut sub numele de „hormon al stresului”, deoarece este eliberat atunci când corpul tău simte stresul.

La fel ca alți hormoni, este vital pentru supraviețuire. Cu toate acestea, nivelurile cronice crescute de cortizol pot duce la supraalimentare și creștere în greutate.

Se pare că femeile care au exces de grăsime în jurul taliei răspund la stres cu o creștere mai mare a cortizolului.

O dietă strictă poate crește, de asemenea, nivelul de cortizol si implicit cresterea in greutate.

Într-un studiu, femeile care au consumat o dietă hipocalorică au avut niveluri mai ridicate de cortizol și au raportat că se simt mai stresate decât femeile care au avut o dietă normală.

Ce poți face să reduci nivelurile ridicate de cortizol:

 • Urmează o dieta echilibrată, reală pe bază de alimente. Nu redu caloriile la niveluri extrem de scăzute.
 • Meditează. Practicarea meditației poate reduce semnificativ producția de cortizol.
 • Ascultă muzică. Cercetătările arată că atunci când se ascultă muzică liniștitoare în timpul procedurilor medicale, cortizolul este scăzut.
 • Dormi mai mult: Un studiu a constatat că nivelul de cortizol crește cu 50-80%, atunci când se pierd 15 ore de somn în decursul unei săptămâni.

Estrogen un alt hormon ce cauzeaza ingrasarea rapida.

Estrogenul este cel mai important hormon sexual feminin. Este produs în principal de ovare și este implicat în reglarea sistemului reproductiv feminin.

Atât nivelurile foarte ridicate, cât și cele scăzute de estrogen pot duce la creșterea în greutate.

Acest lucru depinde de vârstă, de acțiunea altor hormoni și de starea generală de sănătate.

Pentru a menține fertilitatea în timpul anilor de reproducere, estrogenul începe să promoveze depozitarea grăsimilor la pubertate.

În plus, poate stimula creșterea grăsimii în prima jumătate a sarcinii.

Femeile obeze tind să aibă niveluri mai ridicate de estrogen decât femeile cu greutate normală.

În timpul menopauzei, când nivelul de estrogen scade deoarece se produce mai puțin, locul de depozitare a grăsimii se deplasează de la șolduri și coapse la grăsimea viscerală de pe abdomen.

Acest lucru promovează rezistența la insulină și crește riscul de boală.

Aceste strategii de nutriție și stil de viață pot ajuta la gestionarea estrogenului:

 • Fibră: Mănâncă multe fibre dacă dorești să reduci nivelul de estrogen.
 • Legume crucifere: consumul de legume crucifere 〈conopidă, varză, broccoli, legume cu frunze verzi〉 poate avea efecte benefice asupra estrogenului.
 • Semințele de in: par să aibă efecte benefice asupra estrogenului la majoritatea femeilor.
 • Exerciții fizice: activitatea fizică poate ajuta la normalizarea nivelului de estrogen atât la femeile aflate în premenopauză, cât și la femeile aflate în postmenopauză.

Neuropeptida Y (NPY) 

Neuropeptida Y (NPY) este un hormon produs de celulele din creier și sistemul nervos.

Stimulează pofta de mâncare, în special pentru carbohidrați, și este cel mai mare în perioadele de post sau de lipsă de alimente.

Nivelurile de neuropeptidă Y sunt crescute în perioadele de stres, ceea ce poate duce la supraalimentare și la creșterea grăsimii abdominale.

Recomandări pentru scăderea NPY:

 • Consumă suficientă proteină: Consumul de prea puține proteine ​​s-a dovedit a crește eliberarea de NPY, ceea ce duce la foamete, creșterea aportului de alimente și creșterea în greutate.
 • Evită postul lung: studii au demonstrat că posturile foarte lungi, cum ar fi peste 24 de ore, pot crește dramatic nivelurile NPY.
 • Fibre solubile: Consumul de fibre prebiotice solubile pentru a hrăni bacteriile prietenoase din intestin poate reduce nivelurile de NPY.
Glucagon-Like Peptide-1 (GLP-1) hormon apetit

Glucagon-Like Peptide-1 (GLP-1)

Glucagon-like peptide-1 (GLP-1) este un hormon produs în intestin atunci când substanțele nutritive intră în intestine.

GLP-1 joacă un rol major în menținerea stabilă a nivelului zahărului din sânge și, de asemenea, vă face să vă simțiți plin si impiedica cresterea in greutate.

Cercetătorii cred că scăderea poftei de mâncare care apare imediat după operația de slăbire se datorează parțial producției crescute de GLP-1.

Sugestii pentru creșterea GLP-1:

Consumă o mulțime de proteine: s-a demonstrat că alimentele bogate în proteine, cum ar fi peștele, proteinele din zer și iaurtul, cresc nivelul GLP-1 și îmbunătățesc sensibilitatea la insulină.

Mănâncă alimente antiinflamatoare: inflamația cronică este legată de producția redusă de GLP-1.

Sunt studii care au arătat că femeile care au consumat legume verzi cu frunze, cum ar fi spanacul și varza, au experimentat niveluri mai ridicate de GLP-1 și au pierdut mai multă greutate.

Probiotice: Într-un studiu, un supliment probiotic a crescut nivelurile de GLP-1, ceea ce a dus la o reducere a aportului de alimente.

Colecistochinina (CCK)

La fel ca GLP-1, colecistochinina (CCK) este un alt hormon de sațietate produs de celulele din intestin.

S-a demonstrat că cantități mai mari de CCK reduc aportul de alimente atât la persoanele slabe, cât și la cele obeze.

Strategii pentru creșterea CCK:

 • Proteine: Mănâncă multe proteine ​​la fiecare masă.
 • Grăsime sănătoasă: consumul de grăsime declanșează eliberarea de CCK.
 • Fibre: S-a constatat că nivelurile de CCK au crescut de două ori mai mult decât atunci când la o masă s-au consumat alimente cu conținut ridicat de fibre.

Body Line® Platinium

Gastro Colon Fibre naturale – 300 g

Un supliment nutritiv detoxifiant și dietetic. Conține fibre alimentare ce asigură un trac digestiv sănătos și curat.

Beneficii:

√  Ajută la funcționarea normală a tractului digestiv și la digestia alimentelor
  Sporește senzația de sațietate
  Detoxifică organismul
√  Sprijină pierderea în greutate

platinium gastro-colon fibre alimentare
Comandă acum Gastro Colon Fibre Alimentare

Peptida AA (PYY)

Peptida YY (PYY) este un alt hormon intestinal care controlează apetitul. Este eliberat de celulele din intestine și colon.

Se crede că peptida YY joacă un rol major în reducerea aportului de alimente și în scăderea riscului de obezitate si cresterea in greutate.

Strategii pentru creșterea PYY:

 • Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați bazată pe alimente neprelucrate, menține nivelul glicemiei stabil.

Creșterea nivelului de zahăr din sânge poate afecta efectele PY.

 • Proteine: Consumă o mulțime de proteine ​​din surse animale sau vegetale.
 • Fibre: Mănâncă multe fibre.
apetit si pofta de mancare ridicate

Ingrasare rapida cauze. Hormonii au efecte puternice asupra organismului, înfluențând creșterea în greutate

Acești mesageri chimici joacă un rol major în controlul apetitului, al greutății și dispoziției, printre altele. Hormonii au efecte profunde asupra sănătății mentale, fizice și emoționale.

În mod normal, glandele endocrine produc cantitatea exactă din fiecare hormon necesară pentru diferite procese din corpul tău.

Însă, dezechilibrele hormonale au devenit din ce în ce mai frecvente astăzi, datorită stilului de viață modern.

În plus, anumiți hormoni scad odată cu vârsta, iar unele persoane experimentează o scădere mai dramatică decât altele.

Din fericire, o dietă hrănitoare și un alt stil de viață, mai sănătos, te pot ajuta să îți îmbunătățești sănătatea hormonală și să eviți creșterea în greutate și alte efecte dăunătoare.

Body Line® 

Apetit Block Pachet Suplimente sațietate cu fibre și proteine

√  Conceput pentru a controla apetitul și a Inhiba pofta de mâncare

√  Bogat în proteine sănătoase și fibre naturale

√  Plus stimulent puternic al metabolismului și arzător de grăsimi

Apetit Block suplimente satietate banner
Cumpără Acum Pachetul de Suplimente care controlează apetitul și pofta de mâncare

Te-ar mai putea interesa:

Diete și rețete de slăbit

Diete eficiente în procesul de slăbire rapidă și sănătoasă

De cele mai multe ori, o persoană vrea să slăbească din motive estetice, fără a [...]

1 Comment

Citește mai mult

Diete și rețete de slăbit Nutriție

Dieta cu carbohidrați sănătoși. Cei mai buni carbohidrați pentru slăbire, potrivit dieticienilor

Încerci să slăbești și crezi că trebuie să renunți la toți carbohidrații? În nici un [...]

Citește mai mult

Diete și rețete de slăbit Nutriție

Diete de slăbit rapide. Cum să alegi cea mai potrivită dietă pentru tine!

Dietele pot fi definite ca planuri fixe sau conturate de consum, pentru un scop specific, [...]

Citește mai mult

Fitness Nutriție Sănătate

Aportul de proteine. Câte proteine trebuie să consumi pe zi?

Puțini nutrienți sunt la fel de importanți ca proteinele. Dacă nu consumi suficiente prin dieta [...]

2 Comments

Citește mai mult

Fitness Nutriție Sănătate

Calculator calorii. Totul despre calorii și gestionarea dietei pentru o sănătate optimă

Sa ai la indemana un tabel calorii este excelent. Iti poti creea propriul meniu, alegand [...]

6 Comments

Citește mai mult

Exercitii si Antrenamente Fitness

Scapă de burtă cu exerciții pentru abdomen plat

În vremurile actuale, avem tendința de a sta multe ore lipiți de computere și telefoane, [...]

1 Comment

Citește mai mult
-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%
Prețul inițial a fost: 80 lei.Prețul curent este: 39 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *