CÂT DE IMPORTANT ESTE SĂ AVEM UN ANTRENOR PERSONAL

Cristi Marciuc Antrenor Personal

Bună! Numele meu este Cristi Marciuc și sunt antrenor de fitness la BODY LINE GYM Iași.

Astăzi aș vrea să dezbatem puțin, subiectul  ” CÂT DE IMPORTANT ESTE SĂ AVEM UN ANTRENOR PERSONAL ”  când suntem pentru prima dată într-o sală de fitness. 

     Pe lângă faptul că rolul antrenorului este de a te ajuta să execuți corect exercițiile, evitând astfel accidentările, un alt rol important este și de a aduce motivație, susținere și un vibe pozitiv, atunci când ai o zi mai puțin bună.

Majoritatea oamenilor cred ca știu să se antreneze.

Mereu aud: “ce este așa de greu de tras de niște fiare?” Clar, oricine poate să tragă de fiare, dar diferența o face cum tragi de aceste fiare. 

De exemplu, văd constant în sală, oameni care vin de un an, în mod regulat și nu se vede nicio schimbare. Se plâng de dureri de articulații, nu au progres, își pierd motivația. Clar greșesc undeva. Nu se antrenează cum trebuie, nu mănâncă ce trebuie (sau chiar  ambele), sau au impresia că, dacă trag o oră pe zi în sală, nu mai contează ce fac cu restul de 23 de ore.

Și asta e total greșit!

Fără o alimentație bine pusă la punct, fără somn și fără un progres constat în sala de fitness, bați pasul pe loc. 

  Îmi amintesc cât de dezamăgit eram când am început să merg la sală. Scopul meu era să iau în greutate, iar după aproximativ un an, pornind de la greutatea de 60 de kg, am ajuns la greutatea de 57 de kg. Mi-am zis că nu mai are rost, sala nu e de mine.

Mă antrenam din greu, chiar mai mult de cât trebuia, eram dezinformat, făceam și cardio în exces, că mi-a spus mie cineva că dacă nu fac și cardio, nu o să pun masă musculară de calitate.

După ce am văzut că n-am nici un progres, mi-am cumpărat câteva cărți de fitness și am început să mă documentez. Ce mâncăm eu înainte și ce făceam, era total pe lângă.

Nu mâncăm niciodată cât trebuie sau ce trebuie. Când am început să înțeleg cum funcționează totul, îmi monitorizam caloriile și să am macronutrienți și micronutrienți de calitate, în alimentația mea.               

În următorul an, de la 57 de kg am ajuns la 72 de kg.

Oamenii spun “cu tehnologia din ziua de azi poți învăța totul”. Sunt total de acord, dar trebuie să filtrezi foarte bine informația. Cum poți învață lucruri bune, la fel poți învață și lucruri rele.

Văd mulți începători executând o mulțime de exerciții care nu le aduc niciun beneficiu, iar dacă încerc să îi corectez, de multe ori sunt deranjați. Au văzut ei pe TikTok și îmi arată: “uite băiatul ăsta ce piept mare are și face acest exercițiu și tu spui că nu e bun?!”  Încerc să îi explic că e vorba de marketing, că așa funcționează lucrurile.

E în natură noastră să vrem să facem lucruri noi și să schimbam modul de a le face, dar de cele mai multe ori ce arată bine nu-i neapărat bun. 

       Mulți spun că progresul celorlalți se bazează pe un genetic bun. Sigur, geneticul are un rol important în acest sport. Însă, tu nu ai de unde să știi dacă ai sau nu genetic bun, dacă nu faci totul cum trebuie.

      Când ai o problemă, de exemplu, te doare un dinte, te apuci să ți-l repari singur sau apelezi la cineva specializat în domeniu? De aici vă las pe voi să trageți concluzia. 

          Un stil de viață sănătos vă doresc, să fiți cât mai productivi și mult spor(t)!

Cristi Marciuc Antrenor

Dacă dorești mai multe informații sau vrei să discutăm despre un plan de antrenamente cu mine, te aștept pe pagina mea de Facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100083012370761

Cristi Marciuc – Antrenor Personal Body Line Gym 

TE-AI HOTĂRÂT SĂ MERGI LA SALĂ? ALEGE Suplimente recomandate PENTRU A CREȘTE PERFORMANȚA ȘI MASA MUSCULARĂ:

-25%
-15%
-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *