Coenzima Q10 este un aliat pentru sănătate și alimentație. Care sunt beneficiile includerii în dieta zilnică

Coenzima Q10

Coenzima Q10, cunoscută și sub denumirea de ubiquinona, este un compus esențial pentru sănătatea și funcționarea optimă a organismului. Deși aceasta este produsă în mod natural de către organism, nivelurile sale pot scădea odată cu înaintarea în vârstă sau în urma unor afecțiuni de sănătate

Coenzima Q10 are multiple beneficii pentru sănătatea și alimentația noastră. Prima și cea mai importantă calitate a coenzimei este aceea de a fi un puternic antioxidant. Asta înseamnă că ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi, care sunt molecule instabile și nocive pentru celulele noastre. Acești radicali liberi pot fi cauza multor afecțiuni grave, precum boli cardiace, cancer sau îmbătrânire prematură.

Coenzima Q10 joacă un rol esențial în producerea de energie în celule

În plus, joacă un rol esențial în producerea de energie în celule. Aceasta este implicată în procesul de producție a adenozintrifosfatului (ATP), care este moneda energetică a organismului. Prin urmare, o dietă bogată poate sprijini metabolismul și ne poate oferi mai multă energie și vitalitate.

Un alt beneficiu al coenzimei Q10 este acela că susține sănătatea cardiovasculară. Aceasta ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, reduce inflamația și îmbunătățește funcția inimii. De asemenea, poate fi un aliat important în prevenirea și tratamentul insuficienței cardiace, a anginei pectorale și a altor afecțiuni cardiace.

Beneficii pentru sănătate și alimentație

Coenzima Q10 este o substanță naturală produsă în mod normal de organismul uman și are un rol esențial în funcționarea celulară și producerea de energie.

Deși corpul nostru produce Q10 în mod natural, nivelurile sale pot scădea odată cu înaintarea în vârstă sau în cazul unor afecțiuni medicale. De aceea, este important să o includem în dieta noastră pentru a ne asigura că organismul primește cantitatea necesară.

De asemenea, joacă un rol important în menținerea sănătății inimii. Aceasta ajută la producerea de energie necesară pentru funcționarea optimă a mușchiului cardiac și previne oxidarea colesterolului LDL, ceea ce poate reduce riscul de boli cardiovasculare.

Un alt beneficiu al coenzimei este susținerea sistemului imunitar. Aceasta ajută la stimularea producției de celule imune și la creșterea nivelului de antioxidanți în organism, ceea ce poate îmbunătăți capacitatea noastră de a lupta împotriva infecțiilor și a bolilor.

Coenzima Q10 este cunoscută și pentru rolul său în menținerea sănătății creierului. Studiile au arătat că Q10 poate ajuta la protejarea celulelor nervoase și la prevenirea deteriorării acestora, ceea ce poate reduce riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer sau Parkinson.

Poate fi găsită în carne, cum ar fi organele animale (ficat, inimă), pește (sardine, ton, somon) și carne de vită. De asemenea, alimente precum spanacul, broccoli, nuci și uleiul de măsline conțin cantități mici de Q10.

Rolul în organism

Are un rol important în organism, fiind implicată în mai multe procese fiziologice, cum ar fi:

 • Producerea de energie
 • Funcția antioxidantă
 • Funcția imunitară
 • Sănătatea cardiovasculară
 • Sănătatea creierului
 • Fertilitatea

Alimente care conțin coenzima Q10

Coenzima Q10 se regăsește în mai multe alimente, atât de origine animală, cât și de origine vegetală.

 • Organele de vită – reprezintă cea mai bogată sursă. O porție de 120 g de organe sau de carne de vită conține cel puțin 2,6 miligrame de coenzima Q10.
 • Carnea de pește – se regăsește adesea în pește. Cu cât peștele este mai gras, cu atât mai mare este cantitatea pe care o conține. Somonul, heringul și tonul sunt câteva exemple de alimente bogate în Q10. O porție de 120 g de hering gătit are până la 2,3 miligrame de coenzima Q10.
 • Uleiul de soia – o lingură de ulei de soia vine la pachet cu o cantitate de 1,3 miligrame de coenzima Q10. Introdu acest ulei în dieta ta dacă vrei să mărești aportul de Q10.
 • Leguminoasele – leguminoasele precum mazărea sau fasolea se laudă, de asemenea, cu o concentrație mare de Q10.
 • Ouă și lactate – ouăle și produsele lactate conțin, cantități mai reduse.
 • Unele fructe – portocalele și căpșunele sunt fructe care conțin coenzima Q10 și pe care nu ar strica să le introduci în alimentația ta zilnică.
 • Nuci, susan, fistic – nucile, susanul și fisticul se numără, de asemenea, printre sursele bogate în coenzima Q10. Nici arahidele nu se lasă mai prejos, 30 g de arahide asigurând un aport de 0,8 miligrame de coenzima Q10.

Este important să reții că nivelul din alimente poate varia în funcție de modul în care sunt preparate. De exemplu, gătirea sau prăjirea alimentelor poate reduce conținutul de coenzimă.

Coenzima Q10 este un nutrient esențial pentru sănătatea noastră și ar trebui să o includem în dieta noastră zilnică. Beneficiile sale pentru sănătate și alimentație sunt impresionante, de la protejarea celulelor noastre împotriva radicalilor liberi până la susținerea sănătății cardiovasculare.

Suplimentele care conțin coenzima Q10 sunt disponibile în diverse forme, inclusiv capsule, tablete, gumă de mestecat sau uleiuri.

FAT BURNER X10 – 30 plicuri miere pentru arderea grăsimilor reprezintă soluția ideală pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus, prin formula naturală pentru slăbire eficientă și sănătoasă, ajută la arderea grăsimilor corporale.

-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%
Prețul inițial a fost: 80 lei.Prețul curent este: 39 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *