Care sunt proteinele? Mituri si adevaruri despre proteine.

proteine - suplimente nutritive

Care sunt proteinele? PROTEINELE – ESENTA VIETII:

Proteinele reprezinta baza vietii, servind ca materia de constructie a corpului si asigura o buna functionare a acestuia. Din pacate, chiar si multi sportivi manifesta o ignoranta crasa vis-a-vis de proteine, necunoscand nici macar alimentele care au continut proteic.

Ce sunt proteinele? Care sunt proteinele.

      Din punct de vedere al calitatii, proteinele sunt continute de carnea slaba (curcan, gaina, vita, peste), in oua precum si in produsele lactate cu un continut scazut de grasimi (lapte, branza, cas).

      Sportivii ca de altfel si alte persoane care opteaza pentru un stil de viata sanatos, agreaza sistemul de hranire constand in mese multiple (4-6), renuntand la modul traditional de hranire, care consta in 2 – 3 mese pe zi.         Servirea celor 4 – 6 mese amelioreaza digestia, optimizeaza fluxul nutritional si minimizeaza depunerile de grasime corporala.

      Cu orice prilej, la fiecare masa trebuie sa asiguram necesarul proteic pe care organismul nu-l poate acumula precum procedeaza cu carbohidratii si grasimile, pentru care este abilitat de a produce stocuri.

ROLUL SUPLIMENTELOR ALIMENTARE:

        A servi mai multe mese pe zi este un fapt benefic, dar aceasta problema isi gaseste o rezolvare mai anevoioasa in practica.

        O persoana sanatoasa din punct de vedere clinic, deci o persoana normala este capabila sa ia de regula trei mese, dimineata, la pranz si seara, in aceasta ordine de idei, suplimentele nutritive reprezinta o alternativa reala, putand fi consumate de 1 ? 3 ori pe zi.

       Pe langa aspectele de ordin practic, suplimentele nutritive au marele avantaj de a contine proteine in concentratie ridicata, pe care organismul nu le poate obtine atat de simplu prin alimentatia traditionala, mai ales din punct de vedere cantitativ.

Un exemplu graitor este acela al proteinelor din zer, care reprezinta abia a 20 ? a parte din continutul de zer. in acelasi registru al valorilor, zerul este considerat la randul sau drept o proteina foarte valoroasa, fiind cea mai importanta sursa de proteine naturale, efectele ei fiind benefice sportivilor cu precadere dar si persoanelor obisnuite care doresc sa-si amelioreze starea de sanatate.

Care sunt proteinele UNDE SE GRESESTE:

     In magazinele de specialitate si in anumite sali de forta se gaseste o abundenta de concentrate proteice, iar publicitatea ce se face acestor produse prin mass media si cu alte prilejuri cum ar fi anumite campionate (concursuri de fitness si culturism) este considerabila, insa din pacate publicul tinta nu este de cele mai multe ori corect informat asupra acestui tip de produse si din pacate de multe ori continutul din ambalaje nu este acela care este trecut pe eticheta produsului, sau in prospectele ce insotesc produsul.

        Acest fapt se datoreaza in primul rand concurentei acerbe ce se manifesta si pe aceasta piata, deocamdata emergenta, fapt pentru care firmele mici, noi intrate pe piata suplimentelor nutritive pentru a putea sa-si creeze o nisa de piata abdica de la principiile calitatii, uneori practicand si o politica de dumping a preturilor.

care sunt proteinele

 

Produsele slabe calitativ nu-si ating obiectivele in masa mare a consumatorilor, astfel incat ele nu produc o dezvoltare reala a musculaturii, a volumului masei musculare in speta, putand provoca incetinirea sau chiar incetarea procesului dezvoltarii corporale, acumularea grasimilor in organism iar persoanele intolerante la anumite substante, cum ar fi de pilda lactoza pot avea anumite probleme neplacute, sub aspect practic.

Deci, in concluzie nu trebuie facut nici un rabat de la calitate, sa achizitionam produse brandate, indicate ar fi cele care poseda certificate de calitate internationala si in ultimul rand pretul acestora sa constituie criteriul care determina optiunea noastra.

Care este valoarea biologica a proteinelor? Care sunt proteinele

in cele ce urmeaza va prezentam valoarea biologica a catorva substante proteice:

– proteine din zer 104 – 159;

– oul intreg (albus + galbenus) 100;

– lapte 91;

– albus de ou 88;

– carne de vita slaba 79;

– carne de pui 79;

– cazeina 77;

– soia 74;

CATEVA ADEVARURI DESPRE CONCENTRATELE PROTEICE: care sunt proteinele?

– nu exista concentrate proteice cu un concentrat superior nivelului de 90%, proteine;

– nu exista de asemenea concentrate proteice cu 0% grasimi sau carbohidrati;

– proteinele derivate din lactate au cel mai bun efect in construirea masei musculare;

– proteinele provenind din soia nu sunt benefice persoanelor de sex masculin deoarece stimuleaza secretia hormonilor estrogeni, care determina anumite modificari in organism si in plus au o valoare biologica redusa.

– cu riscul de a ne repeta, reamintim faptul ca produsele valoroase din punct de vedere calitativ sunt brandate, certificate calitativ au ambalaje usor identificabile, sigilate de catre producator.

Proteina din zer Pure WPI 100% de la Body Line.

PURE WPI 100%

Proteine in slabire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *