Gainer masa musculara – ce este si cum functioneaza?

gainer pentru masa musculara

      Ce este un gainer pentru masa musculara?

Gainerele sunt un tip special de nutrienți care conțin aproximativ 80% carbohidrați și doar 10-20% proteine. Gainer masa musculara Matri-x 8.

Prevalența ridicată a zaharurilor asupra proteinelor face din gainere o sursă bună de energie în dieta antrenamentelor de rezistență.

        Utilizarea acestui tip de nutrienți are dezavantajele sale – nu sunt în măsură să acopere necesarul zilnic de aminoacizi și adesea conțin și carbohidrați cu un indice glicemic ridicat.

ce sunt gainerele

 

Gainerele - ce sunt?

Gainerele sunt utilizate pentru a crește masa musculară și a accelera recuperarea după antrenament.

În comparație cu alte suplimente, gainerele conțin mai puține proteine, dar mai mulți carbohidrați.

Suplimentul de 100 g conține de obicei:

  • 60 – 90 g carbohidrați,
  • 10-30 g aminoacizi,
  • 3-10 grame de substanțe de sprijin.

Din cauza prețului relativ ieftin, gainerele sunt de obicei folosite la sală de către începători.

Cel mai adesea, sunt persoane tinere, fără experiență, care cred că alimentația zilnică îi va ajuta să obțină mușchii doriți.

Gainer masa musculara. Sunt cu adevărat eficiente? Cum funcționează?

Efectele gainerelor depind de perioada în care vor fi livrate corpului. Consumate înainte de antrenament, ele adaugă energie și întârzie simptomele de oboseală în timpul exercițiului fizic.

Imediat după antrenament, reconstruiesc depozitele de glicogen din mușchi și ajută la creșterea țesutului muscular.

În plus, din cauza conținutului ridicat de carbohidrați, gainerele cresc grăsimea corporală.

Un studiu efectuat la sportivi în anii 1990 a arătat că, după 4 săptămâni de suplimentare, participanții la experiment au avut o creștere a grăsimii de 700 g și a fost cu aproximativ aproximativ de două ori mai puțin decât creșterea totală a mușchilor.

 

Gainer pentru masa musculara – pentru cine sunt recomandate?

Din rezultatele acestui studiu, se poate trage concluzia că gainerele sunt cele mai bune pentru persoanele cu grasime corporală scăzută, deoarece pe lângă creșterea musculară, crește masa de grăsime.

Este o veste bună pentru ectomorfi, care sunt persoane slabe în mod natural, cu o structură corporală slabă, care au, de asemenea, dificultăți în creșterea în greutate.

Folosind gainere, își pot crește cu ușurință aportul zilnic de calorii (o porție suplimentară de 100 g conține 300-400 kcal).

Beneficiile sunt mult mai puțin observate la culturisti avansați și la cei interesați în principal de creșterea masei musculare. În astfel de cazuri, suplimentele obișnuite de proteine ​​din zer sunt cele mai eficiente, cu cel mai mare conținut de aminoacizi esențiali (în funcție de produs, acestea sunt cuprinse între 75 și 95% din compoziție).

Recomandare gainer masa musculara – Matri-X 8 gainer:

PLATINIUM MATRI-X 8 cel mai bun gainer

 

 

Gainer - doză recomandata

gainer masa musculara

Există indicații pentru doza zilnică recomandată a suplimentului. Doza zilnică recomandată este de 50-150 g.

Cu toate acestea, acestea sunt orientări foarte indicative care nu țin cont de necesitățile individuale de nutrienți.

Din acest motiv, cea mai bună modalitate de a estima aportul zilnic de proteine ​​și carbohidrați este să vă dați seama cât de mulți dintre acești nutrienți câștigați din dieta dvs. și dacă sunteți deficienți în oricare dintre ei determinați doza corectă de gainer.

Consumați calorii suficiente

Pentru a pune masă musculară, trebuie să fiți într-un surplus de calorii. Aceasta înseamnă că consumi cu 300-500 de calorii mai mult pe zi decât arzi prin exerciții fizice și pur și simplu treci prin rutina ta zilnică.

Dacă ați încercat să adăugați masă și nu ați observat nicio creștere în greutate, nu vă aflați într-un surplus de calorii.

Fără să fii în surplus, nu vei câștiga masă. Este într-adevăr atât de simplu.

 

Consumați macronutrienți de calitate

Atunci când încercați să atingeți un surplus de calorii, este important să consumați calitatea corectă a macronutrienților.

Asta nu înseamnă ca puteți consuma junk food pentru a obține masa dorită. Consumul de pui prăjit vă poate crește aportul de calorii, dar vine și cu grăsimi crescute.

 

Consumați o masă bogată în macronutrienți

Consumul unei mese mari te poate lăsa să te simți balonat și, dacă daca o faci  pre-antrenament, poate afecta grav capacitatea ta de a te antrena.

În mod alternativ, este posibil să nu simțiți suficientă foame după sală pentru a mânca o masă bogată în macronutrienți, după antrenament.

Aici consumul de nutriție lichidă sub formă de pulbere de proteine și gainere poate face lucrurile mai ușoare.

gainer pentru masa musculara

Consumați suficiente proteine, carbohidrați și grăsimi

Poate fi dificil să consumi macronutrienții care trebuie pentru a pune masă musculară, cum ar fi proteinele și carbohidrații.

Aceasta înseamnă că, atunci când vă aflați într-o fază de umplere, poate fi ușor să uitați (sau pur și simplu să nu aveți loc) pentru fructe și legume suficiente pentru a oferi suficientă fibră, vitamine și minerale.

Alege un supliment de calitate!

-25%
-80%
PRP: 10 lei
Prețul inițial a fost: 10 lei.Prețul curent este: 2 lei.
-25%

O „masă slabă” se referă la un surplus ușor de calorii și nu la un surplus excesiv. Ambele vor duce la creșterea în masă, dar la rate diferite.

Luând un gainer vă poate ajuta cu adevărat să urmăriți creșterea, deoarece dimensiunile de servire sunt ușor măsurabile pentru proteine, carbohidrați și grăsimi.

Este mult mai ușor să rezolvați acest lucru, deoarece este scris pe partea din spate a pachetului, în timp ce, cu mese, ar trebui să cântăriți singur pentru a asigura cantitățile exacte.

Utilizarea unui gainer masa musculara, poate fi o modalitate excelentă de a vă ajuta să creșteți masa și dimensiunea, permițându-vă ușor să vă creșteți aportul zilnic de calorii.

Este important să vă amintiți că pentru a crește creșterea musculară atunci când luați un supliment, trebuie să vă antrenați cu greu și în mod regulat, în caz contrar, veți consuma un număr mare de calorii, ceea ce va duce la o creștere a grăsimilor corporale.

Suplimente pentru crestere masa musculara:

-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%
Prețul inițial a fost: 80 lei.Prețul curent este: 39 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *