Colagenul. Beneficiile pentru sănătate și alimentele bogate în colagen

ce este colagenul min 2048x1152 min

Colagenul este o componentă esențială a organismului nostru, având multiple beneficii pentru sănătate. Acesta este o proteină structurală care se regăsește în piele, articulații, oase, unghii și păr, ajutând la menținerea sănătății și aspectului tineresc al acestora

Colagenul este responsabil pentru menținerea elasticității și fermității pielii, contribuind la un aspect tânăr și sănătos. De asemenea, această proteină esențială joacă un rol important în menținerea sănătății articulațiilor și a sistemului osos. Colagenul este, de asemenea, implicat în procesele de vindecare a rănilor și regenerare a țesuturilor

Descoperă puterea colagenului și beneficiile sale pentru sănătate

Colagenul este o proteină esențială pentru sănătatea noastră, având un rol vital în menținerea elasticității pielii, a sănătății articulațiilor și a structurii osoase. Este cea mai abundentă proteină din organismul uman, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor din corp.

Sănătatea pielii

Principalul beneficiu al colagenului este legat de sănătatea pielii. Pe măsură ce îmbătrânim, nivelul de colagen din organism scade, ceea ce duce la apariția ridurilor, a liniilor fine și a pierderii elasticității pielii. Prin consumul de alimente bogate în colagen, putem susține producția naturală de colagen în organism și putem întârzia semnele de îmbătrânire ale pielii.

Alimentele bogate în colagen includ, în special, carnea de vită, peștele și puiul. Aceste alimente conțin aminoacizi esențiali pentru producția de colagen în organism. De asemenea, alimentele bogate în vitamina C, cum ar fi citricele, kiwi sau ardeiul gras, sunt importante pentru sinteza de colagen.

Menținerea sănătății articulațiilor și a structurii osoase

Pe lângă beneficiile pentru sănătatea pielii, colagenul are și un rol important în menținerea sănătății articulațiilor și a structurii osoase. Prin susținerea producției de colagen, putem preveni sau reduce riscul de apariție a afecțiunilor articulare, cum ar fi osteoartrita. De asemenea, colagenul poate ajuta la refacerea și vindecarea rapidă a rănilor și a leziunilor articulare.

Pe lângă alimentele bogate în colagen, există și suplimente alimentare pe bază de colagen disponibile pe piață. Aceste suplimente pot fi utilizate pentru a susține producția de colagen în organism și pentru a obține beneficiile sale pentru sănătate.

Colagenul este esențial pentru sănătatea noastră, având multiple beneficii pentru piele, articulații și oase. Prin consumul de alimente bogate în colagen sau prin utilizarea suplimentelor pe bază de colagen, putem susține producția de colagen în organism și putem menține o stare sănătoasă și tânără a pielii noastre, precum și a sistemului nostru osos și articular.

Top 10 alimente bogate în colagen

Colagenul este o proteină esențială pentru sănătatea și frumusețea pielii noastre, dar și pentru sănătatea articulațiilor. Este responsabil de menținerea elasticității și fermității pielii, precum și de susținerea structurii articulațiilor.

Pentru a beneficia în mod optim de proprietățile colagenului, este important să avem o alimentație echilibrată și să includem în dieta noastră alimente bogate în această proteină.

1. Pește

Sardinele, tonul și somonul sunt surse excelente de colagen. Acestea conțin, de asemenea, acizi grași omega-3, care ajută la menținerea hidratării pielii și la reducerea inflamației.

2. Carnea de vită

Carnea de vită este bogată în colagen, în special în colagen de tip I. Consumul poate ajuta la întărirea oaselor și a cartilajelor.

3. Ouă

Ouăle sunt o sursă excelentă de aminoacizi, inclusiv glicină și prolina, care sunt componente cheie ale colagenului. Acești aminoacizi ajută la regenerarea pielii și la menținerea sănătății articulațiilor.

4. Spanac

Spanacul este bogat în vitamina C și fier, care sunt esențiale pentru producția de colagen. De asemenea, conține antioxidanți care protejează colagenul existent în organism.

5. Citrice

Fructele citrice, cum ar fi portocalele, grapefruitul și lămâile, sunt bogate în vitamina C. Această vitamină este necesară pentru sinteza colagenului și ajută la menținerea elasticității pielii.

6. Semințe de chia

Semințele de chia sunt o sursă bogată de proteine și acizi grași omega-3. Acestea contribuie la producția de colagen și la menținerea sănătății pielii.

7. Nuci

Nucile conțin zinc, care este esențial pentru producția de colagen. De asemenea, sunt bogate în acizi grași omega-3 și vitamina E, care ajută la menținerea sănătății pielii.

8. Fructe de pădure

Afinele, zmeura și coacăzele sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi vitamina C și vitamina E, care protejează colagenul și ajută la menținerea sănătății pielii.

9. Legume cu frunze verzi

Kale, spanacul și broccoli sunt bogate în vitamina C și vitamina A, care contribuie la producția de colagen și la menținerea sănătății pielii.

10. Gelatină

Gelatina este o sursă excelentă de colagen. Consumul regulat de gelatină poate ajuta la întărirea oaselor, a unghiilor și a părului, dar și la reducerea durerilor articulare.

Pentru a beneficia în mod optim de proprietățile colagenului, este important să avem o alimentație echilibrată și să includem în dieta noastră aceste alimente bogate în colagen. De asemenea, este recomandat să evităm alimentele procesate și să ne hidratăm corespunzător pentru a menține pielea hidratată și sănătoasă.

Rolul colagenului în încetinirea procesului de îmbătrânire și prevenirea ridurilor

Unul dintre principalele motive pentru care colagenul ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire este capacitatea sa de a menține hidratarea pielii. Colagenul are proprietăți de reținere a apei, ceea ce înseamnă că ajută la menținerea umidității pielii și la prevenirea deshidratării acesteia. Pielea hidratată are un aspect mai tânăr și mai sănătos, iar ridurile și liniile fine sunt mai puțin vizibile.

Pe lângă hidratare, colagenul are și capacitatea de a stimula producția de colagen în organism. Aceasta înseamnă că, atunci când consumăm alimente bogate în colagen sau utilizăm produse cosmetice ce conțin colagen, stimulăm producția naturală a acestei proteine în piele. Prin creșterea nivelului de colagen, putem întârzia apariția ridurilor și a altor semne de îmbătrânire, precum pierderea elasticității și a fermității pielii.

Un alt aspect important în legătură cu rolul colagenului în încetinirea procesului de îmbătrânire este acela că această proteină ajută la regenerarea țesuturilor și la vindecarea rănilor. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, procesul de vindecare al pielii devine mai lent, iar colagenul poate juca un rol esențial în accelerarea acestui proces. Prin stimularea producției de colagen, putem ajuta pielea să se regenereze mai rapid și să vindece eventualele leziuni sau răni.

Pentru a beneficia de toate aceste avantaje, este important să avem o alimentație echilibrată și să includem în dieta noastră alimente bogate în colagen. Printre acestea se numără carne de vită, pește, ouă, produse lactate și legume precum broccoli și spanac. De asemenea, există și suplimente alimentare ce conțin colagen și pot fi luate pentru a suplimenta aportul de proteine.

Miere naturală cu vitamine Mega Vit&Min

Colagenul este cea mai frecventă proteină întâlnită în organism

 • Este prezent în grăsimi, oase, piele, mușchi, tendoane și ligamente.
 • Ajută părți din corpul nostru să se potrivească și este crucial pentru rezistența structurii noastre osoase.
 • Se găsește în multe alte părți ale corpului, inclusiv vase de sânge, cornee și dinți.
suplimente colagen pudra pastile min min

În termeni populari, colagenul este definit ca fiind un „lipici”.

De fapt, cuvântul provine din cuvântul grecesc „kólla”, care înseamnă lipici.

Fibrele puternice ale colagenului funcționează ca adezivul, pentru a ține lucrurile împreună, în corp: mușchii, oasele, tendoanele, ligamentele, organele și pielea.


Citește și: Cum poți scăpa de dureri ale articulațiilor, printr-o metodă simplă?


Colagenul este cea mai abundentă proteină din piele

Colagenul se găsește în derm și este cea mai abundentă proteină din piele, constituind 75% din acest organ.

 • Din acest motiv este numit și ”fântâna tinereții”: colagenul elimină ridurile și liniile fine.

De-a lungul timpului, factorii de mediu și îmbătrânirea îngreunează organismul să producă colagen și, de asemenea, îl pot descompune și pe cel pe care îl ai deja.

Când nivelul de colagen este sănătos, celulele care-l conțin, iau un aspect puternic și tineresc.

Colagenul are un aliat important în menținerea sănătății pielii – elastina.

Elastina este un alt tip de proteine ​​din organism.

 • Elastina se găsește în locuri din corp care se contractă, cum ar fi arterele și plămânii.

Aceasta se datorează caracteristicii deosebite ale elastinei: capacitatea de a se fixa înapoi și de a-și menține forma inițială.

Elastina și colagenul sunt ambele proteine ​​care se găsesc în piele. Ele lucrează împreună pentru a oferi pielii textura și forma sa.

Pielea cu niveluri sănătoase de colagen și elastină nu este doar mai tinerească; este și mai puternică.

Lucrul interesant despre colagen este faptul că stimularea creșterii sale provoacă un efect de domino.

 • Cu cât ai mai mult colagen, cu atât corpul tău este capabil să producă mai mult și să-l întrețină.

Citește și: Scapi de oboseală și elimini stresul cu vitamine pentru femei


Cum acționează colagenul?

Există cel puțin 16 tipuri de colagen.

Însă patru tipuri sunt principale: tipul I, II, III și IV .

Din colagenul existent în corp, 80 – 90%  este format din tipurile I, II și III.

Cele patru tipuri principale de colagen au rol specific:

 • Tipul I –  reprezintă 90% din colagenul corpului tău și este format din fibre dens ambalate.

Oferă structură pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor, cartilajului fibros, țesutului conjunctiv și dinților.

 • Tipul II – este format din fibre mai ambalate și se găsește în cartilajul elastic, care amortizează articulațiile.

Ajută la crearea cartilajului, a țesutului flexibil dintre oase și se găsește în urechi și nas.

 • Tipul III – acceptă structura mușchilor, organelor și arterelor.

Ajută la crearea mușchilor și vaselor de sânge.

 • Tipul IV – ajută la filtrare și se găsește în straturile pielii tale.

Pe măsură ce îmbătrânești, corpul tău produce mai puțin colagen, de calitate inferioară.

Unul dintre semnele vizibile este în pielea ta, care devine mai puțin fermă și mai puțin suplă.

De asemenea, cartilajul slăbește odată cu vârsta.


Apasa aici pentru Pachetul Body Line Slim – slabesti fara miscare

BODY LINE SLIM SLABESTI FARA MISCARE min 1536x864 min


Ce afectează producția de colagen?

Este important să știi ce afectează și să eviți următoarele comportamente care distrug colagenul:

 • Zahărul și carbohidrații rafinați

Zahărul interferează cu capacitatea corpului de a se repara.

Acesta determină fibrele să se încrucișeze și să se încurce, lucru care face ca pielea să fie mai puțin elastică în timp.

Minimizează consumul de zahăr adăugat și carbohidrați rafinați.

 • Prea mult soare

Radiațiile ultraviolete pot reduce producția de colagen.

Expunerea prea mare la lumina ultravioletă face ca fibrele sale să se dezvăluie. Acest lucru poate duce la deteriorare, precum ridurile.

Evită expunerea excesivă la soare.

 • Fumatul

Fumatul reduce producția de colagen. Multe dintre substanțele chimice din fumul de țigară îl pot deteriora, ceea ce poate face pielea să-și piardă din strălucire și sănătate.

Acest viciu poate afecta vindecarea rănilor și poate duce la apariția ridurilor.

Unele afecțiuni autoimune, cum ar fi lupusul, pot afecta, de asemenea, producția colagenului.

Cum afectează colagenul sănătatea pielii?

Pentru a înțelege funcția colagenului, mai întâi ar trebui să-ți înțelegi pielea.

Pielea este formată din trei straturi: epiderma, dermul și țesutul subcutanat (hipodermul).

 • Epiderma: Stratul superior, cunoscut sub numele de epidermă, controlează pierderea de apă din celule și țesuturi.

Fără această barieră protectoare, corpul s-ar deshidrata rapid.

 • Dermul: Chiar sub epidermă se află al doilea strat, dermul.

Dermul, deși conține vase de sânge, nervi și foliculii de păr, este format în principal din proteina numită “colagen”.

Această proteină formează o rețea de fibre care oferă un cadru pentru creșterea celulelor și vaselor de sânge.

Deoarece este componenta principală a dermului, colagenul acționează ca structura de sprijin pentru piele.

 •  Hipodermul: Este un strat de grăsime și țesut conjunctiv care conține vase de sânge și nervi mai mari.

De asemenea, găzduiește glandele sudoripare, grăsimi și celule de colagen.

Hipodermul este responsabil de conservarea căldurii corpului tău și de protejarea organelor tale interioare vitale.

STRATURI PIELE COLAGENUL min

De ce apar ridurile pe piele?

La pielea tânără, cadrul de colagen este intact, iar pielea rămâne hidratată și elastică.

Este rezistent la numeroasele expresii faciale pe care le adoptăm, precum și la expunerea de zi cu zi, la mediu.

În timp, însă, structura de sprijin slăbește, iar pielea își pierde elasticitatea.

 • Pielea începe să-și piardă tonul pe măsură ce suportul de colagen se uzează.

De fiecare dată când zâmbești, te încrunți sau îndoiești, pui presiune și stres asupra colagenului din piele.

Efectul acestor expresii faciale este cumulativ și încep să apară linii faciale.

Cum te poate ajuta tratamentul cu colagen?

Unele proceduri de chirurgie plastică folosesc focuri de colagen pentru a prinde pielea, cum ar fi injecțiile de buze sau tratamentele cicatriceale.

Aceste proceduri îți pot stimula corpul pentru a produce mai mult colagen.

Probabil va trebui să faci procedura din nou, după câteva luni până la un an, pentru a menține efectele.

Unele studii arată că suplimentele pot îmbunătăți elasticitatea pielii tale, pot diminua uscăciunea și pot crește densitatea de colagen.

De asemenea, pot ușura durerea articulară, ceea ce te-ar putea ajuta să fii mai activ.


Citește și: Când este extrem necesar să apelezi la suplimente slabit?


Cremele cu colagen funcționează?

Este posibil ca cremele de piele cu colagen sintetic să nu fie o metodă eficientă de a stimula această proteină din corp.

Acestea adaugă o barieră de protecție pe pielea ta și opresc pierderea de apă, dar nu cresc cantitatea de colagen în piele.

Nu există, însă, dovezi clare în tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi eczema sau dermatita atopică.

În timp ce colagenul poate ajuta la tratarea cicatricilor acneice, nu există dovezi că suplimentele de colagen pot opri sau trata acneea.

Și nici un studiu nu arată că ajută la pierderea în greutate.

Alimente bogate in colagen

Alimente bogate în colagen

Ppți ajuta organismul să creeze mai mult colagen, consumând alimente sănătoase.

Pentru a face acest lucru, corpul tău reunește aminoacizii glicină și prolină.

Acești acizi sunt găsiți în alimente bogate în proteine, cum ar fi pui, pește, vită, ouă, lactate și fasole.

Alți nutrienți, cum ar fi vitamina C, zinc și cupru, joacă, de asemenea, un rol important.

Poți obține vitamina C din citrice, roșii și frunze verzi.

Pentru zinc și cupru, încercă crustacee, nuci, cereale integrale și fasole.

În plus, corpul tău are nevoie de proteine ​​de înaltă calitate, care conțin aminoacizi, necesari pentru a face noi proteine.

 • Carnea, păsările de curte, fructele de mare, lactatele, leguminoasele și tofu sunt surse excelente de aminoacizi.

Colagenul se găsește în țesuturile conective ale alimentelor de origine animală.

De exemplu, se găsește în cantități mari în pielea de pui și porc.

Dar există încă dezbateri dacă colagenul este descompus în aminoacizi și apoi reasamblat, astfel încât colagenul consumat nu se traduce direct în niveluri mai mari în corpul tău.

Bulion osos și colagen

Unele surse bune pentru proteinele ​​care ajută la formarea colagenului sunt alimentele precum carnea roșie, puiul și bulionul osos.

O sursă deosebit de bogată este bulionul osos, care se face prin fierberea oaselor puiului și a altor animale.

Gelatina este practic colagenul gătit, deci este foarte mare în aminoacizii necesari producerii acestuia.

Pentru a face bulion osos, lasă oasele animalelor în apă timp de 1-2 zile.  Aceasta atrage câteva proteine ​​de colagen, în bulion.

Cu toate acestea, corpul tău nu absoarbe direct colagenul, în piele sau articulații. Îl descompune în aminoacizi care ajută la construirea țesutului.

Nutrienți care cresc producția de colagen

Corpul tău produce colagen prin combinarea a doi aminoacizi: glicină și prolină. Acest proces folosește vitamina C.

Poși să-și ajuți organismul să producă această proteină importantă, asigurându-te că vei obține o mulțime din următoarele substanțe nutritive:

 • Vitamina C: cantități mari se găsesc în citrice, ardei gras și căpșuni.
 • Prolina: cantități mari sunt în albușuri, germeni de grâu, produse lactate, varză, sparanghel și ciuperci.
 • Glicină: cantități mari se găsesc în pielea de porc, pielea de pui și gelatină, dar glicina se găsește și în diverse alimente care conțin proteine.
 • Cupru: se găsește în cantități mari în carne de organe, semințe de susan, pudră de cacao, caju și linte.
Colagen - important pentru piele

 

Moduri naturale de stimulare a colagenului

Aloe vera

Gelul de aloe vera a fost folosit de mult timp pentru vindecarea și calmarea rănilor.

Motivul pentru care funcționează pentru tratarea tăierilor și arsurilor este pentru că planta de aloe vera crește producția de colagen, atunci când este aplicată topic sau chiar luată oral.

Această proprietate care stimulează creșterea celulelor poate ajuta la creșterea producției de colagen în pielea ta.

Aloe poate fi aplicat direct pe piele sub formă pură sau sub forma de suplimente.

Cercetările sugerează că luarea unui supliment oral de aloe vera va îmbunătăți calitatea pielii.

Alimente bogate în vitamina C

Vitamina C este esențială pentru sinteza acidului hialuronic.

Acidul hialuronic a fost apreciat pentru accelerarea timpului de recuperare și pentru ameliorarea articulațiilor dureroase.

Fără niveluri adecvate de vitamina C, corpul tău nu va câștiga beneficiul complet al alimentelor care conțin acid hialuronic.

Studiile sugerează că acidul hialuronic poate ajuta la stimularea producției de colagen în corpul uman.

Acidul hialuronic se găsește în mod natural în organism, dar scade odată cu înaintarea în vârstă.

Mâncarea alimentelor bogate în vitamina C și aminoacizi poate crește nivelul de acid hialuronic și colagen din organism, deoarece ambele sunt importante pentru piele.

Alimente precum portocale, ardei roșu, kale, varză de Bruxelles, broccoli și căpșuni sunt toate bogate în vitamina C.

Acidul hialuronic concentrat poate fi achiziționat lsub formă de suplimente.


Apasa aici pentru VITAMINE C

vitamina c in productia de colagen min 1536x864 min

Ginseng

Efectele anti-îmbătrânire ale plantelor ginseng Panax sunt bine documentate.

Ginsengul este absorbit în piele, fără a provoca reacții adverse, și ajută pielea să-și păstreze forma inițială.

Ginsegul promovează creșterea colagenului și capacitatea acestuia de a păstra pielea împotriva afectării razelor UVB de la soare.

Antioxidanții care sunt eliberați în fluxul sanguin atunci când iei un supliment de ginseng sau bei ceai care conține ginseng pot, proteja celulele sănătoase și pot contribui la pielea strălucitoare.

Coriandru

Coriandru, o plantă populară în rețetele de gătit, conține vitamina C, care a fost legată de impulsurile producției de colagen.

De asemenea, conține acid linolenic, care este un puternic factor anti-îmbătrânire, pentru piele.

Acidul linolenic conține antioxidanți care combat radicalii liberi din fluxul sanguin, care descompun celulele sănătoase ale pielii.

Extractul de coriandru poate fi achiziționat și luat oral ca agent de detoxifiere.

Alge

Ingredientele plantelor marine devin din ce în ce mai populare ca parte a rutinelor de înfrumusețare.

Acest lucru se datorează faptului că majoritatea leziunilor pielii sunt cauzate de „oxidare” – expunerea pielii tale la elemente precum poluarea, care poate dăuna creșterii celulare.

S-a constatat că algele pot preveni oxidarea și susțin elasticitatea pielii și colagenul său.

Algele sunt disponibile în majoritatea magazinelor alimentare, sub formă de suplimente orale.

Colagen - beneficii pentru sanatate

Suplimente ce conțin colagen

Colagenul este o proteină pe care corpul tău o produce, în mod natural. Reprezintă aproximativ o treime din toate proteinele din corpul tău.

Este esențial pentru articulațiile sănătoase.

De asemenea, menține elasticul pielii pentru a diminua ridurile. Din acest motiv, suplimentele de colagen sunt populare.

 • Acestea pretind că fac pielea mai tânără.

Pe măsură ce îmbătrânești, corpul tău produce mai puțin colagen.

Nu se poate măsura exact cât colagen conține corpul tău, dar atunci când acesta scade, poți avea simptome precum dureri articulare sau tendoane sau ligamente rigide.

Mușchii tăi s-ar putea slăbi. Ai putea avea și o piele uscată și aspră.

Suplimentele de colagen pot ajuta la ameliorarea acestor simptome. Discută cu medicul despre cea mai bună abordare pentru tine.


Citește și: Arzi caloriile și scapi de grăsime cu l-carnitina


Ai nevoie de suplimente de colagen?

Dacă mănânci o dietă echilibrată, corpul tău produce probabil colagen suficient pentru nevoile tale.

De asemenea, suplimentele pe bază de colagen sunt, în general, sigure și nu au efecte secundare.

De obicei, suplimentele de colagen vin ca o pulbere, pe care o poți amesteca în băuturi sau sosuri.

Încă se fac studii asupra suplimentelor de colagen, însă cele care există, promit avantaje în următoarele domenii:

 • Masa musculară

Un studiu din 2019 la bărbați activi a arătat că o combinație de suplimente peptidice de colagen și antrenament de forță a crescut masa musculară și forța mai mult decât placebo.

 • Artrită

Un studiu pe anul 2017 a analizat efectele suplimentelor de colagen asupra osteoartritei post-traumatică.

Rezultatele au indicat că suplimentarea poate juca un rol protector în dezvoltarea și progresia bolii.

 • Elasticitatea pielii

Femeile care au luat un supliment au arătat îmbunătățiri în aspectul și elasticitatea pielii, într-un studiu din 2019.

De asemenea, colagenul este utilizat în tratamente topice pentru a îmbunătăți aspectul pielii prin minimizarea liniilor și a ridurilor.

Siguranța și efectele secundare ale colagenului

Până în prezent, există informații limitate, disponibile privind siguranța și eficacitatea suplimentelor de colagen.

Efectele secundare potențiale ale suplimentelor includ un gust neplăcut persistent și senzații de greutate și arsuri la stomac.

De asemenea, dacă ești alergic la sursa suplimentului, poși avea o reacție alergică.

Deși un aspect tineresc este foarte apreciat, frumusețea nu este doar în exterior.

Pielea sănătoasă este un bun indicator al modului în care se simte restul corpului.

Nu există nici o modalitate de a inversa complet semnele îmbătrânirii. Însă, este mult mai ușor să-ți protejezi pielea în timp ce ești sănătos, decât să încerci să o repari mai târziu, în viață.

Creșterea colagenului îmbunătățește în mod natural nu numai aspectul nostru, dar și restul sănătății noastre.

Alte utilizări ale colagenului

Colagenul are multe utilizări, de la alimente la medicamente, până la fabricație.

Timp de mii de ani, colagenul a fost folosit pentru a crea lipici.

Astăzi, este încă folosit pentru a crea corzi pentru instrumente muzicale.

În alimente, colagenul este încălzit pentru a crea gelatină și folosit pentru a face carcase pentru cârnați.

În domeniul medical, este utilizat ca umplutură în chirurgie plastică și ca pansament pentru arsuri severe.


Citește în continuare

Aminoacizii esențiali PLATINIUM AMINO 6700, beneficii pentru sănătate și un aspect fizic armonios

Aminoacizii esențiali sunt molecule organice indispensabile pentru buna funcționare a organismului uman. Aceștia nu pot [...]

Aminoacizii esențiali Amino 6700 și funcționarea optimă a organismului

Aminoacizii esențiali sunt compuși organici necesari pentru funcționarea optimă a organismului. Aceștia sunt considerați esențiali [...]

Carbohidrații și Kilo Mass Liquid 5 Carbo Plus. Secretul pentru creștere musculară, performanță și recuperare rapidă

Carbohidrații sunt un nutrient esențial pentru femeile care își doresc să își crească masa musculară, [...]

Carbohidrați Kilo Mass Liquid Carbo Plus +, pentru creștere musculară, performanță și recuperare

Carbohidrații sunt unul dintre cei trei macronutrienți principali necesari organismului uman, alături de proteine și [...]

Creatina 1000 mg, suplimentul numărul unu pentru îmbunătățirea performanței în sala de sport

Creatina este un supliment popular în rândul sportivilor și celor pasionați de fitness, recunoscut pentru [...]

Creatina 1000 mg, beneficiile pentru performanța sportivă

Creatina este unul dintre cele mai populare suplimente folosite de sportivi pentru îmbunătățirea performanței fizice. [...]

-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%
Prețul inițial a fost: 80 lei.Prețul curent este: 39 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *