Când ar trebui să iei BCAA?

Aminoacizi BCAA pentru crestere musculara

Ce sunt suplimentele BCAA?

Sportivii de performanță, dar și pasionații de fitness iau deseori suplimente alimentare menite să îi susțină în activitățile desfășurate. Aminoacizii cu lanț ramificat, cunoscuți ca BCAA se înscriu în rândul celor mai frecvent consumate de aceștia datorită beneficiilor care îi însoțesc. În funcție de obiectivele setate de fiecare, astfel de suplimente devin aliate de bază în atingerea lor.

Suplimentele de BCAA sunt populare pentru ajutorul oferit în procesul de construire și definire a masei musculare, dar și în reducerea oboselii post antrenament, respectiv reducerea durerilor musculare ulterior resimțite.

Deseori însă apare întrebarea: când ar trebui să iau BCAA?

Acest supliment devine o necesitate atunci când se urmăresc anumite beneficii pentru sănătate, mai ales în cazul celor ce urmează un regim în combinație cu exercițiile efectuate.

Când și cum trebuie luate suplimentele de BCAA?

Înainte de toate, trebuie să știi ce anume reprezintă acestea. Este vorba despre aminoacizi esențiali cu lanț ramificat, precum leucina, valina și izoleucina. Se regăsesc în comerț sub formă de capsule sau pudră și sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le au asupra organismului.

Iată de ce sunt o alegere în rândul celor urmează un regim fitness și, deci, când consumul de aminoacizi BCAA ar trebui să reprezinte și pentru tine o alegere.

Dar când este indicat să consumi suplimentul, înainte sau după antrenamente?

Există numai un singur studiu preliminar care a urmărit efectele sale atunci când este luat înainte și după antrenamente. În cadrul acestuia, un grup de tineri a consumat 10 grame de supliment înainte de exerciții în vederea întăririi brațelor. Rezultatul a fost mai puțină durere musculară post antrenament și leziuni musculare reduse față de cei care și-au administrat suplimentul după antrenament.

De asemenea un studiu a urmărit efectele administrării de izolat proteic din zer înainte și după antrenamente cu haltele timp de 10 săptămâni. Aceleași îmbunătățiri au fost observate în ambele cazuri privind puterea și rezultatele privind definirea mușchilor. Pe baza dovezilor existente, în cazul antrenamentelor cu greutăți nu există diferențe cauzate de timpul administării suplimentului.

aminoacizi bcaa

Studiile privind momentul optim pentru administrarea substanței sunt limitate. Se poate să nu existe o diferență însemnată dacă este luată înainte sau după exerciții. Cert este că susține eficient dezvoltarea musculară.

Te poți bucura de beneficiile acestui supliment mai sigur dacă administrezi 200 miligrame per kg în fiecare zi, inclusiv în zilele în care nu te antrenezi. Ar putea ajuta dacă împarți doza zilnică în mai multe porții pe care să le iei în decursul zilei.

Citește mai multe despre acest supliment și asigură-te că îl consumi corespunzător dacă vrei să beneficiezi de rezultatele spre care țintești. Oferă mușchilor tăi atât protecția, cât și hrana necesară în timpul antrenamentelor pentru a obține o definire vizibilă a acestora.

-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%
Prețul inițial a fost: 80 lei.Prețul curent este: 39 lei.

2 thoughts on “Când ar trebui să iei BCAA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *