Testosteronul Cipionat. Tot ce trebuie să știți despre acest steroid anabolic popular

Testosteronul Cipionat

Testosteronul Cipionat este un steroid anabolic sintetic derivat din testosteron, hormonul sexual masculin. Acesta este utilizat în principal în tratamentul deficitului de testosteron la bărbați, dar este, de asemenea, folosit pe scară largă în scopuri recreative și de îmbunătățire a performanței

Definiția acestui steroid anabolic se referă la forma sa esterificată de testosteron, cunoscut sub numele de Cipionat. Esterul Cipionat este atașat la molecula de testosteron pentru a încetini eliberarea acestuia în organism, permițând o durată mai lungă de acțiune în comparație cu testosteronul neesterificat.

Testosteronul Cipionat, utilizări principale

Utilizările principale ale Testosteronului Cipionat sunt în tratamentul hipogonadismului masculin, o afecțiune în care organismul nu produce suficient testosteron. Prin administrarea acestui steroid, nivelul de testosteron din organism este crescut, ceea ce ajută la îmbunătățirea simptomelor asociate cu deficitul de testosteron, cum ar fi scăderea libidoului, disfuncția erectilă și oboseala.

Cu toate acestea, Testosteronul Cipionat este, de asemenea, utilizat în scopuri non-medicale, în special în industria culturismului și sportului de performanță. Mulți sportivi și culturiști îl utilizează pentru a crește masa musculară, forța și performanța fizică. Testosteronul Cipionat ajută la creșterea sintezei de proteine și la retentia de azot în țesuturile musculare, ceea ce conduce la creșterea masei musculare și a performanței athletice.

Ce este Testosteronul Cipionat

Testosteronul Cipionat este un produs care se găsește în mare parte doar pe piața americană. De aceea este unul din esterii testosteronului cel mai utilizat de catre americani. Si asta nu doar din „mândrie națională”, dar și pentru că mulți spun că este un produs superior, mult mai bun decat testosteronul enantat.

În același timp se spune că provoacă ceva mai multă retenție de apă, dar nu așa de rău încât să fie abandonat din cauza aceasta.

Dar daca privim problema obiectiv, putem vedea că Testosteronul Cipionat și cel Enantat sunt substituibili unul cu celalalt. Ambii sunt steroizi injectabili pe bază de ulei cu un timp de acțiune îndelungat, care vor ține nivelul testosteronului sus pentru două săptămâni. Testosteronul Enantat pare a fi superior când vine vorba de rata de eliberare a testosteronului, fiind cu o moleculă de carbon mai ușor.

Testosteronul Cipionat se prezintă sub formă de soluție injectabilă

Testosteronul Cipionat se prezintă sub formă de soluție injectabilă administrată în mușchi și este disponibil ca medicament de marcă Depo-Testosterone. Este disponibil și ca medicament generic. Medicamentele generice costă, de obicei, mai puțin decât versiunea de marcă. În unele cazuri, este posibil ca acestea să nu fie disponibile în fiecare concentrație sau formă ca medicamentul de marcă.

Cipionatul de testosteron este o substanță controlată. Acest lucru înseamnă că este reglementat de guvern.

Utilizare

Testosteronul Cipionat este utilizat pentru a trata simptomele hipogonadismului la bărbați. În această afecțiune, bărbații nu produc suficientă cantitate de testosteron, hormonul sexual.

Nivelurile scăzute de testosteron la bărbați pot duce la modificări ale dispoziției, concentrare slabă, disfuncție erectilă (probleme în obținerea sau menținerea unei erecții) și apetit sexual scăzut.

Plicuri miere potență PURE POWER 36H. Miere Afrodisiacă. Potență puternică timp de 36 de ore

De asemenea, poate provoca creșterea redusă a penisului și a testiculelor, ginecomastie (creșterea sânilor), pierderea părului și a masei musculare, anemie și osteoporoză.

Există două tipuri de hipogonadism: primar și hipogonadotropic. Acest medicament poate fi utilizat pentru a le trata pe ambele.

– Hipogonadismul primar apare atunci când testiculele nu pot produce suficient testosteron.

– Hipogonadismul hipogonadotrop apare atunci când există leziuni ale unor părți ale creierului (hipotalamus sau glanda pituitară) care spun testiculelor să producă testosteron.

Testosteronul Cipionat este, de asemenea, prescris off-label pentru terapia cu testosteron pentru bărbații transsexuali și persoanele cu genuri diferite. Off-label înseamnă că un medic poate prescrie medicamentul pentru o altă utilizare decât cea pentru care a fost aprobat.

Cum funcționează

Testosteronul Cipionat aparține unei clase de medicamente numite androgeni. O clasă de medicamente este un grup de medicamente care acționează într-un mod similar. Aceste medicamente sunt adesea utilizate pentru a trata afecțiuni similare.

Testosteronul Cipionat acționează pentru a trata hipogonadismul la bărbați prin înlocuirea testosteronului pe care organismul nu îl poate produce.

Efecte secundare

Soluția injectabilă de cipionat de testosteron nu provoacă somnolență, dar poate provoca alte reacții adverse.

Cele mai frecvente efecte secundare ale cipionatului de testosteron pot include:

 • acnee
 • durere și umflături la locul de injectare
 • creșterea părului
 • ginecomastie (mărirea sânilor)
 • erecții mai frecvente
 • erecții care durează mai mult decât în mod normal
 • schimbări de dispoziție
 • dureri de cap
 • scăderea numărului de spermatozoizi atunci când medicamentul este utilizat în doze mari

Dacă aceste efecte sunt ușoare, ele pot dispărea în câteva zile sau câteva săptămâni. Dacă sunt mai severe sau nu dispar, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Efecte secundare grave

Sunați imediat medicul dumneavoastră dacă aveți reacții adverse grave.

 • Atac de cord. Simptomele pot include: durere în piept, dificultăți de respirație, disconfort în partea superioară a corpului.
 • Accident vascular cerebral. Simptomele pot include: slăbiciune într-o parte a corpului, vorbire neclară.
 • Mărirea glandei prostatei. Simptomele pot include: nevoie frecventă sau urgentă de a urina, nicturie (trebuie de a urina mai des noaptea), dificultăți de a începe urinarea, flux de urină slab sau un flux care se oprește și începe, încordare în timp ce urinează, nu vă puteți goli complet vezica urinară.
 • Cancer de prostată.
 • Probleme hepatice. Simptomele pot include: greață, vărsături, dureri de stomac și umflături, umflarea picioarelor și gleznelor, apar vânătăi mai ușor decât în ​​mod normal, oboseală neobișnuită sau inexplicabilă, pierderea poftei de mâncare, urină de culoare închisă, îngălbenirea pielii sau a albului ochilor.
 • Tromboză venoasă profundă (cheaguri de sânge în venele profunde ale picioarelor). Simptomele pot include: umflarea piciorului, durere la picior
 • Embolie pulmonară (cheaguri de sânge în plămâni). Simptomele pot include: dificultăți de respirație, durere în piept sau disconfort care se agravează atunci când respiri adânc sau când tusești, senzație de amețeală sau amețeală sau leșin, puls rapid, tuse cu sânge.
 • Policitemie (creștere a numărului de celule roșii din sânge). Simptomele pot include: înroșirea feței, dureri de cap, confuzie,accident vascular cerebral, cheaguri de sânge, oboseală, scăderea vigilenței mentale.

Avertismente privind Testosteronul Cipionat

Acest medicament vine cu mai multe avertismente.

Alergie

Cipionat de testosteron poate provoca o reacție alergică severă. Simptomele pot include:

 • probleme de respirație
 • umflarea gâtului sau a limbii

Pentru persoanele cu probleme hepatice:

Acest medicament poate provoca leziuni hepatice. Acest lucru poate duce la boli hepatice grave. Dacă aveți boală hepatică, acest medicament poate provoca, de asemenea, retenție de sare și apă. Acest lucru vă poate agrava boala hepatică.

Pentru persoanele cu probleme cardiace:

Atât medicamentele, cât și retenția de sare și apă pot agrava starea dumneavoastră. Dacă aveți un istoric de atac de cord sau boli de inimă, întrebați medicul dacă acest medicament este sigur pentru dumneavoastră.

Pentru persoanele cu probleme de rinichi:

Dacă aveți probleme cu rinichii sau antecedente de boală de rinichi, acest medicament poate provoca retenție de sare și apă. Atât medicamentele, cât și retenția de sare și apă pot agrava starea dumneavoastră.

Pentru persoanele cu cancer de sân:

Nu ar trebui să luați acest medicament dacă aveți cancer de sân. Acest medicament vă poate agrava boala.

Pentru persoanele cu cancer de prostată:

Nu ar trebui să luați acest medicament dacă aveți cancer de prostată.

Pentru persoanele cu apnee în somn (probleme de respirație în timpul somnului):

Dacă aveți apnee în somn, întrebați medicul dacă acest medicament este sigur pentru dumneavoastră. Acest medicament poate agrava această afecțiune. S-ar putea să vă treziți mai des noaptea, ceea ce vă poate determina să fiți mai obosit în timpul zilei.

Pentru persoanele cu policitemie (număr crescut de celule roșii din sânge):

Acest medicament poate crește semnificativ numărul de celule roșii din sânge și vă poate înrăutăți starea. Nu ar trebui să utilizați acest medicament dacă hematocritul este peste 54%.

Pentru persoanele cu niveluri ridicate de colesterol:

Acest medicament vă poate crește nivelul de colesterol. Nivelurile ridicate de colesterol vă pot crește riscul de apariție a problemelor cardiace sau ale vaselor de sânge. Medicul dumneavoastră vă va verifica nivelul de colesterol în timp ce luați acest medicament.

Pentru persoanele cu diabet:

Acest medicament poate provoca o scădere semnificativă a nivelului de zahăr din sânge. Medicul dumneavoastră poate reduce doza de medicamente pentru diabet. De asemenea, poate fi necesar să vă monitorizați îndeaproape nivelul zahărului din sânge.

Pentru persoanele cu cheaguri de sânge: Acest medicament vă poate crește riscul de a dezvolta cheaguri de sânge în plămâni sau în venele profunde ale picioarelor, mai ales dacă aveți antecedente de cheaguri de sânge.

Avertismente pentru alte grupuri

Pentru femeile însărcinate:

Cipionat de testosteron nu trebuie utilizat niciodată în timpul sarcinii. Acest medicament poate dăuna fătului.

Testosteronul cipionat nu trebuie utilizat de către femeile care alăptează.

Pentru vârstnici:

Acest medicament nu ar trebui utilizat pentru a trata scăderea testosteronului legată de vârstă. Nu există suficiente informații din studiile clinice la vârstnici de 65 de ani și peste pentru a susține utilizarea acestui medicament pentru o perioadă lungă de timp.

Dacă aveți mai mult de 65 de ani, este posibil să aveți un risc mai mare de boli de inimă, cancer de prostată și prostată mărită în timp ce luați acest medicament.

Pentru copii:

Nu a fost confirmat că testosteronul cipionat este sigur și eficient pentru utilizare la copiii sub 12 ani.

Poate afecta creșterea oaselor la copii. Acest medicament poate determina oasele să se maturizeze mai repede decât în ​​mod normal, fără a provoca o creștere a înălțimii. Acest lucru poate duce la o înălțime mai mică a adultului. Medicul dumneavoastră va verifica în mod regulat creșterea copilului dumneavoastră dacă copilul dumneavoastră ia acest medicament.

Dependența și abuzul acestui steroid

Un alt risc asociat cu utilizarea Testosteronului Cipionat în scopuri recreaționale este dependența și abuzul acestui steroid. Mulți utilizatori pot căuta o creștere rapidă a masei musculare și a performanțelor fizice, iar utilizarea excesivă a acestui steroid poate duce la dependență și abuz. Acest lucru poate avea consecințe grave asupra sănătății, inclusiv probleme cardiovasculare, hepatice și renale.

De asemenea, utilizarea Testosteronului Cipionat în scopuri recreaționale poate fi ilegală în multe țări și poate duce la consecințe legale serioase. Este important să se înțeleagă că utilizarea acestui steroid trebuie să fie făcută sub supravegherea unui specialist și în conformitate cu indicațiile medicului.

Testosteronul Cipionat poate fi benefic în tratarea deficiențelor de testosteron și a simptomelor asociate cu acestea. Cu toate acestea, utilizarea acestui steroid în scopuri recreaționale poate avea riscuri semnificative pentru sănătatea utilizatorului. Este important să se ia în considerare atât beneficiile, cât și riscurile utilizării acestui steroid și să se consulte întotdeauna un specialist înainte de a începe orice tratament cu acest medicament.

Înlocuitor de Steroizi – Testo Booster – Body Line

-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *