Testosteron Suspensie și Testosteron Propinat. Beneficii și riscuri

steroizi1

Suspensia de testosteron este o formă sintetică de testosteron care este folosită de sportivi pentru a-și îmbunătăți performanța

Deși poate oferi beneficii, vine și cu riscuri și efecte secundare care trebuie luate în considerare.

Ce este suspensia de testosteron și cum funcționează?

Suspensia de testosteron este o formă de testosteron care nu este atașată la niciun ester. Este o formă pură de testosteron, ceea ce înseamnă că acționează rapid și are un timp de înjumătățire scurt. Spre deosebire de alte forme, care sunt atașate la un ester, suspensia este administrată prin injecție și absorbită rapid în fluxul sanguin.

Funcționează prin creșterea nivelului de testosteron din organism. Testosteronul este un hormon care este produs în mod natural de organism și este responsabil pentru multe dintre caracteristicile tipice masculine, cum ar fi masa musculară, densitatea osoasă și creșterea părului corporal. Când nivelul este crescut, sportivii pot experimenta îmbunătățiri ale forței, vitezei și rezistenței.

Cu toate acestea, este important de menționat că utilizarea suspensiei este interzisă în majoritatea organizațiilor sportive datorită efectelor sale de îmbunătățire a performanței.

De asemenea, poate avea efecte secundare negative, cum ar fi acnee, căderea părului și schimbări de dispoziție. Prin urmare, ar trebui să fie utilizat numai sub supravegherea unui profesionist medical și din motive medicale legitime.

Istoria suspensiei de testosteron

Suspensia a fost dezvoltată pentru prima dată în anii 1930 ca formă de terapie standardizată cu testosteron. A fost administrat pacienților pentru diferite afecțiuni, inclusiv hipogonadism, pubertate întârziată și osteoporoză. În anii 1950, sportivii au început să folosească suspensia ca medicament pentru îmbunătățirea performanței. Pe măsură ce utilizarea suspensiei a devenit mai răspândită în rândul sportivilor, au crescut îngrijorările cu privire la siguranța și legalitatea acesteia. În anii 1980, Comitetul Olimpic Internațional a interzis utilizarea testosteronului și a altor medicamente care îmbunătățesc performanța. În ciuda acestei interdicții, unii sportivi au continuat să folosească suspensia, ducând la numeroase scandaluri și controverse în lumea sportului.

Astăzi, suspensia este încă folosită ca formă de terapie cu testosteron, dar nu este la fel de frecvent prescrisă ca alte forme, cum ar fi gelurile sau injecțiile. Utilizarea sa ca drog pentru creșterea performanței rămâne ilegală în majoritatea organizațiilor sportive, iar sportivii care sunt prinși în folosirea acestuia se pot confrunta cu consecințe grave, inclusiv suspendarea și pierderea medaliilor sau a titlurilor.

Beneficiile utilizării suspensiei de testosteron pentru sportivi

Există mai multe beneficii în utilizarea suspensiei pentru sportivi. Nivelurile crescut pot duce la îmbunătățiri ale forței, vitezei și rezistenței. Suspensia poate duce, de asemenea, la o creștere a masei musculare și la o scădere a grăsimii corporale, ceea ce poate fi benefic pentru sportivii din sporturi precum haltere și culturism.

Un alt beneficiu este natura sa cu acțiune rapidă. Spre deosebire de alte forme care sunt atașate la un ester, suspensia este absorbită rapid în fluxul sanguin și poate oferi efecte aproape imediate. Acest lucru poate fi benefic pentru sportivii care au nevoie de o creștere rapidă a performanței.

Cu toate acestea, este important de menționat că utilizarea suspensiei nu este lipsită de riscuri. Nivelurile ridicate de testosteron pot duce la efecte secundare negative, cum ar fi acnee, căderea părului și schimbări de dispoziție. În plus, utilizarea suspensiei de testosteron este interzisă de multe organizații sportive și poate duce la descalificare sau suspendare din competiție.

De asemenea, este important ca sportivii să folosească suspensia de testosteron sub îndrumarea unui medic. Utilizarea necorespunzătoare sau abuzul de substanță poate duce la consecințe grave asupra sănătății, cum ar fi afectarea ficatului și probleme cardiovasculare.

Riscurile și efectele secundare

În timp ce suspensia de testosteron poate oferi beneficii, aceasta vine și cu riscuri și efecte secundare care trebuie luate în considerare. Unul dintre cele mai semnificative riscuri este potențialul său de a provoca dezechilibre hormonale în organism. Când nivelul este crescut dincolo de limitele normale, poate provoca o scădere a producției de alți hormoni, cum ar fi hormonul luteinizant (LH) și hormonul foliculostimulant (FSH).

Alte efecte secundare potențiale ale suspensiei de testosteron includ acneea, pielea grasă, căderea părului, contracția testiculelor și un risc crescut de boli cardiovasculare. De asemenea, poate duce la creșterea agresivității și la schimbări de dispoziție, care pot fi problematice pentru unii sportivi.

Este important de reținut că utilizarea suspensiei de testosteron este interzisă de majoritatea organizațiilor sportive, deoarece este considerată un medicament care crește performanța. Sportivii care sunt prinși folosindu-l se pot confrunta cu consecințe grave, inclusiv suspendarea din competiție și deteriorarea reputației lor.

În plus, efectele pe termen lung ale utilizării suspensiei de testosteron nu sunt pe deplin înțelese și pot exista riscuri care nu sunt încă cunoscute.

Dozare și administrare

Doza și administrarea suspensiei de testosteron depind de mai mulți factori, inclusiv vârsta, sexul, greutatea și obiectivele atletice. În general, sportivii ar trebui să înceapă cu o doză mică și să o crească treptat în timp. De asemenea, este esențial să monitorizați în mod regulat nivelurile de testosteron pentru a vă asigura că acestea rămân în limitele normale și pentru a ajusta doza în consecință.

Suspensia de testosteron este de obicei administrată prin injecție în mușchi. Sportivii trebuie să urmeze instrucțiunile recomandate pentru locul și frecvența injectării pentru a evita complicațiile.

Este important de menționat că utilizarea suspensiei de testosteron fără prescripție medicală sau supraveghere medicală este ilegală și poate avea consecințe grave asupra sănătății. Utilizarea greșită a acestei substanțe poate duce la o serie de efecte adverse, inclusiv acnee, căderea părului, schimbări de dispoziție și infertilitate. În plus, utilizarea pe termen lung a suspensiei de testosteron poate crește riscul de boli de inimă, leziuni hepatice și cancer de prostată.

Ce este propionatul de testosteron?

Popularitatea propionatului dispărut în rândul utilizatorilor când alte forme de terapie cu testosteron cu acțiune mai lungă au ajuns pe piață. Aceste forme de testosteron cu acțiune mai lungă includ enantat de testosteron, cipionat și undecanoat de testosteron. Aceste din urmă opțiuni necesită doze mult mai mici și au profiluri de siguranță mai bune.

Cea mai mare problemă asociată cu propionatul este timpul său scurt de înjumătățire.

Timpul de înjumătățire al oricărui medicament înseamnă măsurarea farmacologică a timpului în care organismul tău va avea nevoie pentru a se elibera de el. Cu cât timpul de înjumătățire este mai lung, cu atât medicamentul va funcționa mai mult și va funcționa mai mult în corpul dumneavoastră.

Din cauza problemei timpului de înjumătățire scurt, este necesar să fie luat frecvent în comparație cu alte opțiuni de terapie. Acest medicament a fost întrerupt de producător din motive de eficacitate și siguranță, mai ales atunci când opțiunile mai bune sunt disponibile pe piață.

În ciuda faptului că propionatul nu mai este prescris pentru a fi utilizat ca medicament, dar este adesea folosit în experimente științifice ca hormon cu acțiune rapidă.

Propionat de testosteron în culturism

Propionatul este un hormon cu acțiune rapidă care este utilizat ca denumire de marcă a medicamentului Testoviron. Propionatul este esterul T care are o capacitate impresionantă de a produce câștiguri masive în primele etape ale ciclului.

Acest compus a fost absorbit rapid și, prin urmare, sunt necesare injecții frecvente pentru a menține vârful nivelurilor. În cele mai multe cazuri, este necesar și recomandat să fie injectat o dată la două zile pentru a obține beneficii mari de culturism.

În unele cazuri, aceste injecții cu propionat pot fi dureroase pentru mulți utilizatori, dând acele răni sau chiar fiind nevoiți să șchiopătească, atunci când sunt luate în picior.

Ce face propionat de testosteron popular?

Unul dintre principalele lucruri care fac din propionatul o soluție populară pentru bărbați este natura sa cu acțiune rapidă. Acest medicament acționează rapid pentru a aborda simptomele de testosteron scăzut, oferind în același timp un tratament convenabil.

Utilizatorul poate injecta direct hormonul testosteron în fluxul sanguin pentru a compensa organismul pentru producția scăzută.

Este, de asemenea, plăcut în rândul oamenilor, deoarece este esterul cu acțiune scurtă cu debut mai rapid care creează niveluri sanguine stabile și eficiente. În plus, persoanele cu alergii sau probleme cu uleiul de ricin au găsit propionatul mult mai sigur cu uleiul de măsline ca purtător.

Cum se utilizează

Propionatul este foarte convenabil de administrat prin injecție intramusculară. Are un timp de înjumătățire relativ scurt și nu poate rămâne mai mult timp în organism nu mai mult de 2 până la 4 zile.

Deoarece are o durată scurtă de acțiune, este necesar să fie administrat de două sau trei ori pe săptămână. Injectarea propionatului este un proces foarte simplu. Forma injectabilă este cea care o face modalitatea eficientă de a introduce imediat hormonul testosteron în organism și de a lupta împotriva semnelor de niveluri scăzute.

Propionatul de testosteron provoacă retenție de apă?

Unele dintre ele includ niveluri ridicate de colesterol, hipertensiune arterială, risc de ginecomastie și căderea părului. Nu putem ignora faptul că testosteronul ar putea fi unul dintre cei mai puțin dăunători steroizi și se poate contracara numai atunci când este luat în doze mai mari.

Testosteronul este estrogenic și, prin urmare, retenția de apă și balonarea care cauzează ginecomastie ar putea, eventual, unul dintre efectele secundare. În ciuda faptului că hormonul testosteron provoacă o oarecare pierdere de grăsime, dar este folosit în principal în faza de volum. Datorită acestui fapt, mulți culturisti nu ar deranja factorul de retenție a apei.

Cât de repede funcționează

Dacă vă confruntați cu simptomele supărătoare ale nivelurilor scăzute de T, probabil că sunteți cel care dorește să vadă rezultatele rapide ale tratamentului cu testosteron.

Viteza cu care va funcționa injecțiile cu propionat în funcție de timpul de răspuns al corpului și de mulți alți factori; inclusiv vârsta, sănătatea și altele. În general, injecțiile cu propionat pot începe să funcționeze în aproximativ 3 săptămâni de utilizare.

Cu toate acestea, cu răbdare puteți scăpa cu siguranță de problema nivelului scăzut de testosteron. La maxim, injecțiile cu propionat pot dura până la 6 săptămâni pentru a-și arăta efectele. Dacă nu sunteți mulțumit de activitatea sa, puteți contacta medicul dumneavoastră pentru ajustarea dozelor și frecvența injecțiilor.

Rezultatele generale ale propionatului sunt în mod normal aceleași ca și cu ciclul oricărui alt ester de testosteron. Utilizatorii pot fi capabili să piardă grăsime în timp ce câștigă masă musculară slabă.

M.M.A 33 Body Line – Mega Gainer pentru Masă Musculară rapidă/Myprotein

În plus, nivelurile de forță vor crește dramatic în primele săptămâni și vor continua să crească până la sfârșitul ciclului.

Principala diferență între rezultatele propionatului și alți esteri este apariția timpurie a efectelor în stadiile inițiale ale ciclului. În comparație cu propionatul, alți esteri au nevoie de mai mult timp pentru a începe.

Timp de înjumătățire

După cum am menționat și mai devreme, propionatul este un steroid anabolic cu eliberare mai lentă, care are un timp de înjumătățire scurt. Propionatul este considerat un derivat sintetic de steroid androstan al testosteronului sub formă de ester 17-beta propionat al testosteronului. În 5 februarie 1974, propionatul a fost aprobat de FDA. A fost dezvoltat de Watson Labs și în prezent a fost întrerupt pentru a fi folosit de oameni. Cu toate acestea, este încă folosit în unele cazuri de aplicații veterinare și este încă disponibil ca OTC.

Propionatul are un timp de înjumătățire scurt în comparație cu alți esteri care durează aproximativ 4 până la 5 zile.

Pe de altă parte, propionatul durează doar o zi sau două și, prin urmare, a trebuit să fie injectat în fiecare zi alternativă.

Acest lucru îl face să fie utilizat de cel puțin 3 până la 4 ori într-o săptămână pentru a regla vârful de testosteron din organism.

Ciclul

Propionatul vine în flacoane sau sticle pentru injecții, în doză ideală de 1 ml/ 100 mg.

Nivel începător:

Dacă sunteți începător și utilizați propionat pentru prima dată, se recomandă să utilizați o doză de 100 mg o dată la două zile, direct pentru ciclul de 8 săptămâni. Trebuie remarcat faptul că, în general, acest steroid nu este recomandat să fie utilizat de către începători din cauza administrării dureroase sau a injecțiilor care trebuie făcute frecvent.

Nivel intermediar:

Pentru utilizatorii de nivel intermediar, se recomandă să luați propionat 150 mg o dată la două zile pentru întregul ciclu de 8 săptămâni.

Nivel avansat:

Pentru utilizatorii avansați și experimentați, se recomandă utilizarea a 200 mg de propionat la două zile, până la un ciclu de 8 până la 10 săptămâni.

Doza

Propionatul de testosteron este cunoscut pe scară largă pentru efectele sale uimitoare ale performanței și dezvoltării musculare. Doza de propionat de testosteron este la fel ca alte tratamente cu testosteron.

Cu toate acestea, singura diferență este frecvența administrării.

Pentru începători, doza ideală de propionat de testosteron ar trebui să fie în intervalul de 300 până la 500 mg pe săptămână. Această doză face să ajungă la 75 până la 125 mg o dată la două zile. Chiar și cea mai mică recomandare de doză este suficient de puternică pentru a oferi îmbunătățiri dramatice și rezultate cu o dietă adecvată și o rutină de antrenament.

Unii utilizatori intermediari caută o doză ceva mai mare de propionat de testosteron decât 500 mg. Cu toate acestea, unii utilizatori avansați de propionat de testosteron ridică barele de dozare până la 700 până la 1000 mg, ceea ce duce la 175 până la 250 mg o dată la două zile.

Cu toate criteriile de dozare, accentul major ar trebui să fie pe rutina de nutriție și antrenament care poate ajuta cu adevărat utilizatorii să ofere rezultate optime.

De asemenea, trebuie reținut că dozele mai mari nu înseamnă doar rezultate mai mari, ci sunt și asociate cu severitatea efectelor secundare.

Înlocuitor de Steroizi – Testo Booster – Body Line

-25%
-50%
-50%
-25%
-51%
-25%
-79%

% REDUCERE - GARANTIE SCURTA %

Tricou fitness Body Line

80 lei 25 lei
-25%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×