Halotestin. Utilizarea, efectele, beneficiile și riscurile acestui steroid

Halotestin

Halotestin, cunoscut și sub denumirea de fluoximesteronă, este un steroid anabolic androgenic (SAA) care este utilizat în principal pentru a trata hipogonadismul masculin și pentru a crește masa musculară și forța

Acesta a fost dezvoltat în anii 1950 și a devenit popular în rândul culturiștilor și sportivilor datorită capacității sale de a spori performanțele atletice și de a oferi un aspect muscular mai dur și mai definit.

Halotestin – utilizare

Utilizarea Halotestinului poate aduce numeroase beneficii pentru cei care doresc să își îmbunătățească performanțele sportive sau să obțină un aspect fizic mai impresionant. Acest steroid are capacitatea de a crește nivelul de testosteron din organism, ceea ce duce la o creștere a masei musculare și a forței. De asemenea, poate îmbunătăți rezistența și energia, permițând sportivilor să se antreneze mai intens și mai eficient.

Un alt avantaj al utilizării halotestinului este că acesta poate reduce nivelul de estrogen din organism. Estrogenul este un hormon feminin care poate cauza retenție de apă și depunerea de grăsime, ceea ce poate afecta negativ aspectul fizic și performanța sportivilor. Prin urmare, Halotestinul poate ajuta la obținerea unei compoziții corporale mai slabe, mai musculoase și mai definiate.

Uilizarea halotestinului vine și cu riscuri și efecte secundare. Acest steroid poate suprima producția naturală de testosteron a organismului, ceea ce poate duce la probleme de sănătate și la scăderea libidoului. De asemenea, poate crește tensiunea arterială și poate cauza daune hepatice. De aceea, este important ca utilizarea halotestinului să fie supravegheată de un medic și să fie respectate dozele și durata recomandate.

Ce este Halotestin

Halotestin este un steroid anabolic androgen care poate fi luat pe cale orală de culturisti pentru a încuraja creșterea masei musculare slabe. Vine în trei dimensiuni – 2 mg, 5 mg și 10 mg – și conține o gamă largă de ingrediente inactive, inclusiv stearat de calciu, amidon de porumb, lactoză, acid sorbic și tragacant (pentru a numi câteva).

Acest hormon este similar cu testosteronul care apare în mod natural în corpul tău, așa că nu este surprinzător faptul că este adesea folosit de bărbații care nu produc suficient testosteron natural (sau adolescenții care suferă de pubertate întârziată). Prin utilizarea Halotestin, vă poate ajuta mușchii, oasele și sistemul reproducător să rămână sănătoși, precum și să prevină pierderea musculară.

Când a fost creat pentru prima dată în anii 1950, a fost prescris pentru malnutriție; boli de pierdere musculară (la bărbați); expunere prelungită la cortizon; paraplegie, tratamentul fracturilor osoase; cancer de sân și pentru a ajuta victimele arsurilor.

Halotestin a fost interzis de FDA

La fel ca toți steroizii anabolizanți, Halotestin a fost interzis de FDA și este considerat ilegal de vândut.

Adevărat, este încă prescris pentru cancerul de sân, deficiențe de androgeni adică testosteron și pentru osteoporoză la femei, DAR nu îl vei găsi legal de vânzare.

De fapt, și-a câștigat o reputație puternică pentru a fi unul dintre cei mai puternici steroizi cu acțiune rapidă. Deci, în ciuda faptului că este foarte ilegal, veți auzi în continuare despre asta în sala de sport.

De ce își asumă culturiștii riscul

Ajută la creșterea hemoglobinei și la îmbunătățirea structurii și masei celulelor roșii.

Halotestin ajută la creșterea hemoglobinei și la îmbunătățirea structurii și masei celulelor roșii din sânge – aceasta vă ajută mușchii și celulele țesuturilor să beneficieze de niveluri mai ridicate de oxigen și nutrienți, ajutându-le creșterea, dezvoltarea și recuperarea după exerciții fizice.

Cel mai bun gainer pentru masă musculară Matri-x 8

Îmbunătățește puterea

Cu cât celulele tale primesc mai mult combustibil/nutrienți/oxigen, cu atât vei putea să te antrenezi mai mult. Acest lucru ajută la maximizarea dezvoltării musculare, ajutându-vă să deveniți mai puternic.

Niveluri crescute de energie

Acest lucru vă poate oferi impulsul de care aveți nevoie pentru a continua să lucrați din greu și să vă antrenați.

Pierderea grăsimilor

În timpul unui ciclu de tăiere, Halotestin vă poate stimula arderea grăsimilor și vă poate proteja corpul de pierderea musculară; permițându-ți să arăți întărit, slab și cizelat.

Cum funcționează Halotestin

Androgenii endogeni sunt responsabili pentru încurajarea creșterii și dezvoltării normale în organele sexuale masculine, precum și pentru menținerea caracteristicilor sexuale secundare, de exemplu creșterea/maturarea prostatei, penisului și scrotului; păr facial, toracic și pubian; îngroșarea corzilor vocale (rezultând o scădere a vocii); distribuția musculaturii și a grăsimilor.

Acum, când corpul tău are lipsă de testosteron, toate aceste zone vor fi afectate, ceea ce este locul în care Halotestin poate ajuta.

Ca steroid anabolic androgenic, poate îndeplini rolul androgenilor endogeni și vă poate ajuta să:

 • rețineți azotul, sodiul și potasiul (creșterea oxigenării celulelor musculare și țesuturilor);
 • încurajează sinteza proteinelor;
 • întărește oasele și stimulează celulele roșii din sânge.

Doza și ciclurile de halotestin

În timp ce majoritatea steroizilor anabolizanți pot fi folosiți pentru creșterea și tăierea, puterea lui Halotestin stă doar în tăiere.

Asta nu pentru că ar fi rău sau altceva. Pur și simplu se datorează faptului că poți experimenta rezultate mai bune cu Halotestin concentrându-te pe capacitățile sale de ardere a grăsimilor.

Halotestin s-a dovedit – în repetate rânduri – că previne pierderea musculară și încurajează dezvoltarea masei musculare slabe.

Pentru rezultate optime, ar trebui să utilizați Halotestin doar pentru o perioadă scurtă de timp. 2-4 saptamani maxim. Și ar trebui să-l aveți doar la sfârșitul ciclului de tăiere.

Acum, veți găsi câțiva culturisti care îl vor folosi timp de 8 săptămâni. Dar, folosirea lui mai mult de 4 săptămâni vă poate pune în pericol sănătatea și vă poate crește riscul de efecte secundare.

În ceea ce privește doza reală, 10-20 mg pe zi este destul de comun. Cu toate acestea, dacă l-ați folosit înainte și ați experimentat anterior rezultate pozitive cu Halotestin, atunci este sigur să creșteți doza la 30-40 mg pe zi.

Nu uitați că va trebui să împărțiți această doză în două (una dimineața și una după-amiaza), deoarece timpul de înjumătățire al Halotestin (fluoximesteron) este de 6-9 ore. De asemenea, cel mai bine este să luați cu 30 de minute până la 1 oră înainte de a vă antrena.

Exemplu de ciclu Halotestin: unii culturisti iau 20 mg de Halotestin (pe zi) timp de 2-3 săptămâni, înainte de a-și finaliza ultima săptămână cu o doză mai mare de 40 mg pe zi.

Beneficiile steroizilor Halotestin

De aproximativ 19 ori mai puternic decât testosteronul, halotestinul are o mulțime de proprietăți anabolice. Cu toate acestea, poate fi înșelător pentru începătorii sau utilizatorii neinformați de steroizi care cred automat că acest profil anabolic extins vă va face să vă îngrășați mult. În ciuda ratingului anabolic masiv al Halotestin, nu își transferă anabolismul foarte bine organismului.

Dacă luați Halotestin, foarte puțin din această proprietate anabolizantă va fi vizibil. În schimb, proprietatea cea mai unică a acestui steroid este natura sa androgenă. Aici, este evaluat ca fiind de 8,5 ori mai puternic decât testosteronul în puterea androgenă, motiv pentru care efectele sale secundare sunt atât de puternice.

Energie și putere

De obicei, Halotestin este folosit de culturisti pentru efectele sale puternice asupra puterii și energiei, care sunt atribuite în principal funcțiilor crescute ale globulelor roșii.

Forța adăugată va ajuta orice atlet să atingă noi niveluri de performanță. Cu toate acestea, poate crește și agresivitatea în general, făcându-l mai potrivit pentru powerlifters, luptători etc.

Pierdere în greutate

În ciuda lipsei de efecte specifice sau de putere în acest domeniu, poate contribui în continuare la pierderea grăsimii. Totuși, impactul va fi vizibil doar dacă ești deja slab. Dacă nu ați pierdut deja cantități semnificative de grăsime corporală prin fazele anterioare de tăiere, este puțin probabil ca Halotestin să afecteze pierderea de grăsime.

Agresivitate

Utilizatorii de Halotestin apreciază agresivitatea crescută ca un beneficiu, în ciuda faptului că este considerat un efect secundar negativ. Cei care au nevoie de efort și energie suplimentară pentru a se angaja în anumite activități precum lupta și powerliftingul sunt cel mai probabil să facă parte din acest grup. Atâta timp cât această agresiune este valorificată, utilizatorii Halotestin nu o văd ca pe o problemă.

Trebuie remarcat, totuși, că cei care tind să se lupte cu probleme de dispoziție sau cu probleme de furie în afara mediului competitiv în care această trăsătură este foarte apreciată ar putea să fi înrăutățit aceste tendințe.

Când începeți să utilizați pentru prima dată ciclul Halotestin, o doză mică vă va permite să vă monitorizați nivelul de agresivitate și modul în care faceți față. Doza dumneavoastră poate fi apoi ajustată în consecință.

Pregătirea competiţiei

Ca parte a fazei de antrenament pre-concurs, în care mâncarea este foarte restricționată și strictă, Halotestin este adesea folosit pentru a ajuta oamenii să treacă prin cele mai dificile perioade. Chiar înainte de un concurs, Halotestin vă poate ajuta să treceți prin cele mai dificile momente cu un plus de energie.

În plus, concurenții vor primi un plus de definiție și duritate înainte de competiție, datorită condiționării fizice îmbunătățite. Desigur, trebuie să aveți deja un corp foarte slab și un nivel de grăsime corporală deficitar pentru a beneficia puterea Halotestinului în acest domeniu. Pentru culturistul mediu, acest lucru nu va fi posibil. Cu toate acestea, sportivii apți fizic vor aprecia contribuția pe care Halotestin o poate aduce la această fază de antrenament.

Efecte secundare Halotestin

Una dintre principalele preocupări legate de acest steroid este că este foarte puternic ca androgen. A doua îngrijorare este că Halotestin este probabil cel mai puternic steroid în ceea ce privește potențialul androgen. Ca urmare, Halotestin este unul dintre cele mai concentrate în această zonă datorită toxicității hepatice severe.

Ca și în cazul tuturor steroizilor anabolizanți, Halotestin este extrem de hepatoxic (toxic pentru ficat) dacă este administrat într-o doză prea mare.

Utilizarea greșită/abuzul acestui hormon poate declanșa:

 • Boli de inimă,
 • Accidente vasculare cerebrale,
 • Boli hepatice,
 • Schimbări mintale/dispozitive și creșterea dependenței/abuzului de substanțe.
 • Simptome de sevraj – depresie, iritabilitate și oboseală – timp de săptămâni/luni după ce te oprești.
 • Greață și vărsături
 • Dureri de cap
 • Piele grasă/acnee
 • Calviție/căderea părului
 • Creșterea/scăderea libidoului (pierderea/amplificarea apetitului sexual)
 • Modificarea culorii pielii (icter colestatic)
 • Modificări ale funcției hepatice
 • Anxietate
 • Agresivitate crescută
 • Probleme menstruale (la femei)
 • Virilizare (femei) – adâncirea vocii, excesul de păr pe corp și mărirea clitorisului (aceasta nu este întotdeauna reversibilă odată ce te oprești
 • Ginecomastie
 • Disfuncția erectilă
 • Erecții dureroase/prelungite – 4 ore sau mai mult (rar)
 • Retenția de apă – excesul de apă corporală poate crește riscul de insuficiență cardiacă (NOTĂ: căutați semne de oboseală, umflarea mâinilor/gleznelor/ picioarelor și dificultăți de respirație în timp ce vă culcați)
 • Hipersensibilitate (piele)
 • Scăderea nivelului de glucoză din sânge (la pacienții diabetici datorită efectelor sale metabolice)
 • Scăderea nivelului seric de T4 și creșterea absorbției de rășină a T3 și T4 (hormoni tiroidieni) – deși nu există dovezi de disfuncție tiroidiană.
 • Umflarea sânilor
 • Probleme la urinare
 • Probleme de somn/sforăit
 • Scăderea producției de spermatozoizi/scăderea fertilităţii masculine

Dacă aveți dureri persistente de stomac/greață, oboseală neobișnuită, îngălbenirea ochilor și urină închisă la culoare; atunci trebuie să discutați imediat cu medicul dumneavoastră. În mod similar, deși este rar să aveți o reacție alergică severă; dacă observați o erupție cutanată, umflare (ale feței, limbii și gâtului); deveniți amețiți sau aveți dificultăți de respirație, apoi solicitați imediat asistență medicală.

Precauții:

Halotestin vine cu o serie de precauții, așa că vă rugăm să țineți cont de cele de mai jos și să nu uitați să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră dacă suferiți de oricare dintre următoarele:

 • Alergiile
 • Luarea de medicamente pentru cancerul de sân și cancerul de prostată (la bărbați)
 • Istoric de boli de inimă, probleme hepatice, probleme renale, echilibru mineral, colesterol ridicat, hipertensiune arterială, probleme de respirație și diabet (aceasta vă poate scădea nivelul zahărului din sânge)
 • Vârsta – utilizatorii mai în vârstă pot avea probleme cu prostată și ficatul și umflarea brațelor/picioarelor
 • Nu utilizați dacă sunteți însărcinată, bănuiți că sunteți însărcinată sau alăptați.

Perspectivele asupra utilizării Halotestin în culturism și performanța sportivă sunt împărțite. Pe de o parte, există sportivi care susțin că utilizarea acestui steroid poate oferi un avantaj competitiv semnificativ, permițându-le să obțină rezultate superioare în antrenamente și competiții. Aceștia afirmă că Halotestin poate îmbunătăți performanța fizică, crește agresivitatea și motivația, precum și capacitatea de recuperare.

Pe de altă parte, există critici care avertizează asupra riscurilor asociate cu utilizarea Halotestin. Acest steroid este cunoscut pentru a avea efecte secundare serioase, inclusiv o toxicitate hepatică crescută. De asemenea, poate afecta nivelurile de colesterol în organism, contribuind la creșterea riscului de boli cardiovasculare. Utilizarea pe termen lung a Halotestin poate duce la suprimarea producției naturale de testosteron, ceea ce poate duce la disfuncții hormonale și alte efecte secundare nedorite.

Halotestinul poate fi un instrument eficient pentru cei care doresc să își îmbunătățească performanțele sportive sau să obțină un aspect fizic mai impresionant. Cu toate acestea, este important să se țină cont de riscurile și efectele secundare asociate cu utilizarea acestui steroid și să se ia măsuri adecvate de precauție. Consultarea unui medic și respectarea dozelor recomandate sunt esențiale pentru a evita eventualele complicații și pentru a obține rezultatele dorite într-un mod sigur și sănătos.

Înlocuitor de Steroizi – Testo Booster – Body Line

-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *