Beneficiile consumului de crom. Reglarea zahărului din sânge, diabetul și pierderea în greutate

Beneficiile consumului de crom asupra sănătății noastre. Acest mineral esențial joacă un rol crucial în reglarea nivelului de zahăr din sânge și poate contribui la pierderea în greutate și menținerea unei compoziții corporale sănătoase. De aceea, este important să includem cromul în alimentația noastră zilnică

Cromul, un mineral esențial pentru organismul uman, este adesea neglijat în ceea ce privește importanța sa pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul adecvat de crom poate aduce numeroase beneficii pentru funcționarea corectă a organismului.

Cromul joacă un rol crucial în metabolismul carbohidraților și grăsimilor

Acest mineral ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge, contribuind la menținerea unei glicemii stabile. Prin aceasta, cromul poate fi deosebit de util în controlul nivelului de zahăr din sânge, fiind un aliat important pentru persoanele cu diabet de tip 2.

De asemenea, cromul are capacitatea de a sprijini metabolismul lipidelor, contribuind la arderea grăsimilor și la creșterea masei musculare. Această acțiune poate fi deosebit de benefică pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate sau să își tonifieze corpul.

Un alt aspect important al consumului de crom este legat de reglarea apetitului. Studiile au arătat că acest mineral poate avea un efect de suprimare a poftei de dulciuri și de alimente bogate în carbohidrați. Prin urmare, consumul adecvat de crom poate fi de ajutor în gestionarea greutății corporale și în prevenirea excesului alimentar.

Cromul are și un rol în menținerea sănătății psihice

Deficiența de crom poate fi asociată cu tulburări de dispoziție, anxietate și oboseală. Prin urmare, asigurarea unui aport adecvat de crom poate contribui la menținerea unei stări de bine emoționale și la creșterea nivelului de energie.

Pentru a include cromul în alimentație, este important să consumăm alimente bogate în acest mineral. Surse bune de crom includ cereale integrale, carne de vită și de pasăre, leguminoase, fructe de mare și ouă. De asemenea, există suplimente alimentare de crom disponibile pe piață, dar este întotdeauna recomandat să discutați cu medicul sau cu un specialist în nutriție înainte de a le lua.

Este important să menționăm că, deși cromul este esențial pentru funcționarea organismului, excesul de crom nu este benefic și poate avea efecte adverse. Prin urmare, este indicat să se respecte doza zilnică recomandată și să se consume crom într-un mod echilibrat.

Rolul esențial al cromului în reglarea nivelului de zahăr din sânge și beneficiile sale pentru persoanele cu diabet

Cromul este un mineral esențial pentru organismul uman, iar unul dintre rolurile sale cheie este reglarea nivelului de zahăr din sânge. Această funcție este deosebit de importantă pentru persoanele cu diabet, deoarece acestea au dificultăți în a menține un nivel normal al glicemiei.

Cromul acționează prin potențarea efectului insulinei, hormonul responsabil de absorbția și utilizarea glucozei din sânge. Insulina se leagă de receptorii de insulină de pe suprafața celulelor, permitând astfel celulelor să preia glucoza din sânge și să o folosească ca sursă de energie. În absența unei cantități adecvate de crom, această interacțiune poate fi afectată, ceea ce duce la o rezistență la insulină și la creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Studiile au arătat că suplimentarea cu crom poate avea efecte benefice asupra persoanelor cu diabet. Unul dintre aceste efecte este reducerea nivelului de zahăr din sânge. Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a constatat că suplimentarea cu crom timp de 8 săptămâni a dus la o scădere semnificativă a nivelului de zahăr din sânge la pacienții cu diabet de tip 2.

Pe lângă reducerea nivelului de zahăr din sânge, consumul de crom poate ajuta și la îmbunătățirea sensibilității la insulină

Un alt studiu, publicat în revista Diabetologia, a demonstrat că suplimentarea cu crom timp de 16 săptămâni a condus la o creștere semnificativă a sensibilității la insulină la pacienții cu diabet de tip 2.

De asemenea, cromul poate juca un rol important în prevenirea și gestionarea complicațiilor asociate diabetului. Un studiu realizat pe țânțari a arătat că suplimentarea cu crom poate reduce riscul de neuropatie diabetică, o afecțiune care afectează sistemul nervos și poate cauza simptome precum amorțeală și furnicături la nivelul membrelor.

Pe lângă beneficiile sale pentru persoanele cu diabet, cromul are și alte efecte pozitive asupra sănătății. De exemplu, acest mineral poate ajuta la creșterea masei musculare și la reducerea grăsimii corporale, ceea ce poate fi benefic în cazul persoanelor care doresc să piardă în greutate sau să își îmbunătățească compoziția corporală.

Cum poate consumul de crom să contribuie la pierderea în greutate și menținerea unei compoziții corporale sănătoase

Unul dintre principalele moduri în care cromul poate contribui la pierderea în greutate este prin reglarea nivelului de insulină din organism. Insulina este un hormon care controlează nivelul de glucoză din sânge și, în același timp, influențează metabolismul grăsimilor. Consumul de crom poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină, ceea ce înseamnă că corpul va utiliza mai eficient glucoza și va reduce depozitarea excesivă de grăsimi. Prin urmare, nivelurile de insulină vor fi menținute în limite normale, ceea ce poate contribui la scăderea în greutate și la menținerea unei compoziții corporale sănătoase.

De asemenea, cromul poate juca un rol în controlul poftei de mâncare și a compulsiei alimentare. Studiile au arătat că un aport adecvat de crom poate reduce pofta de carbohidrați și poate îmbunătăți starea de sațietate. Acest lucru poate fi benefic în cazul persoanelor care au tendința de a mânca în exces sau de a consuma alimente nesănătoase. Prin reducerea poftei de mâncare și controlul poftei de dulciuri sau alimente bogate în grăsimi, consumul de crom poate contribui indirect la pierderea în greutate și menținerea unei alimentații echilibrate.

Cromul poate avea un impact pozitiv asupra compoziției corporale, în special în ceea ce privește masa musculară. Consumul de crom poate ajuta la creșterea nivelului de masă musculară și la scăderea nivelului de grăsime corporală. Acest lucru se datorează faptului că cromul are capacitatea de a îmbunătăți absorbția aminoacizilor în celulele musculare, ceea ce favorizează procesul de sinteză proteică și creșterea masei musculare. Prin urmare, consumul de crom poate fi benefic pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească compoziția corporală, prin creșterea masei musculare și reducerea grăsimii corporale.

Consumul de crom poate avea multiple beneficii în ceea ce privește pierderea în greutate și menținerea unei compoziții corporale sănătoase. Reglarea nivelului de insulină, controlul poftei de mâncare și creșterea masei musculare sunt doar câteva dintre modurile în care cromul poate contribui la obținerea acestor rezultate. Cu toate acestea, este important să se consume crom în cantități adecvate și să se consulte întotdeauna un specialist înainte de a lua suplimente alimentare sau de a face modificări semnificative în regimul alimentar.

Pachet Slabire Rapida – Day & Night – 120 capsule

Cromul este folosit ca adjuvant in slabire, în formarea muschilor, eficient în tratarea diabetului si o arma impotriva bolilor de inima.

Organismul secretă insuficient crom, deoarece, în urma procesării alimentelor, 80% din acesta se pierde. 

Tu stiai ca lipsa cromului din organism creste pofta de dulce?

Cromul

Cromul ajută la controlul zahărului provenit din alimentaţie de către hormonul produs de pancreas si anume, insulina.

Cromul permite patrunderea glucidelor in celule, mentinand glicemia la un nivel normal.

Atunci cand organismul nu are suficient crom, celulele devin din ce în ce mai puţin sensibile la insulină, organismul producand tot mai multa.

Acesta este fenomenul care poartă numele de rezistenţă la insulină şi este ceea ce numim –  instalarea diabetului zaharat.
Odată cu dezvoltarea rezistenţei la insulină se produce şi o acumulare masivă de grăsime în ţesuturi.

Prin urmare si grăsimea de pe abdomen.
Cromul mai are rolul de a declansa reacțiile corpului ce joacă un rol important în metabolizarea carbohidraților, a grăsimilor și a proteinelor. .

In urma unui studiu publicat in Statele Unite in “The Journal Diabetes Technology & Therapeutics”, ingestia de alimente a fost redusa cu 25% la cei care aveau probleme de greutate, in urma administrarii cromului.

De asemenea, senzatia de foame si nevoia de a manca grasimi au scazut la grupul de femei care au primit suplimentul cu crom.

Foarte multi dintre noi simt nevoia de a consuma dulciuri si din acest motiv este dificil sa-si controleze greutatea.

Deficitul de crom explica nevoia nestapanita de a consuma dulciuri. Corpul are nevoie de acesta pentru a asigura trecerea glucidelor din circulatie in celulele organismului, unde zaharul este transformat in energie

O solutie la indemana oricui, poate fi utilizarea unui supliment alimentar care sa contina crom.

Cromul joaca un rol importanta si pentru cei cu diabet zaharat de tip I. Ii ajuta sa-si controleze glicemia.

Nivelurile scazute de crom pot sa determine o hipercolesterolemie si un risc mai crescut de a dezvolta boala coronariana ischemica.

Suplimentele pe baza de crom, pot creste colesterolul “bun” (HDL colesterol), pot scadea trigliceridele si nivelul total de colesterol la cei cu glicemie mare si diabet.

Principalele semne ale carenţei de crom sunt:

  •  starea de oboseală permanentă
  • schimbările bruşte de dispoziţie
  • scăderea capacităţii de concentrare

Unul dintre suplimentele pe baza de crom, ce a adus imbunatatiri considerabile, este Platinium Fat Burner X3.

Fat Burner X3 a fost creat pentru o slăbire eficientă și sănătoasă, pentru a diminua apetitul și pofta de dulce.

Cromul

Acesta contine:

  1. Crom – 100 μg (250% RDA)
  2. L-tartrat de L-Carnitina – 2100 mg
  3. Extract de ceai verde – 450 mg, din care cafeina, 31,5 mg (doza maximă recomandată zilnic)

Beneficii ale cromului din Fat Burner X3:

  • Inhibă pofta de dulce;
  • Ajută la scăderea tensiunii arteriale, preîntâmpinând hipertensiunea;
  • Contribuie la procesul de creştere;
  • Acţionează preventiv împotriva diabetului;

-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%
Prețul inițial a fost: 80 lei.Prețul curent este: 39 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *