AndroGel, steroidul utilizat în tratamentul deficienței de testosteron

AndroGel

AndroGel este un steroid utilizat în tratamentul deficienței de testosteron la bărbați. Testosteronul este un hormon important în dezvoltarea și menținerea caracteristicilor masculine, precum dezvoltarea musculaturii, a părului facial și a libidoului

Deficiența de testosteron poate apărea din cauza îmbătrânirii, a unor afecțiuni medicale sau a unor tratamente medicale precum chimioterapia. Simptomele deficienței de testosteron pot include scăderea dorinței sexuale, oboseală, depresie, tulburări de somn și scăderea masei musculare.

AndroGel este un gel care conține testosteron

AndroGel este un gel care conține testosteron și care se aplică pe piele, de obicei pe umeri, brațe sau abdomen. Acesta este absorbit în piele și eliberează treptat testosteron în organism. Tratamentul cu AndroGel poate ajuta la creșterea nivelurilor de testosteron și la ameliorarea simptomelor asociate cu deficiența de testosteron.

Un avantaj al utilizării AndroGel este că acesta oferă o opțiune convenabilă de tratament, fiind ușor de aplicat și de utilizat. De asemenea, permite o eliberare constantă și controlată a testosteronului în organism.

Cu toate acestea, utilizarea AndroGel poate avea și unele riscuri și efecte secundare. Printre acestea se numără iritația pielii în zona de aplicare, creșterea prostatei, scăderea numărului de spermatozoizi și creșterea riscului de apnee în somn. De asemenea, utilizarea abuzivă a acestui steroid poate avea consecințe grave asupra sănătății, precum afectarea ficatului și a inimii.

Este important ca utilizarea acestui steroid să fie prescrisă și monitorizată de către un medic specialist în domeniu. Dozajul adecvat și monitorizarea regulată a nivelurilor de testosteron sunt esențiale pentru a evita efectele secundare și a asigura beneficii terapeutice optime.

AndroGel este un steroid utilizat în tratamentul deficienței de testosteron la bărbați. Acesta poate ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu această deficiență și oferă o opțiune convenabilă de tratament. Cu toate acestea, utilizarea acestui steroid trebuie făcută sub supravegherea unui medic specialist și în conformitate cu dozajul și monitorizarea adecvată.

Ce este AndroGel?

AndroGel conține testosteron, un hormon masculin natural necesar pentru multe procese din organism. Funcționează prin înlocuirea sau suplimentarea testosteronului care este produs în mod natural în organism.

AndroGel este utilizat pentru a trata afecțiunile bărbaților care rezultă din lipsa de testosteron natural.

AndroGel nu va îmbunătăți performanța atletică și nu ar trebui utilizat în acest scop.

Avertizări

Nu trebuie să utilizați AndroGel dacă aveți cancer de prostată, cancer de sân la bărbați, sunteți însărcinată sau alăptați.

Testosteronul poate provoca malformații congenitale la copilul nenăscut. O femeie însărcinată trebuie să evite să intre în contact cu acest medicament sau cu pielea unui bărbat pe care a fost aplicat medicamentul.

Testosteronul topic este absorbit prin piele și poate provoca reacții adverse sau simptome ale trăsăturilor masculine la un copil sau o femeie care intră în contact cu acest medicament. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă o persoană care are un contact strâns cu dumneavoastră dezvoltă organe genitale mărite, păr pubian prematur, creșterea libidoului, comportament agresiv, chelie de tip masculin, creșterea excesivă a părului pe corp, creșterea acneei, perioadele menstruale neregulate sau orice semne ale caracteristicilor masculine.

Folosirea greșită a AndroGel poate provoca efecte periculoase sau ireversibile. Nu utilizați niciodată mai mult decât doza prescrisă. Nu împărtășiți acest medicament cu o altă persoană.

Înainte de a lua acest medicament

Nu trebuie să utilizați AndroGel dacă sunteți alergic la plasturi sau geluri cu testosteron sau dacă aveți;

 • cancer de prostată; sau cancer mamar masculin.

Pentru a vă asigura că AndroGel este sigur pentru dumneavoastră, spuneți medicului dumneavoastră dacă ați avut vreodată:

 • cancer;
 • prostată mărită, probleme la urinare;
 • apnee în somn (respirația se oprește în timpul somnului);
 • hipertensiune arterială, boli de inimă, atac de cord sau accident vascular cerebral;
 • un cheag de sânge;
 • Diabet; sau
 • boli hepatice sau renale.

Bărbații în vârstă care utilizează AndroGel pot avea un risc crescut de mărire a prostatei sau cancer. Dacă aveți peste 65 de ani, discutați cu medicul dumneavoastră despre riscul dumneavoastră specific.

AndroGel nu trebuie utilizat de o femeie

Testosteronul poate provoca malformații congenitale la copilul nenăscut. O femeie însărcinată ar trebui să evite să intre în contact cu gelul de testosteron sau cu zonele pielii unui bărbat în care a fost aplicat gelul. Dacă apare contactul, spălați imediat cu apă și săpun.

Nu utilizați AndroGel pe nimeni sub 18 ani.

Medicamente înrudite/similare

Testosteron , Depo-Testosteron , Xyosted , HCG , Pregnyl , gonadotropină corionică (hcg)

Cum ar trebui să folosesc AndroGel?

Utilizați AndroGel exact așa cum a fost prescris de medicul dumneavoastră. Urmați toate instrucțiunile de pe eticheta cu rețetă. Nu utilizați acest medicament în cantități mai mari sau mai mici sau mai mult decât este prescris.

Folosirea greșită a AndroGel poate provoca efecte periculoase sau ireversibile, cum ar fi mărirea sânilor, testiculele mici, infertilitatea, hipertensiunea arterială, atacul de cord, accidentul vascular cerebral, bolile hepatice, problemele de creștere a oaselor, dependența și efectele mentale precum agresivitatea și violența.

Nu împărtășiți acest medicament cu o altă persoană.

Acest medicament vine cu instrucțiuni pentru pacient pentru o utilizare sigură și eficientă. Urmați aceste instrucțiuni cu atenție. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveți întrebări.

Aplicați AndroGel numai pe umerii, brațele și/sau abdomenul care vor fi acoperiți de un tricou cu mânecă scurtă. Spălați-vă mâinile cu apă și săpun înainte și după aplicarea gelului. Păstrați zona acoperită până când ați spălat bine zona de aplicare sau ați făcut duș. Dacă vă așteptați să aveți contact piele pe piele cu o altă persoană, mai întâi spălați bine zona de aplicare cu apă și săpun.

Nu aplicați AndroGel pe penis sau scrot.

Aplicați AndroGel pe pielea uscată după duș sau baie. Lăsați medicamentul să se usuce timp de cel puțin 5 minute înainte de a vă îmbrăca. Evitați dușul, înotul sau baia timp de cel puțin 2 ore după aplicare.

AndroGel poate fi inflamabil. Evitați utilizarea în apropierea flăcării deschise și nu fumați până când gelul nu s-a uscat complet pe piele.

Acoperiți zonele de piele tratate cu îmbrăcăminte pentru a nu primi acest medicament asupra altor persoane. Dacă altcineva intră în contact cu o zonă a pielii tratată, trebuie să spele imediat zona de contact cu apă și săpun.

În timp ce utilizați AndroGel, este posibil să aveți nevoie de teste de sânge frecvente.

Utilizați AndroGel în mod regulat pentru a obține cele mai multe beneficii.

Ce se întâmplă dacă omit o doză?

Aplicați gelul imediat ce vă amintiți. Omiteți doza dacă este aproape timpul să aplicați următoarea doză. Nu utilizați gel suplimentar pentru a compensa doza omisă.

Ce se întâmplă dacă fac supradozaj?

Solicitați asistență medicală de urgență.

Ce ar trebui să evit în timp ce folosesc AndroGel?

Nu aplicați acest medicament pe penis sau scrot.

Evitați înotul, scăldat sau duș timp de cel puțin 5 ore după aplicarea AndroGel.

Efecte secundare AndroGel

Obțineți ajutor medical de urgență dacă aveți semne de reacție alergică la AndroGel:

 • urticarie;
 • respiratie dificilă;
 • umflarea feței, buzelor, limbii sau gâtului.

Opriți utilizarea AndroGel și sunați imediat medicul dumneavoastră dacă aveți:

 • urinare crescută (de multe ori pe zi), pierderea controlului vezicii urinare;
 • urinare dureroasă sau dificilă;
 • durere sau umflare a sânilor;
 • erecții dureroase sau deranjante;
 • umflare, creștere rapidă în greutate, dificultăți de respirație în timpul somnului;
 • durere sau presiune în piept, durere care se răspândește la maxilar sau umăr;
 • probleme hepatice – greață, dureri de stomac în partea superioară, mâncărime, senzație de oboseală, pierderea poftei de mâncare, urină închisă la culoare, scaune de culoare argilă, icter (îngălbenirea pielii sau a ochilor);
 • semne ale unui cheag de sânge în plămâni – durere în piept, tuse bruscă, respirație șuierătoare, respirație rapidă, tuse cu sânge; sau
 • semne ale unui cheag de sânge în picior – durere, umflare, căldură sau roșeață la unul sau ambele picioare.

Testosteronul topic este absorbit prin piele și poate provoca simptome ale trăsăturilor masculine la o femeie sau un copil care intră în contact cu medicamentul. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă partenera dumneavoastră are chelie de tip masculin, creșterea excesivă a părului pe corp, acnee crescută, perioade menstruale neregulate sau orice alte semne ale caracteristicilor masculine.

Reacțiile adverse frecvente ale AndroGel pot include:

 • roșeață, mâncărime, arsură, piele întărită sau alte iritații acolo unde a fost aplicat medicamentul sau unde a fost purtat plasturele pentru piele;
 • creșterea celulelor roșii din sânge (poate provoca amețeli, mâncărimi, roșeață a feței sau dureri musculare);
 • antigenul specific prostatic crescut;
 • creșterea tensiunii arteriale;
 • durere de cap;
 • schimbări de dispoziție, vise ciudate;
 • erecții frecvente sau prelungite;
 • greață, vărsături; sau umflarea picioarelor inferioare.

Spuneți medicului dumneavoastră despre toate medicamentele dumneavoastră curente și despre orice începe sau încetați să le utilizați în timpul tratamentului cu AndroGel, în special:

 • insulină;
 • un diluant de sânge; (warfarină, Coumadin, Jantoven); sau un medicament cu steroizi; metilprednisolon (Medrol), prednison (Sterapred) și altele.

AndroGel este un steroid sintetic

AndroGel este un steroid sintetic utilizat în principal pentru tratarea nivelurilor scăzute de testosteron la bărbați. Acesta este disponibil sub formă de gel și este aplicat pe piele pentru a fi absorbite în organism. Utilizarea corectă și precauțiile necesare în administrarea acestui steroid sunt extrem de importante pentru a obține rezultate optime și pentru a evita orice efecte secundare nedorite.

Pentru a utiliza corect AndroGel, este important să urmați instrucțiunile furnizate de medic și de producător. De obicei, gelul trebuie aplicat pe pielea curată și uscată a umerilor, brațelor sau abdomenului. Este esențial să evitați aplicarea gelului pe alte zone ale corpului, cum ar fi organele genitale sau pe pielea deteriorată. De asemenea, asigurați-vă că respectați doza prescrisă și programul de administrare recomandat.

Pentru a obține rezultate optime, este important să utilizați AndroGel în mod regulat și continuu conform instrucțiunilor medicului. Nu este recomandat să întrerupeți brusc administrarea acestui steroid fără a consulta medicul, deoarece acest lucru poate afecta nivelurile de testosteron și poate duce la apariția simptomelor de scădere a acestuia.

Este important să fiți conștienți de precauțiile necesare în timpul utilizării AndroGel. Evitați contactul pielii tratate cu orice persoane care nu utilizează acest steroid, în special femei și copii, deoarece pot apărea efecte secundare nedorite. De asemenea, spălați-vă mâinile cu apă și săpun după aplicarea gelului pentru a preveni transferul acestuia pe alte suprafețe sau obiecte.

Utilizarea corectă și precauțiile necesare în administrarea steroidului AndroGel sunt esențiale pentru obținerea rezultatelor optime și pentru evitarea oricăror efecte secundare nedorite. Consultați întotdeauna un medic înainte de a începe tratamentul și urmați cu strictețe instrucțiunile furnizate de acesta. Fiți atenți la orice simptom sau reacție adversă și adresați-vă imediat medicului pentru evaluare și ajustare a tratamentului, dacă este necesar.

Înlocuitor de Steroizi – Testo Booster – Body Line

-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *