Aminoacizii – Aminoacizi neesentiali si aminoacizi esentiali

aminoacizi esentiali

Aminoacizii sunt molecule care formeaza proteina din organism.

Aminoacizii – Organismul uman pe de o parte utilizeaza aminoacizii pentru a produce proteine, iar pe de alta parte metabolizeaza proteinele pentru a produce aminoacizi.

 Exista doua tipuri de aminoacizi: esentiali si aminoacizi neesentiali!

Aminoacizii esentiali nu sunt produsi de organism. Se numesc esentiali pentru ca este necesar sa ii introduci in dieta pentru o stare buna de sanatate.  

Aceștia sunt cei 9 aminoacizi pe care corpul nu îi poate crea singur și pe care trebuie să îi obții consumând diverse alimente.

Adulții trebuie să consume alimente care conțin următorii opt aminoacizi: metionină, valină, triptofan, izoleucină, leucină, lizină, treonină și fenilalanină. Histidina, al nouălea aminoacid, este necesară numai în cazul copiilor.

Spre deosebire de aminoacizii neesenţiali, aminoacizii esentiali nu pot fi produsi de către corpul dumneavoastră şi trebuie să fie obţinuţi prin dietă sau prin administrarea suplimentelor nutritive.

 În loc să stocheze o anumită cantitate de aminoacizi esențiali, organismul îi folosește pentru a crea noi proteine în mod regulat.

Prin urmare, corpul are nevoie de o furnizare continuă a acestor aminoacizi, de preferință zilnic, pentru menținerea stării de sănătate.

 Ce sunt aminoacizii neesentiali?

Aminoacizii neesentiali sunt aminoacizii care pot fi produsi de catre organism.

Ca aminoacizi neesentiali avem: acid aspartic, acid glutamic, alanina, arginina, asparagina, cisteina, glicocol sau glicina, glutamina, ornitina, prolina, serina, taurina si tirosina.

Pentru ca organismul uman sa poata sintetiza si utiliza in mod eficient proteinele, este necesara prezenta tuturor aminoacizilor in proportii corespunzatoare.

Absenta unui aminoacid perturba asimilarea celorlalti aminoacizi.

 De asemenea, desi toate proteinele sunt constituite din aceeasi 22 de aminoacizi, ele sunt diferite si au functii diferite:

 • Fenilalanina – Este un precursor al neurotransmițătorilor tirozină, dopamină, epinefrină și norepinefrină. Acesta joacă un rol esențial în structura și funcția proteinelor și enzimelor și producerea altor aminoacizi.
 • Valina – este unul dintre cei trei aminoacizi cu catenă ramificată (cunoscuți și ca BCAA), ceea ce înseamnă că are un lanț ramificat pe o parte a structurii sale moleculare. Valina ajută la stimularea creșterii și regenerării musculare.
 • Treonina – este o componentă principală a proteinelor structurale cum ar fi colagenul și elastina, care sunt componente importante ale pielii și țesutului conjunctiv. De asemenea, joacă un rol în metabolizarea grăsimilor și în imunitatea organismului.
Aminoacizii

 • Triptofan – Deși adesea asociat cu provocarea somnului, triptofanul are multe alte funcții. Este necesar pentru a menține echilibrul adecvat al azotului și este un precursor al serotoninei, un neurotransmițător care reglează apetitul, somnul și starea de spirit. De asemenea, crește funcția psihologică, sporind atenția și orientarea.
 • Metionina – joacă un rol important în metabolism și detoxifiere. De asemenea, este necesar pentru creșterea țesutului și absorbția zincului și a seleniului, minerale vitale pentru sănătatea ta.
 • Leucina – Ca și valina, leucina este un aminoacid cu catenă ramificată (BCAA), care este esențială pentru sintetizarea proteinelor și repararea mușchilor. De asemenea, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, stimulează vindecarea rănilor și produce hormoni de creștere.
 • Izoleucina – Ultimul dintre cei trei aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA) , izoleucina este implicată în metabolismul muscular și este puternic concentrată în țesutul muscular.
 • Lizina – joacă roluri majore în sinteza proteinelor, producția de hormoni și enzime și absorbția calciului. Este, de asemenea, important pentru producția de energie, sistemul imunitar și producția de colagen și elastină.
 • Histidina – este utilizată pentru a produce histamina, un neurotransmițător care este vital pentru imunitate, digestie, funcție sexuală și ciclurile de somn-trezire.
 • Glutamina furnizează surse alternative de energie în condițiile scăderii nivelului de glucoză și reduce distrugerea mușchiului. În plus, îmbunătățește memoria și sporește puterea de concentrare.
 • Arginina ajută la creșterea țesuturilor musculare, limitează stocarea de grăsimi și îmbunătățește funcția sexuală.
 • Carnitina este un aminoacid sintetizat la nivelul ficatului și rinichilor din lizină și metionină. El ajută la transportul grăsimilor în mitocondriile celulelor.
 • Cisteina este utilă pentru o piele sănătoasă, regenerarea părului și a unghiilor, producerea de colagen și detoxifierea organismului.

Atunci când în organism există un deficit al unuia dintre aminoacizi, pot apărea diferite afecțiuni, care se pot manifesta prin: insomnii, oboseală cronică, căderea părului, afecțiuni digestive, probleme dermatologice sau chiar schimbări ale comportamentului, precum nervozitate, anxietate, depresie, iritabilitate.

Deficitul de aminoacizi poate duce, de asemenea, la obezitate sau circulație sanguină deficitară.

Sub ce forma gasim aminoacizii?

Aminoacizii se gasesc sub forma lichida, pastile sau pudra!

AMINO 6700 pudra este un aliat important atunci când vrem să menținem caloriile la un nivel scăzut, în timpul dietelor de slăbire. Acesta ajută la menținerea unui volum mic de mancare, furnizând, în același timp, nutrienții necesari mușchilor, ficatului și sistemului imunitar, elemente importante în definirea compoziției corpului.

BENEFICII a aminoacizilor pudra:

√  Asimilare rapida
√  Aminoacizi esentiali + BCAA, ZMA si GABA
√  Creste energia in timpul antrenamentului
√  Sprijina refacerea dupa fiecare antrenament
√  Permite un somn odihnitor

Pentru o masa musculara bine definită, folosește AMINO 6700 de 2 ori pe zi

AMINO 6700 are în compoziția sa acidul gama-aminobutiric (GABA) – un aminoacid non-proteic ce se gaseste in toate celulele procariote și eucariote. S-a spus ca face parte din aminoacizi neesentiali, dar nu, este foarte important

Aminoacizii
Aminoacizi esentiali si aminoacizi neesentiali

PLATINIUM HYDRO AMINO (sub forma de tablete), este un supliment complex din hydrolizat de zer cu rol în:


• creșterea masei musculare,
•  dezvoltarea țesutului muscular,
•  sprijinirea mediului anabolic,
•  preîntâmpinarea distrugerii țesutului muscular după antrenament,
•  creștrea masei musculare fără grăsime,
•  furnizarea celui mai important lanț de aminoacizi esentiali BCAA (leucina, izoleucina, valina),
•  stimularea arderii grăsimilor stocate în țesutul adipos pentru producerea energiei,
•  furnizarea proteinei necesară pentru menținerea masei musculare și a metabolismului bazal accelerat. PLATINIUM HYDRO AMINO conține proteina din zer hidrolizata, o proteina cu o mare viteză de absorbție (whey amino hydrolizat).

Aminoacizii
Aminoacizi neesentiali si esentiali
-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%
Prețul inițial a fost: 80 lei.Prețul curent este: 39 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *