Primobolan. Beneficii, riscuri și utilizări în sportul de performanță

Primobolan

Primobolan este un steroid anabolizant care a câștigat popularitate în rândul sportivilor de performanță datorită efectelor sale puternice asupra creșterii masei musculare și a performanțelor fizice. Cu toate acestea, este important să înțelegem atât beneficiile, cât și riscurile asociate utilizării acestui steroid

Beneficiile primobolanului în sportul de performanță sunt evidente. Acest steroid ajută la creșterea masei musculare prin stimularea sintezei proteinelor și a retentiei de azot în celulele musculare. Astfel, sportivii care utilizează primobolan pot observa o creștere semnificativă a forței și a rezistenței fizice, ceea ce le poate îmbunătăți performanțele în competiții.

Primobolan. Beneficii, riscuri și utilizări

Un alt avantaj al primobolanului este că acesta nu cauzează retenție excesivă de apă în organism, ceea ce înseamnă că sportivii care îl utilizează nu vor avea o creștere bruscă a greutății corporale. Acest lucru este deosebit de important în sporturile de performanță, unde o creștere a masei musculare fără câștiguri de apă poate fi un avantaj competitiv.

Cu toate acestea, primobolanul nu este fără riscuri. Utilizarea acestui steroid poate avea efecte secundare negative asupra sănătății sportivilor. Printre acestea se numără creșterea nivelului de colesterol LDL (colesterolul „rău”), scăderea nivelului de colesterol HDL (colesterolul „bun”), creșterea tensiunii arteriale și afectarea funcției hepatice. De asemenea, primobolanul poate suprima producția naturală de testosteron, ceea ce poate duce la probleme hormonale și disfuncții sexuale.

Utilizarea primobolanului în sportul de performanță este interzisă de majoritatea organizațiilor sportive. Acest lucru se datorează nu numai riscurilor asociate sănătății sportivilor, dar și pentru a menține un mediu de competiție corect și echitabil. Sportivii care sunt prinși folosind primobolan pot fi suspendați și pot suferi consecințe grave pentru cariera lor sportivă.

Ce este Primobolan?

Steroidul androgen anabolic artificial Primobolan este un agonist al receptorului de androgeni și un derivat al dihidrotestosteronului (DHT). Declanșează un răspuns fiziologic care aduce beneficii sintezei proteinelor și formării globulelor roșii în organism.

Medicamentul are multe nume în circuitul de fitness, cum ar fi Primo, Methenolone și Methylandrostenolone. Cu toate acestea, numele mărcilor sale comerciale sunt Nibal Injection și Primobolan Depot.

În general, esterul metenolonei are două forme:

Methenolone Enanthate:

Este forma lichidă intramusculară care se conectează la esterul mare de enantat. Deși este mai puternică cu un timp de înjumătățire de 10,5 zile, această formă nu mai este sintetizată și depășită în zilele noastre

Acetat de Methenolone: ​​

Este forma orală/pilulă care se leagă de esterul mic de acetat și are o viață activă de 4-6 ore.

Prima utilizare terapeutică a Primobolan a fost raportată în 1962. Proprietățile sale medicinale au facilitat în principal anemia cauzată de insuficiența medulară de bază. Interesant este că cercetătorii investighează și rolul său în tratamentul unor boli medicale grave, cum ar fi cancerul de sân.

Acum, steroidul este popular pentru capacitatea sa de a produce masă musculară slabă și de a crește nivelul de forță. Mulți recurg, de asemenea, la Primobolan pentru a intensifica performanța fizică și pentru a exclude posibilitatea de a pierde mușchi în timpul ciclurilor de tăiere.

Pe lângă potențialul său de culturism, Primobolan este, de asemenea, popular din mai multe motive. Aceste motive se învârt în jurul naturii sale de lungă durată, care aduce beneficii obiectivelor tale de fitness pentru o perioadă mai lungă de timp. În plus, efectele sale anabolice și androgenice sunt relativ ușoare, făcându-l un steroid favorabil pentru bărbați și femei, deopotrivă.

În esență, multe țări se ocupă de Primobolan ca substanță controlată. Acest lucru se datorează tendinței sale de a genera efecte secundare similare oricărui steroid anabolic androgenic. Având în vedere acest lucru, orice utilizare non-medicală a acestei forme modificate de testosteron este ilegală, iar autoritățile descurajează ferm utilizarea acesteia.

Steroidul anabolic androgen se leagă de receptorii androgeni ai țesutului muscular

Utilizarea recreativă a steroizilor Primobolan este mult mai comună pe piața medicamentelor care îmbunătățesc performanța decât utilizarea sa medicinală. Așadar, este oarecum o normă să luăm în considerare proprietățile sale steroidice de a arde grăsimile și de a încuraja creșterea musculară slabă.

Practic, steroidul anabolic androgen se leagă de receptorii androgeni ai țesutului muscular, provocând producția de masă musculară fără grăsimi. Stimulează și mai mult creșterea R.B.C, ceea ce duce la un aport mai mare de oxigen și substanțe nutritive pentru mușchi.

M.M.A. 33 3Kg + TESTO BOOSTER – SUPER MASĂ MUSCULARĂ

Primobolonul nu afectează creșterea naturală a hormonilor la un nivel considerabil ca și alte AAS din categoria sa. Din acest motiv, nu se ajunge la un dezechilibru hormonal în timp ce promovează arderea grăsimilor, recuperarea musculară și câștigul de forță.

Cu toate acestea, deoarece steroidul este ușor și nu foarte agresiv, nu vă așteptați la o extindere masivă a dimensiunii.

Unul dintre puținii steroizi anabolizanți prietenoși cu femeile de pe piață

În primul rând, este unul dintre puținii steroizi anabolizanți prietenoși cu femeile de pe piață. Similar cu Anavar, Primobolan are un rating de virilizare foarte scăzut, ceea ce înseamnă că femeile îl pot folosi în siguranță, fără a fi nevoiți să-și facă griji cu privire la dezvoltarea părului facial, chelie sau o voce mai profundă.

În al doilea rând, există întreaga istorie din spatele lui Arnold Schwarzenegger folosind Primobolan în timpul lui Mr Olympia. Chiar dacă acest lucru nu a fost niciodată confirmat 100%; Faimosul său fizic a creat o cerere mai mare pentru acest steroid.

Unul dintre numeroasele motive pentru care Primobolan (în special depozitul Primobolan) este folosit de sportivi și culturisti este pentru că:

Acest steroid anabolic pe bază de DHT nu este 17-alfa-alchilat, ci 1-metilat (pentru biodisponibilitatea orală), poate fi utilizat între cicluri – în timpul „opririi” – pentru a ajuta la menținerea masei musculare și a creșterii forței.

De fapt, este perfect pentru tăierea ciclurilor, deoarece poate preveni risipa musculară și, în schimb, vă poate ajuta să mențineți toți mușchii acumulați, permițându-vă în același timp să beneficiați de o dietă cu deficit de calorii. Cu o dietă bine planificată, Primobolan poate produce efecte de condiționare bune, care te vor lăsa să arăți mai greu, mai definit și cizelat.

Provoacă mai puțină inhibiție decât testosteronul sau Deca Durabolin (în ceea ce privește efectele anabolice) din cauza lipsei de conversie în DHT; activitate scăzută a sistemului nervos central și risc redus de aromatizare (care poate duce la sâni la bărbați).

Este un steroid anabolic ușor

Este un steroid anabolic ușor, adică chiar dacă ați luat o doză mare de Primobolan, nu se va transforma în estrogen și nu va declanșa mărirea sânilor.

Îmbunătățește testosteronul activ și total prin promovarea globulinei de legare a hormonilor sexuali (SHBG) și a hormonului luteinizant (LH).

Produce puține sau deloc efecte secundare în comparație cu alți steroizi anabolizanți de top care provoacă în mod obișnuit toxicitate și leziuni hepatice; sâni măriți, testicule micșorate sau o voce mai înaltă; schimbări de dispoziție. În schimb, cu PCT și doze atente, puteți evita toate acestea.

Efectele sale de îmbunătățire a performanței pot dura luni de zile. În schimb, Primobolan vă va proteja țesuturile musculare slabe împotriva risipei; va încuraja arderea grăsimilor și vă va ajuta să vă mențineți câștigurile musculare mult timp după ce vă opriți.

Capacitățile sale de creștere a forței

Primobolan vă poate ajuta să vă îmbunătățiți puterea fără a adăuga prea multă masă musculară, ceea ce este util pentru sportivii care nu sunt culturisti.

Încurajează îmbunătățirea recuperării musculare și a rezistenței.

Este un arzător bun de grăsimi, deoarece ajută la creșterea ratei metabolice.

Beneficii:

Unele beneficii Primobolan sunt:

 • Creștere musculară la nivel moderat
 • Arderea mai mare a grăsimilor și compoziția corporală echilibrată
 • Creșterea definiției musculare și a metabolismului
 • Recuperare mai rapidă a mușchilor de antrenament după antrenament
 • Forță și rezistență adăugate fără volum major
 • Crește SHBG și LH, permițând testosteronul liber
 • Previne și stimulează vătămarea prin sinteza de colagen
 • Efecte anabolice mai slabe și relativ mai puține efecte secundare
 • Eficient atât pentru bărbați, cât și pentru femei

Cum funcționează Primobolan

Mecanismul Primobolanului nu este diferit de orice steroid anabolizant. Derivatul DHT pur și simplu se leagă de receptorii de androgeni ai mușchilor și generează un răspuns fiziologic. Acest răspuns favorizează câteva procese biologice sau, să zicem, modifică structura biologică a organismului.

Unul dintre rezultatele Primobolan este aprinderea sintezei proteinelor, care alimentează creșterea de noi proteine.

Practic, mușchii noștri sunt formați din acest nutrient imperativ care crește, vindecă și menține funcționarea celulelor. În consecință, un aport mai mare de proteine ​​este baza pentru construirea mușchilor și, desigur, volumul.

Proteinele influențează, de asemenea, ritmul metabolismului și hormonii responsabili de reglarea greutății. Acest lucru este crucial pentru a crea un impuls de pierdere de grăsime și pentru a elimina toate rezervoarele de grăsime în exces care maschează câștigurile musculare câștigate cu greu.

Primobolan stimulează celulele roșii din sânge, care servesc ca purtător de oxigen și nutrienți și pentru mușchii stresați. Acest sânge oxigenat în concentrație mai mare permite apoi mușchilor să-și dezvolte forța și să treacă printr-un proces eficient de recuperare.

Steroizii nu se transformă în estrogen și, prin urmare, nu are efecte secundare ale estrogenului. De asemenea, întărește sistemul imunitar și ține la distanță bolile respiratorii.

Dozare Primobolan

Instrucțiunile de dozare pentru Primobolan pentru bărbați și femei sunt diferite. Deoarece bărbații au o toleranță mai puternică la steroizii anabolizanți, aceștia pot avea o doză cuprinsă între 200-400 mg pe săptămână. Femeile, pe de altă parte, pot lua în considerare în siguranță concentrația de la 50-100 mg/ săptămână.

În cazuri generale, efectele Primobolanului sunt lente, dar constante în timpul ciclului standard de 8-12 săptămâni. Adică, ai tendința de a observa îmbunătățiri treptate în domenii precum puterea și pierderea de grăsime. Cu toate acestea, respectarea dozelor recomandate sau stivuirea cu hormoni precum testosteronul generează rezultate intense.

Ciclul Primobolan:

În ciuda „statutului ilegal” și a potențialelor efecte secundare, mulți preferă injectarea de Primobolan Methenolone Enanthate pentru efectele sale mai puternice. Dar, desigur, acetatul de Methenolone oral este o alegere mai promițătoare pentru începători pentru a-și gestiona dozele mai eficient.

În multe cazuri, puterea potrivită a Primobolan oral este de 50-100 pe zi. Cu toate acestea, utilizatorii pot lua methenolone Enanthate intramuscular în concentrații variind între 200-400 mg pe săptămână.

O durată standard pentru continuarea dozelor de Primobolan este de 8-12 săptămâni. În acest timp, se poate dezvolta toleranță și obține efecte optime fără a se confrunta cu complicațiile în toată regula ale steroizilor. Odată ce ați terminat ciclul, nu începeți altul timp de cel puțin 8 săptămâni.

Amintiți-vă, aceasta este o pauză foarte necesară pentru ca ficatul să-și curețe urmele și să reducă șansele mari de hepatotoxicitate.

Care sunt efectele secundare/pericolele Primobolan?

Primobolan poate fi mai blând decât alți steroizi anabolizanți și promite rezultate mai sigure; cu toate acestea, utilizarea greșită – ca și în cazul tuturor lucrurilor – poate duce la unele efecte secundare destul de urâte. Chiar dacă nu există multe studii științifice asupra medicamentului, persoanele care au folosit steroizi au raportat multe efecte secundare rele.

Efectele secundare frecvente ale Primobolan includ:

 • depresie
 • acnee
 • piele grasă
 • căderea părului/chelie
 • excesul de păr pe corp
 • creșterea colesterolului rău și ginecomastie

Evident, dacă respectați doze mai mici și sigure, șansa ca aceste reacții adverse să apară ar trebui să fie minimă.

În special femeile ar trebui să aibă grijă.

Da, este considerat unul dintre cei mai siguri steroizi anabolizanți pentru femei; cu toate acestea, nu este complet scutit de virilizare. Îndepărtați de doza recomandată și puteți ajunge cu păr în exces, o voce mai profundă, probleme ale ciclului menstrual și chelie (notă: aceste efecte secundare vor dispărea rapid dacă întrerupeți utilizarea acestuia).

În plus, nu este recomandat persoanelor care au fost diagnosticate cu atrofie testiculară, cancer testicular, cancer de prostată, cancer de sân, leziuni hepatice, leziuni renale, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială sau probleme respiratorii.

În mod similar, trebuie să fii atent dacă ai luat deja Prasteron, Tamoxifen, DHEA sau Androstenedionă, deoarece poate declanșa aromatizarea.

Este important să aducem în discuție supresia testosteronului. Primobolan nu este imun la acesta și va suprima producția naturală de testosteron într-o anumită măsură. Desigur, este mult mai puțin decât alți steroizi anabolizanți; cu toate acestea, se va întâmpla dacă nu adăugați PCT/terapie exogenă la ciclul dumneavoastră pentru a asigura o recuperare rapidă.

Alte lucruri de avut în vedere:

Nu luați niciodată mai multe doze – chiar dacă ați omis una. Pur și simplu omiteți-l și rămâneți la ora și doza programate pentru următoarea. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunt mai puțin de 6 ore înainte de următoarea doză de Primobolan.

Primobolanul oral nu este considerat un steroid hepatotoxic, deoarece nu există date că va provoca stres hepatic. CU toate acestea – și este totuși mare – William Llewellyn a raportat un caz de bărbat în vârstă care suferă de toxicitate hepatică, insuficiență și deces în urma utilizării Primobolan. Adevărat, acesta este singurul caz care se întâmplă în 50 de ani, dar existența lui înseamnă că ar trebui să fii din nou atent.

Primobolan nu aromatizează și nu provoacă retenție de apă, deoarece nu are natură progestativă. În plus, deoarece nu provoacă depozitare în exces de apă și nu va declanșa probleme de tensiune arterială.

Înlocuitor de Steroizi – Testo Booster – Body Line

-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%
Prețul inițial a fost: 80 lei.Prețul curent este: 39 lei.

One thought on “Primobolan. Beneficii, riscuri și utilizări în sportul de performanță

 1. Pingback: Proviron, Analiza Detaliată A Acestui Steroid Anabolic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *