Metiltestosteronul, efecte, riscuri și utilizări ale acestui steroid androgenic

Metiltestosteron

Metiltestosteronul este un steroid androgenic sintetic, derivat din testosteron. Acesta este utilizat în principal în tratamentul deficienței de testosteron la bărbați și în tratamentul anumitor afecțiuni medicale la femei

Una dintre principalele utilizări ale Metiltestosteronului este în terapia de substituție hormonală masculină. Deficiența de testosteron poate duce la simptome precum scăderea libidoului, disfuncție erectilă, oboseală, depresie și pierdere a masei musculare. Prin administrarea de metiltestosteron, nivelele de testosteron din organism pot fi restabilite, ameliorând astfel simptomele asociate cu deficiența hormonală.

Metiltestosteronul este, de asemenea, utilizat în tratamentul unor afecțiuni medicale la femei, cum ar fi cancerul de sân metastatic, endometrioza și sângerările uterine disfuncționale. În aceste cazuri, metiltestosteronul poate ajuta la reducerea simptomelor și la controlul creșterii celulelor canceroase.

Poate provoca creșterea excesivă a masei musculare

Cu toate acestea, utilizarea Metiltestosteronului vine cu anumite efecte secundare și riscuri. Fiind un steroid androgenic, acesta poate provoca creșterea excesivă a masei musculare, acneea, creșterea pilozității corporale și a vocii, precum și modificări ale ciclului menstrual la femei. De asemenea, metiltestosteronul poate afecta negativ ficatul și poate crește riscul de boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și embolism pulmonar.

Utilizarea necontrolată și abuzul de Metiltestosteron pot duce la efecte adverse severe. Printre acestea se numără creșterea agresivității, dependența psihologică, afectarea funcției hepatice și suprimarea producției naturale de testosteron. De asemenea, utilizarea neadecvată a acestui steroid poate afecta negativ dezvoltarea fizică și sexuală a adolescenților.

Pentru a minimiza riscurile asociate cu utilizarea metiltestosteronului, este esențială administrarea acestuia sub supravegherea unui medic specializat. Doza și durata tratamentului trebuie stabilite în funcție de nevoile individuale ale pacientului, iar monitorizarea constantă a efectelor secundare și a nivelurilor hormonale este indispensabilă.

Metiltestosteronul, prima formă de testosteron sintetic disponibilă

Metiltestosteronul este prima formă de testosteron sintetic disponibilă. Efectele sunt comparabile cu cele produse și de testosteronul cu esteri scurți (sau fără esteri) precum propionatul sau suspensia. Vei deveni mai puternic, dar nu vei fi impresionat de greutatea luată, decât dacă se folosesc doze intolerabil de mari. De aceea, nu este foarte folosit de către sportivi. Este întrebuințat mai ales pentru măriarea agresivității, pentru imboldul motivațional, ceea ce permite ridicarea unor greutăți mari.

Cu acelasi scop se poate folosi și în cure de steroizi, tot înainte de antrenamente și pentru a potența ceilalți steroizi folosiți. De asemenea, luat înainte de antrenamente în perioadele de definire, când există deficit caloric, va face ca antrenamentele să decurgă mai ușor. Folosirea lui ca principal agent de creștere a masei musculare nu este eficientă, mai ales când evaluam și riscurile. Principala lui caracteristică rămâne creșterea agresivității, care poate fi canalizată pozitiv în timpul competițiilor sau antrenamentelor.

Efecte secundare ale Metiltestosteronului

Metiltestosteronul poate provoca reacții adverse grave. Sunați imediat medicul dumneavoastră dacă aveți:

 • modificări ale culorii pielii;
 • erecție crescută sau continuă a penisului;
 • dificultăți de respirație (chiar și cu efort ușor);
 • umflare, creștere rapidă în greutate; sau
 • probleme hepatice – greață , dureri de stomac în partea superioară, mâncărime , senzație de oboseală, pierderea poftei de mâncare, urină închisă la culoare, scaune de culoarea argilei, icter (îngălbenirea pielii sau a ochilor).

Femeile pot dezvolta caracteristici masculine

Femeile care utilizează Metiltestosteron pot dezvolta caracteristici masculine, care ar putea fi ireversibile dacă tratamentul este continuat. Opriți utilizarea metiltestosteronului și sunați imediat medicul dumneavoastră dacă observați oricare dintre aceste semne de exces de testosteron:

 • acnee;
 • modificări ale perioadelor menstruale;
 • creșterea părului cu model masculin (cum ar fi pe bărbie sau pe piept);
 • voce răgușită sau adâncită; sau clitoris mărit.

Reacțiile adverse frecvente (la bărbați sau femei) pot include:

 • umflarea sânilor;
 • dureri de cap, anxietate, dispoziție depresivă;
 • senzație de amorțeală sau furnicături; sau
 • interes crescut sau scăzut pentru sex.

Avertizări

Nu utilizați acest medicament dacă sunteți gravidă.

Nu trebuie să utilizați Metiltestosteron dacă aveți cancer de prostată sau cancer de sân masculin .

Înainte de a lua acest medicament

Nu trebuie să utilizați Metiltestosteron dacă sunteți alergic la acesta sau dacă aveți:

 • cancer de prostată;
 • cancer de sân masculin; sau
 • dacă sunteți gravidă sau puteți rămâne gravidă.

Pentru a vă asigura că Metiltestosteronul este sigur pentru dumneavoastră, spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți:

 • o prostată mărită ;
 • cancer mamar;
 • boli de inimă, insuficiența cardiacă congestivă;
 • boală hepatică sau renală; sau dacă luați un anticoagulant.

Cum ar trebui să iau Metiltestosteron?

Urmați toate instrucțiunile de pe eticheta cu rețetă. Medicul dumneavoastră vă poate schimba ocazional doza pentru a vă asigura că obțineți cele mai bune rezultate. Nu luați acest medicament în cantități mai mari sau mai mici sau mai mult decât este recomandat.

În timp ce utilizați Metiltestosteron, este posibil să aveți nevoie de teste de sânge frecvente.

Metiltestosteronul poate afecta creșterea oaselor la băieții care sunt tratați pentru pubertate întârziată. Este posibil ca dezvoltarea osoasă să fie verificată cu raze X la fiecare 6 luni în timpul tratamentului.

Ce se întâmplă dacă omit o doză?

Luați doza omisă imediat ce vă amintiți. Sari peste doza uitată dacă este aproape timpul pentru următoarea doză programată. Nu luați medicamente suplimentare pentru a compensa doza omisă.

Ce ar trebui să evit în timp ce iau Metiltestosteron?

Urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră cu privire la orice restricții privind alimentele, băuturile sau activitățile.

Ce alte medicamente vor afecta Metiltestosteronul?

Alte medicamente pot interacționa cu metiltestosteronul, inclusiv medicamentele eliberate pe bază de rețetă și fără prescripție medicală, vitaminele și produsele din plante . Spuneți fiecărui furnizor de servicii medicale despre toate medicamentele pe care le utilizați acum și despre orice medicament pe care începeți sau încetați să îl utilizați.

Utilizat de bărbații care nu produc suficient testosteron

Acest medicament este utilizat de bărbații care nu produc suficientă substanță naturală numită testosteron. La bărbați, testosteronul este responsabil pentru multe funcții normale, inclusiv creșterea și dezvoltarea organelor genitale, mușchilor și oaselor.

De asemenea, ajută la dezvoltarea sexuală normală (pubertate) la băieți. Metiltestosteronul este similar cu testosteronul natural produs de corpul dumneavoastră. Aparține unei clase de medicamente cunoscute sub numele de androgeni. Acționează afectând multe sisteme ale corpului, astfel încât organismul să se dezvolte și să funcționeze normal. Metiltestosteronul poate fi utilizat și la anumiți băieți adolescenți pentru a provoca pubertatea la cei cu pubertate întârziată. Poate fi folosit și pentru a trata anumite tipuri de cancer de sân la femei.

Cum se utilizează Metiltestosteron

Luați acest medicament pe cale orală, cu sau fără alimente, conform indicațiilor medicului dumneavoastră, de obicei de 1 până la 4 ori pe zi. Doza se bazează pe starea dumneavoastră medicală, nivelul de testosteron din sânge și răspunsul la tratament.

Utilizarea greșită sau abuzul de testosteron sau de produse asemănătoare testosteronului poate provoca reacții adverse grave, cum ar fi boli de inimă (inclusiv atac de cord ), accident vascular cerebral, boli hepatice, probleme mintale/dispozitive, comportament anormal de căutare a drogurilor sau creșterea necorespunzătoare a oaselor (la adolescenți). Nu creșteți doza și nu utilizați acest medicament mai des sau mai mult decât este prescris.

Când testosteronul este abuzat, este posibil să aveți simptome de sevraj (cum ar fi depresie, iritabilitate, oboseală) atunci când încetați brusc să utilizați medicamentul. Aceste simptome pot dura de la săptămâni la luni.

În sport, utilizarea Metiltestosteronului este extrem de răspândită

În sport, utilizarea metiltestosteronului este extrem de răspândită, în special când necesită o forță musculară impresionantă, precum haltere, culturism sau atletism. Acest steroid anabolic este folosit în principal pentru a îmbunătăți performanțele atletice, prin creșterea masei musculare, a forței și a rezistenței.

Unul dintre motivele pentru care Metiltestosteronul este atât de popular în rândul sportivilor este faptul că acesta are un efect rapid și puternic asupra organismului. Administrat prin injecție sau sub formă de pastile, acest steroid anabolic poate determina creșterea rapidă a masei musculare și a forței, ceea ce poate oferi un avantaj competitiv semnificativ.

Cu toate acestea, utilizarea Metiltestosteronului în sport este controversată și interzisă de majoritatea organizațiilor sportive. Acest lucru se datorează faptului că acest steroid anabolic poate avea efecte secundare grave și periculoase asupra sănătății sportivilor.

Este important ca sportivii să fie conștienți de riscurile asociate acestui steroid

Printre principalele efecte secundare ale metiltestosteronului se numără creșterea agresivității, acneea, ginecomastia (creșterea țesutului mamar la bărbați), creșterea colesterolului rău (LDL) și scăderea colesterolului bun (HDL), creșterea tensiunii arteriale, afectarea ficatului și a rinichilor, precum și suprimarea producției naturale de testosteron.

De asemenea, utilizarea Metiltestosteronului poate duce la dependență și la apariția unor probleme psihologice, precum starea de iritabilitate, agresivitatea excesivă sau tulburările de somn.

Din punct de vedere legal, Metiltestosteronul este considerat un medicament controlat și este interzis fără prescripție medicală. Sportivii care sunt depistați pozitiv la testele antidoping pentru acest steroid anabolic pot fi suspendați și pot suporta consecințe grave asupra carierei lor sportive.

Metiltestosteronul este un steroid anabolic puternic utilizat în sport pentru a îmbunătăți performanțele atletice. Cu toate acestea, utilizarea sa este interzisă și poate avea efecte secundare grave asupra sănătății sportivilor. Este important ca sportivii să fie conștienți de riscurile asociate acestui steroid și să evite utilizarea sa, optând în schimb pentru metode de antrenament și alimentație sănătoase și sigure.

Înlocuitor de Steroizi – Testo Booster – Body Line

-25%
-50%
-50%
-25%
-51%
-25%
-79%

% REDUCERE - GARANTIE SCURTA %

Tricou fitness Body Line

80 lei 25 lei
-25%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×