Steroizi anabolizanti

steroizi

Steroizi anabolizanti. Ce sunt steroizii anabolici? 


Steroizii anabolici sunt variații sintetice sau făcute de om, variatii ale testosteronului hormonului sexual masculin.

Termenul potrivit pentru acești compuși este steroizii anabolici-androgeni . „Anabolic” se referă la formarea mușchilor, iar „androgenic” se referă la caracteristicile sexuale masculine crescute.
O imagine a structurii chimice pentru testosteron.

Apasa sa vezi M.M.A 33 – cel mai puternic supliment posibil.

M.M.A 33 Morosanu catalin


Furnizorii de servicii medicale pot prescrie steroizi anabolizanti pentru a trata problemele hormonale, cum ar fi pubertatea întârziată. Steroizii pot trata, de asemenea, boli care provoacă pierderi musculare, cum ar fi cancerul și SIDA. Dar unii sportivi și culturisti folosesc greșit aceste medicamente în încercarea de a spori performanța sau de a îmbunătăți aspectul lor fizic. 
Majoritatea persoanelor care utilizează greșit steroizii sunt barbatii ce fac bodybuilding la vârsta de 20 sau 30 de ani.

Utilizarea greșită a steroizilor anabolici este mult mai puțin frecventă la femei. Este dificil de măsurat abuzul de steroizi, deoarece multe studii naționale nu îl măsoară. Cu toate acestea, utilizarea în rândul adolescenților este în general minimă. Studiul Monitoring the Future, finanțat de NIDA în 2016, a arătat că utilizarea necorespunzătoare a steroizilor a scăzut în ultimii ani în rândul a 8-a și a 10-a categorii, în timp ce a fost constantă pentru a 12-a. 


Cum utilizează oamenii greșit acesti steroizi anabolizanți? 


Persoanele care utilizează greșit steroizii anabolici le iau de obicei pe cale orală, le injectează în mușchi sau le aplică pe piele sub formă de gel sau cremă. Aceste doze pot fi de 10 până la 100 de ori mai mari decât dozele prescrise pentru tratarea afecțiunilor medicale. 


Modelele comune pentru abuzul de steroizi includ: 

 • mersul pe bicicletă – luând mai multe doze pentru o perioadă de timp, oprindu-se pentru o perioadă de timp și apoi repornind folosirea acestor steroizi.
 • combinarea a doi sau mai mulți steroizi anabolizanti diferiți și amestecarea tipurilor orale și/sau injectabile 
 • piramidare – creșterea lentă a dozei sau a frecvenței de utilizare necorespunzătoare a steroizilor, atingând o cantitate maximă, apoi incepand sa descreasca treptat spre zero.
 • platou – alternarea, suprapunerea sau substituirea cu un alt steroid pentru a evita dezvoltarea unei toleranțe 

Nu există dovezi științifice că vreuna dintre aceste practici descreste riscurile medicale ale acestor medicamente.

 
Cum afectează steroizii anabolizanți creierul? 

cum afecteaza steroizii creierul


Steroizii anabolici funcționează diferit față de alte medicamente de abuz; ele nu au aceleași efecte pe termen scurt asupra creierului. Cea mai importantă diferență este că steroizii nu activează în mod direct sistemul de nervos pentru a provoca un „nivel ridicat”; de asemenea, nu declanșează creșteri rapide ale dopaminei chimice in creier, ceea ce consolidează majoritatea celorlalte tipuri de medicamente. 
Utilizarea greșită a steroizilor anabolici poate duce la efecte mentale negative, cum ar fi: 

 • gelozie paranoică (extremă, nerezonabilă) 
 • iritabilitate extremă și agresivitate (mereu esti nervos si ai reactii necontrolate) 
 • iluzii – credințe sau idei false
 • judecata afectata, pur si simplu nu mai esti coerent
 • manie pe oricine si din senin.
  Care sunt alte efecte asupra sănătății steroizilor anabolizanți? 
  Steroizi anabolizanti și boli infecțioase:
  Persoanele care injectează steroizi își cresc riscul de a contracta sau de a transmite HIV/SIDA sau hepatită. 

Unde se incadreaza consumul de steroizi? La droguri: consum de droguri și infecții virale 
Hepatita virală – o consecință foarte reală a consumului de substanțe interzise.
În afară de efectele mentale, consumul de steroizi cauzează în mod frecvent acnee severă. De asemenea, provoacă umflarea corpului, în special al mainilor și picioarelor.


Efecte pe termen lung a consumului de steroizi:


Utilizarea greșită a steroizilor anabolici poate duce la probleme grave de sănătate, chiar permanente, precum: 

 • probleme renale sau insuficiență renala
 • leziuni hepatice și tumori hepatice
 • mărirea inimii, hipertensiune arterială și modificări ale presiunii sanguine
 • colesterolu marit in sange, toate acestea cresc riscul de accident vascular cerebral și atac de inima, chiar și la tineri este un
  risc crescut de cheaguri de sânge. 
  Alte câteva efecte sunt specifice genului și vârstei: 

  • La bărbați: 
 • testicule care se micșorează 
 • scăderea numărului spermatozoizilor
 • chelie 
 • dezvoltarea sânilor 
 • risc crescut pentru prostată 

  • La femei: 
 • creșterea părului facial sau excesul de păr 
 • scăderea dimensiunii sânilor
 • chelie cu model masculin 
 • modificări sau opriri în ciclul menstrual 
 • clitoris mărit si modificat
 • vocea ingrosata

  • La adolescenți: 
 • creșterea brusca de testosteron sintetic, duce la scaderea producerii de testosteron natural, semnalează organismului să oprească creșterea osoasă prea devreme, a testosteronului si a spermatogenezei.
 • cresterea in înălțime oprita. 

Unele dintre aceste modificări fizice, cum ar fi micșorarea organelor sexuale la bărbați, pot adăuga efecte secundare mintale, cum ar fi tulburările de dispoziție. Prin micsorarea organelor genitale, pe langa ca psihic veti ramane marcati pe viata, acest lucru este ireversibil.

Inlocuitor de Steroizi anabolizanti naturali

Steroizii anabolici dau dependenta? 

Raspunsul este DA, steroizii anabolizanti dau dependenta, mai mult decat atat, rezultatele tind sa dispara foarte repede si in proportii mari, astfel, o persoana cu o stima de sine scazuta, ce va face? Va apela iarasi la un ciclu de steroizi.

Care va fi urmatorul efect secundar imediat? Impotenta. Producerea de testosteron masculin, scade enorm dupa 8 saptamani de administrare de testosteron sintetic, iar efectul poate ramane ireversibil.
Chiar dacă steroizii anabolici nu provoacă aceeași valoare ridicată ca alte medicamente, ele pot duce la o tulburare de consum de substanțe. O tulburare de consum de substanțe apare atunci când o persoană continuă să folosească în mod eronat steroizi, chiar dacă există consecințe grave pentru acest lucru. Cea mai severă formă a unei tulburări de consum de substanțe este dependența. Oamenii ar putea continua să folosească steroizi în ciuda problemelor fizice, a costurilor mari pentru cumpărarea medicamentelor și a efectelor negative asupra relațiilor lor sociale. Aceste comportamente reflectă potențialul subordonat de steroizi. Cercetările au descoperit în continuare că unii utilizatori de steroizi apelează la alte medicamente, cum ar fi opioidele, pentru a problemele de somn și iritabilitatea cauzată de steroizi. 
Persoanele care utilizează greșit steroizii pot prezenta simptome de sevraj atunci când încetează utilizarea acestora, inclusiv: 

 • oboseală 
 • nelinişte 
 • pierderea poftei de mâncare 
 • probleme de somn 
 • scăderea ritmului sexual
 • pofte de steroizi anabolizanti
  Unul dintre simptomele mai grave de sevraj este depresia, care poate duce uneori la suicid. 


Cum pot primi oamenii tratament pentru dependența de steroizi anabolizanți? 

Unele persoane care doresc tratament pentru dependența de steroizi anabolizanți au găsit o combinație de terapie comportamentală și medicamente care să fie de ajutor. 
În anumite cazuri de dependență, pacienții au luat medicamente pentru a ajuta la tratarea simptomelor de sevraj. De exemplu, furnizorii de servicii medicale au prescris antidepresive pentru tratarea depresiei și a medicamentelor pentru durere pentru durerile de top și pentru durerile musculare și articulare. Alte medicamente au fost utilizate pentru a ajuta la restabilirea sistemului hormonal al pacientului. 
Puncte de reținut:
Steroizii anabolici sunt variații sintetice ale testosteronului, hormonului sexual masculin. 
Furnizorii de servicii medicale pot prescrie steroizi pentru a trata diferite afecțiuni medicale. Dar unii sportivi și culturisti folosesc greșit aceste medicamente pentru a spori performanța sau pentru a îmbunătăți aspectul lor fizic. 
Persoanele care abuzează de steroizi anabolici le iau de obicei pe cale orală, le injectează în mușchi sau le aplică pe piele cu o cremă sau gel. 
Oamenii utilizează greșit steroizii într-o varietate de nap și programe. 

Multe persoane, mai ales tinerii, abuzeaza de acesti steroizi anabolizanti, fara macar a se alimenta corespunzator.

Cum functioneaza steroizii?

Steroizii sunt imprumutati din medicina, ei fiind administrati pacientilor foarte grav bolnavi, pentru o recuperare dupa diferite interventii chirurgicale, sau alte probleme medicale.

Steroizii maresc sinteza de proteine, acest lucru, ducand si la cresterea rapida a masei musculare. Este un efect secundar, dar este speculat de catre sportivi pentru a obtine performante. dar trebuie sa-i dezamagim, deoarece efectele “pozitive” nu vor ramane, decat in proportie de 10-20% si asta, continuand a se antrena din greu pentru a mentine masa musculara castigata cu atatea sacrifii si costuri.

Se merita consumul de steroizi?

Sportivii de performanta, poate pacalesc arbitrii, obtinand medalii, dar balanta va inclina spre efectele secundare. Rar gasesti un fost sportiv de performanta (asa se numesc ei intre ei) care sa fie pur si simplu un om normal. Apara frustrarile, cum arata si cum arata acum. Flasc, fara forta, cu chelie si burta. De ce toate acestea? Pentru ca voi ati vrut sa grabiti cresterea si ati marit toate organele interne si din pacate, organul cel mai important pentru unii, penisul, se atrofiaza.

Se merita sa fii scalvul fiarelor toata viata? Sau mai bine mergi la sala din placere si sa-ti permiti sa iei si o pauza, un concediu, sa bei o bere si sa mananci o friptura cu cartofi prajiti.

Nu cunoastem prea multi sportivi realizati. De ce? Ca s-au focusat pe muschi in loc pe activitati constructive. Majoritatea fac videochat, asa alinandu-si psihicul – “nu am bagat degeaba in mine, macar fac un ban”. Problema este ca trebuie sa foloseasca non stop. Persoane pierdute, mancate pe interior din toate punctele de vedere. Isi descarca frustrarile in societate, fiind marginalizati si considerati nulitati ale societatii. Ei se cred cineva, ei intre ei, continuand sa se drogheze si sa se creada puternici. dar nu sunt nici ei asa de prosti si-si dau seama ca se amagesc.

Ce recomandam in loc de steroizi anabolizanti?

Suplimente nutritive de calitate, cu ingrediente originale si testate. va recomandam, fara exagerare, cel mai apreciat supliment, cel mai vandut si cel mai complex, M.M.A 33.

De ce M.M.A 33? Pentru ca este ALL IN 1. Supliment Premium cu 33 de ingrediente.

M.M.A 33 masa musculara
whey protein
 • Diete de slăbit rapide
  Dietele pot fi definite ca planuri fixe sau conturate de consum, pentru un scop specific, cum ar fi pierderea în greutate.Pentru slăbire, unele planuri de masă sunt sănătoase și durabile pe termen lung, în timp ce altele, deși eficiente pe termen scurt, sunt foarte restrictive și pot dăuna organismului.În timp ce unele diete restricționează…
 • Aloe vera și proprietățile sale vindecătoare
  Aloe vera este o plantă medicinală miraculoasă, utilizată de mii de ani pentru tratarea diferitelor condiții de sănătate.Un remediu extraordinar oferit de natuă, Aloe vera poate fi utilizată pentru…
 • Uleiul de cocos: Top 15 beneficii miraculoase
  Uleiul derivat din nucile de cocos are o serie de beneficii impresionante pentru sănătate, acesta fiind și motivul pentru care a devenit  incredibil de popular.Printre beneficii se numără: stimulează pierderea de grăsime, sprijină sănătatea inimii și funcțiile…
 • Stevia vs sucraloza: Cum alegi între cele două?
  Deși există mai mulți înlocuitori ai zahărului pe piață, majoritatea persoanelor optează fie pentru stevia, fie pentru sucraloză.În ciuda popularității celor două, trebuie să reții că fiecare dintre acești îndulcitori are propriile sale argumente pro și contra.Cum alegi între cele două? Iată o comparație între stevia și sucraloză…
 • Scapă de burtă cu exerciții pentru abdomen plat
  În vremurile actuale, avem tendința de a sta multe ore lipiți de computere și telefoane, fără să ne dăm seama de impactul pe care un stil de viață lipsit de activitate fizică îl are asupra corpului.Din păcate, în astfel de cazuri, mușchii de bază abdominali, sunt cei mai afectați. Aceștia joacă un rol masiv în…
 • Cum scapi de anxietate, răspunsul natural al organismului la stres
  Anxietatea este răspunsul natural al organismului la stres.Este un sentiment de teamă sau o spaimă cu privire la ceea ce urmează.În prima zi de școală, a merge la un interviu de angajare sau a susține un discurs, poate face ca …

One thought on “Steroizi anabolizanti

 1. Pingback: Totul despre steroizi Sustanon 250 injectabil. Testosteron steroizi injectii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *