Spirulina, sursă fantastică de antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii

spirulina prezentare

Spirulina a câștigat popularitate rapidă drept o sursă fantastică de antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii. Această microalgă, originară din apele dulci și sărate, este cunoscută pentru compoziția sa bogată în substanțe nutritive și beneficiile pe care le aduce sănătății noastre

Stresul oxidativ este un dezechilibru între producția de radicali liberi și capacitatea organismului de a-i neutraliza. Acesta poate duce la deteriorarea celulelor și la îmbătrânirea prematură. Aceasta este bogată în antioxidanți, care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi și la protejarea celulelor noastre de stresul oxidativ.

Spirulina – o sursă bogată de antioxidanți

Antioxidanții sunt substanțe care ajută la protejarea celulelor noastre împotriva stresului oxidativ, un proces care poate duce la apariția bolilor cronice și la îmbătrânirea prematură. Conține o varietate de antioxidanți puternici, cum ar fi vitamina C, vitamina E, betacarotenul și ficocianina, care conferă algei sale un colorit verde-albastru caracteristic.

Acești antioxidanți ajută la neutralizarea radicalilor liberi, molecule instabile care pot cauza daune celulare și inflamații în organism. Prin consumul regulat, putem sprijini sistemul nostru imunitar și ne putem proteja împotriva bolilor cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și cancerul.

Conținut ridicat de proteine

În plus, este recunoscută și pentru conținutul său ridicat de proteine. Acestea sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor din organism și joacă un rol important în menținerea sănătății musculare. Prin consum, putem asigura aportul necesar de proteine și putem susține dezvoltarea și întreținerea masei musculare.

Efecte benefice asupra sănătății creierului

Studiile au arătat că poate avea și efecte benefice asupra sănătății creierului. Aceasta conține un aminoacid numit triptofan, care este predecesorul serotoninăi, un neurotransmițător asociat cu starea de bine și cu reglarea somnului și a apetitului. De asemenea, acest supliment alimentar poate sprijini sănătatea creierului prin reducerea inflamațiilor și protejarea celulelor nervoase.

Pentru a beneficia de proprietățile sale, spirulina poate fi consumată sub formă de supliment alimentar sau adăugată în diverse rețete. Este important să alegem produse de calitate, provenite de la surse de încredere, pentru a ne asigura că beneficiem de toate proprietățile sale.

Spirulina este o sursă fantastică de antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii, care contribuie la menținerea unei stări de sănătate radiantă. Prin includerea acestei alge în alimentația noastră, putem sprijini sistemul nostru imunitar, proteja celulele noastre și susține sănătatea creierului. Cu toate aceste beneficii, spirulina merită cu siguranță să fie luată în considerare ca un supliment alimentar valoros pentru o viață sănătoasă și plină de vitalitate.

Beneficiile spirulinei în combaterea inflamațiilor și bolilor asociate

Spirulina, un tip de alge verde-albastră, este recunoscută pe scară largă pentru conținutul său bogat de nutrienți și proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii. Aceasta se bucură de o popularitate tot mai mare în rândul celor interesați de un stil de viață sănătos și echilibrat.

Inflamația cronică este asociată cu o serie de boli precum diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, afecțiuni autoimune și chiar cancerul. Spirulina poate juca un rol important în combaterea inflamațiilor și, prin urmare, în prevenirea și tratarea acestor afecțiuni.

Unul dintre principalele beneficii ale spirulinei în combaterea inflamațiilor este conținutul său ridicat de antioxidanți. Antioxidanții neutralizează radicalii liberi din organism, molecule instabile care pot cauza daune celulare și inflamații. Spirulina conține o varietate de antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina E, beta-carotenul și ficocianina, un pigment cu puternice proprietăți antioxidante.

Compuși cu proprietăți antiinflamatorii

Pe lângă antioxidanți, spirulina conține și compuși cu proprietăți antiinflamatorii, cum ar fi ficocianina și polifenolii. Acești compuși ajută la reducerea producției de molecule inflamatorii, cum ar fi factorul de necroză tumorală alfa (TNF-alfa) și interleukina-6 (IL-6). Prin reducerea nivelului acestor molecule inflamatorii, spirulina poate ajuta la calmarea inflamațiilor și la prevenirea progresiei bolilor asociate acestora.

Un alt beneficiu al consumului de spirulină în combaterea inflamațiilor este capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar. Aceasta poate ajuta la reglarea răspunsului inflamator al organismului și la întărirea sistemului imunitar. Prin creșterea producției de anticorpi și a celulelor albe din sânge, spirulina poate contribui la prevenirea și tratarea bolilor asociate inflamațiilor.

Este benefică și în cazul bolilor digestive

În plus, spirulina poate fi benefică și în cazul bolilor digestive, cum ar fi sindromul de colon iritabil și boala inflamatorie intestinală. Studiile au arătat că spirulina poate reduce inflamațiile intestinale și poate ameliora simptomele acestor afecțiuni.

Totuși, este important să menționăm că spirulina nu este un substitut pentru tratamentul medical și nu poate vindeca sau trata singură bolile. Este recomandat să consultați un specialist înainte de a începe orice supliment alimentar sau tratament.

Rolul spirulinei în protejarea organismului de stresul oxidativ și îmbătrânire prematură

Stresul oxidativ este un dezechilibru între producerea de radicali liberi și capacitatea organismului de a neutraliza și detoxifia acești radicali. Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot provoca daune celulare și pot contribui la apariția unor afecțiuni precum cancerul, boli de inimă și îmbătrânirea prematură.

Unul dintre cele mai puternice beneficii ale spirulinei este capacitatea sa de a acționa ca un antioxidant puternic în organism. Spirulina conține o varietate de antioxidanți, cum ar fi ficocianinele și beta-carotenul, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi și previn daunele celulare.

Ficocianinele

Ficocianinele sunt pigmenți albastru-verzi care se găsesc în spirulină și au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice. Acești compuși ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la reducerea inflamației în organism.

Beta-carotenul

Beta-carotenul, un alt antioxidant prezent în spirulină, este transformat în vitamina A în organism. Vitamina A este esențială pentru sănătatea ochilor, sistemul imunitar și funcționarea normală a celulelor. Consumul regulat de spirulină poate asigura un aport adecvat de beta-caroten și vitamina A, protejând astfel organismul de stresul oxidativ și îmbătrânirea prematură.

Studiile au arătat că administrarea spirulinei poate reduce nivelul de radicali liberi și poate crește nivelul de antioxidanți în organism. Această acțiune antioxidantă poate avea efecte benefice asupra sănătății generale, ajutând la prevenirea bolilor cronice și a îmbătrânirii premature.

Un studiu efectuat pe 87 de pacienți cu diabet de tip 2 a arătat că administrarea de spirulină timp de 12 săptămâni a redus semnificativ nivelul de inflamație și a îmbunătățit sensibilitatea la insulină.

Cum să profiți la maximum de proprietățile antiinflamatorii în dieta ta zilnică

Spirulina, cunoscută și sub numele de alge albastre-verzi, este un superaliment care oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

1. Adaugă spirulină în smoothie-uri și sucuri verzi:

Aceasta este una dintre cele mai simple și eficiente modalități de a beneficia de proprietățile antiinflamatorii ale spirulinei. Adaugă o lingură de pulbere de spirulină în smoothie-ul tău preferat sau în sucul verde pentru a obține un aport sănătos de antioxidanți și substanțe antiinflamatorii.

2. Încorporează spirulina în rețetele de paste și sosuri:

Datorită gustului său ușor de mascarat, spirulina poate fi adăugată în rețetele tale preferate de paste și sosuri. Poți încerca să adaugi o lingură de pulbere de spirulină în sosul de roșii sau în pastele de grâu integral pentru a obține un plus de beneficii antiinflamatorii.

3. Folosește spirulina în rețetele de snacks sănătoase:

Dacă îți place să savurezi gustări sănătoase pe parcursul zilei, poți folosi spirulina pentru a-ți crea propriile rețete. Adaugă pulbere de spirulină în rețetele de batoane energizante, energizante sau aperitive sănătoase pentru a beneficia de proprietățile sale antiinflamatorii.

4. Consumă suplimente cu spirulină:

Pentru a te asigura că profiți la maximum de proprietățile antiinflamatorii ale spirulinei, poți lua în considerare consumul de suplimente cu acest ingredient. Există numeroase suplimente pe piață care conțin spirulină și care pot fi integrate în dieta ta zilnică pentru a obține un aport constant de antioxidanți și substanțe antiinflamatorii.

Este important să menționăm că înainte de a introduce spirulina în dieta ta zilnică, este recomandat să consulți un specialist în nutriție sau medicul tău pentru a te asigura că nu există contraindicații sau interacțiuni cu alte medicamente pe care le iei.

Suplimente pentru slăbit cu proteine și arzătoare de grăsimi – Body Line Slim

Spirulina se numără printre cele mai populare suplimente din lume.

Acest fapt se datorează abundenței diferiților nutrienți și antioxidanți, care pot aduce numeroase și impresionante beneficii organismului și creierului.

 • Spirulina este un tip de alge albastru-verzui, care crește atât în ​​apă sărată, cât și în apă proaspătă.
 • Poate fi unul dintre cele mai dense alimente de pe pământ.

Iată 10 beneficii ale spirulinei pentru sănătate, bazate pe dovezi științifice.

spirulina combate malnutritia

Citește și:  Cum poți ține ușor sub control diabetul zaharat. Regim diabet

Spirulina este extrem de bogată în nutrienți

Spirulina este un organism – un tip de cianobacterii, o familie de microbi unicelulari care sunt adesea denumiți alge albastre-verzi.

La fel ca plantele, cianobacteriile pot produce energie din lumina soarelui printr-un proces numit fotosinteză.

Spirulina a fost consumată de vechii azteci, însă a redevenit populară când NASA a propus să poată fi cultivată în spațiu, pentru a fi utilizată de astronauți.

 • O doză zilnică standard este de 1-3 grame, dar doze de până la 10 grame pe zi, au fost utilizate în mod eficient.

Această mică algă este plină de substanțe nutritive.

O singură lingură (7 grame) de pulbere de spirulină uscată conține:

 • Proteine: 4 grame
 • Vitamina B1 (tiamina): 11% din DZR
 • Vitamina B2 (riboflavină): 15% din DZR
 • Vitamina B3 (niacină): 4% din DZR
 • Cupru: 21% din DZR
 • Fier: 11% din DZR
 • Cantități decente de magneziu, potasiu și mangan și cantități mici de aproape toți ceilalți nutrienți de care ai nevoie

În plus, aceiași cantitate conține doar 20 de calorii și 1,7 grame de carbohidrați digerabili.

Spirulina poate fi cel mai hrănitor aliment de pe planetă.

O lingură (7 grame) furnizează o cantitate mică de grăsime – aproximativ 1 gram – incluzând atât acizii grași Omega-6, cât și acizii grași Omega-3 , într-un raport de aproximativ 1.5-1.0.

Calitatea proteinelor din spirulină este considerată excelentă – comparabilă cu ouăle.

Spirulina oferă toți aminoacizii esențiali de care ai nevoie.

Spirulina beneficii pentru sanatate

Spirulina are proprietăți puternice antioxidante și antiinflamatorii

Deteriorarea oxidativă poate afecta ADN-ul și celulele. Aceste daune pot provoca inflamații cronice, care contribuie la cancer și alte boli.

Spirulina este o sursă fantastică de antioxidanți, care pot proteja împotriva daunelor oxidative.

Principala sa componentă activă se numește ficocianină. Această substanță antioxidantă conferă spirulinei și culoarea sa albastru – verde.

 • Ficocianina poate lupta împotriva radicalilor liberi și poate inhiba producerea de molecule de semnalizare inflamatorie, oferind efecte antioxidante și antiinflamatorii impresionante.
spirulina reduce colesterolul LDL „rau” si trigliceridele si creste colesterolul HDL „bun”

Spirulina poate scădea nivelurile colesterolului rău și a trigliceridelor

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces din lume.

Mulți factori de risc sunt legați de un risc crescut al bolilor de inimă. După cum se dovedește, spirulina are un impact pozitiv pe mulți dintre acești factori.

 • De exemplu, poate reduce colesterolul LDL „rău” și trigliceridele, în timp ce crește colesterolul HDL „bun”.

Într-un studiu realizat pe 25 de persoane cu diabet zaharat de tip 2, s-a arătat că 2 grame de spirulină pe zi, au îmbunătățit semnificativ acești markeri.

Un alt studiu efectuat la persoanele cu colesterol ridicat, a determinat că 1 gram de spirulină pe zi, a scăzut trigliceridele cu 16,3% și LDL „rău” cu 10,1%.

Și alte studii au găsit efecte favorabile, deși cu doze mai mari, de 4,5-8 grame pe zi.

GASTRO COLON – Fibre alimentare

Supliment detoxifiant și dietetic, ce asigură un trac digestiv sănătos și curat.

Sprijină pierderea în greutate.

Află mai multe

Spirulina protejează colesterolul LDL „rău” de oxidare

Structurile grase din corpul tău sunt susceptibile la deteriorarea oxidativă.

Aceasta este cunoscută sub numele de peroxidare lipidică, un factor cheie al multor boli grave.

De exemplu, unul dintre pașii cheie în dezvoltarea bolilor de inimă este oxidarea colesterolului LDL „rău”.

Interesant este că antioxidanții din spirulină par a fi deosebit de eficienți în reducerea peroxidării lipidelor atât la oameni, cât și la animale.

Într-un studiu efectuat pe 37 de persoane cu diabet zaharat de tip 2, s-a arătat că 8 grame de spirulină pe zi, au redus semnificativ markerii de deteriorare oxidativă.

De asemenea, a crescut nivelul de enzime antioxidante din sânge.

cura cu spirulina

Spirulina poate avea proprietăți anti-cancer

Unele dovezi sugerează că spirulina are proprietăți anti-cancer.

Cercetările la animale indică faptul că poate reduce apariția cancerului și dimensiunea tumorii.

Efectele spirulinei asupra cancerului oral sau al gurii, au fost deosebit de bine studiate.

Un studiu a examinat 87 de persoane din India cu leziuni precanceroase în gură. Dintre cei care au luat 1 gram de spirulină pe zi, timp de un an, 45% au văzut leziunile lor dispărând – comparativ cu doar 7% din grupul de control.

Când acești oameni au încetat să mai ia spirulină, aproape jumătate dintre ei au dezvoltat leziuni, în anul următor.

utilizare spirulina

Spirulina poate reduce tensiunea arterială

Tensiunea arterială ridicată este principalul motor al multor boli grave, inclusiv atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și boli renale cronice.

În timp ce 1 gram de spirulină este ineficient, s-a demonstrat că o doză de 4,5 grame pe zi, reduce tensiunea arterială la persoanele cu niveluri normale.

Se consideră că această reducere este determinată de o producție crescută de oxid nitric, o moleculă de semnalizare care ajută vasele de sânge să se relaxeze și să se dilate.

spirulina powder

Spirulina îmbunătățește simptomele rinitei alergice

Rinita alergică se caracterizează prin inflamație în căile nazale. Este declanșată de alergeni de mediu, cum ar fi polen, păr de animale sau chiar praf de grâu.

 • Spirulina este un tratament alternativ popular pentru simptomele rinitei alergice și există dovezi că aceasta poate fi eficientă.

Într-un studiu efectuat pe 127 de persoane cu rinită alergică, s-a arătat că 2 grame pe zi au redus dramatic simptomele, cum ar fi secreția nazală, strănutul, congestia nazală și mâncărimea.

Spirulina poate fi eficientă împotriva anemiei

Există multe forme diferite de anemie.

 • Cel mai frecvent se caracterizează printr-o reducere a hemoglobinei sau a globulelor roșii din sânge.

Anemia este destul de frecventă la adulții vârstnici, ducând la sentimente prelungite de slăbiciune și oboseală.

Într-un studiu efectuat pe 40 de persoane în vârstă cu antecedente de anemie, suplimentele cu spirulină au crescut conținutul de hemoglobină al celulelor roșii din sânge și au îmbunătățit funcția imunitară.

Însă acesta este doar un studiu. Este nevoie de mai multe cercetări înainte de a putea face recomandări.

Spirulina poate imbunatati forta si rezistenta musculara

Spirulina poate îmbunătăți forța și rezistența musculară

Deteriorarea oxidativă provocată de exerciții este un factor major al oboselii musculare.

Anumite alimente vegetale au proprietăți antioxidante care pot ajuta sportivii și persoanele active din punct de vedere fizic, să reducă la minimum aceste daune.

 • Spirulina pare benefică, deoarece unele studii au indicat îmbunătățirea forței și rezistenței musculare.

În două studii majore, aceasta a îmbunătățit rezistența, crescând semnificativ energia și astfel timpul până a te simți obosit.

beneficii demonstrate spirulina

Spirulina poate ajuta la controlul zahărului din sânge

Studiile leagă spirulina de scăderea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge.

Un studiu de două luni, efectuat pe 25 de persoane cu diabet zaharat de tip 2, a arătat că 2 grame de spirulină pe zi, au dus la o reducere impresionantă a nivelului de zahăr din sânge.

 • HbA1c, un marker ce arată nivelurile de zahăr din sânge pe termen lung, a scăzut de la 9% la 8%, ceea ce este substanțial.
 • Studiile estimează că o reducere de 1% a acestui marker poate reduce riscul de deces cauzat de diabet cu 21%.

Cu toate acestea, acest studiu a fost mic și de scurtă durată. Sunt necesare mai multe studii.

BODY LINE SLIM – SLĂBEȘTE SĂNĂTOS

Pierde în greutate prin accelerarea metabolismului, transformarea grăsimilor în energie și inhibând senzația de foame.

Află mai multe

Spirulina este incredibil de sănătoasă

Concluzia celor prezentate mai sus este că spirulina este un supliment impresionant, cu enorme beneficii pentru sănătate.

 • Poate îmbunătăți nivelul lipidelor din sânge
 • Poate suprima oxidarea
 • Reduce tensiunea arterială
 • Reduce glicemia
 • Sprijină pierderea în greutate

Poate că este nevoie de mai multe cercetări înainte de a putea face afirmații puternice, însă studiile de până acum arată că spirulina poate fi una dintre puținele superalimente demne de acest titlu.

Citește în continuare:

Nutriție

Tot ce trebuie să știi despre gluten, inclusiv ce alimente îl conțin

Glutenul este o proteină care poate fi găsită în mod natural în anumite boabe de [...]

1 Comment

Diete și rețete de slăbit

Dieta Dukan. Pierdere rapidă în greutate, principii, etape și rezultate impresionante

Pierderea rapidă în greutate poate fi ceva dificil de realizat. Dieta Dukan susține că produce [...]

1 Comment

Sănătate

Colesterolul mărit. De la impactul asupra sănătății, până la soluții eficiente de control

Când ai niveluri sănătoase de colesterol HDL, acesta te poate ajuta să reduci riscul de [...]

1 Comment

Sănătate

Durerile de spate. Cauzele, tratamentele și metodele de prevenție eficiente

Durerile de spate reprezintă o problemă de sănătate extrem de comună în ziua de azi, [...]

1 Comment

Diete și rețete de slăbit Nutriție

Asocierea alimentelor. 7 Combinații de alimente care te sprijină în procesul de slăbire

Alegerea alimentelor cu puține calorii și o densitate de energie scăzută te poate ajuta să [...]

Sănătate

5 Cauze care provoacă intoleranta alimentara

Intoleranța alimentară, cunoscută și sub denumirea de hipersensibilitate alimentară imediată sau hipersensibilitate alimentară nealergică, se [...]

1 Comment

-44%
-25%
-25%
-44%
-25%
-25%
-51%
Prețul inițial a fost: 80 lei.Prețul curent este: 39 lei.

One thought on “Spirulina, sursă fantastică de antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii

 1. Pingback: Top 15 surse de proteine vegetale. Articol complet Body Line.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *