Cum te poate ajută portocala amară să slăbești + alte beneficii

bitter orange sau portocala amara pentru slabit

Portocala amară sau bitter orange are calitățile asemănătoare altor citrice. Bogată în vitaminele C și A, cu numeroase substanțe active.

Ceea ce o deosebește, în mod special, este sinefrina, o substanță care ajută, printre altele, la stimularea metabolismului și arderea grăsimilor, susținând procesul de slăbire.

Datorită acestui super efect, portocalele amare sunt adesea ingrediente principale în formulele arzătoarelor de grăsimi.

portocala amara bitter orange

Cum stimulează portocala amară slăbirea eficientă?

Datorit efectului observat în diverse studii și cercetări și anume că ajută la accelerarea pierderii în greutate, extractul de portocală amară este întâlnit în diverse suplimente pentru slăbit, produse de control al greutății și de performanță sportivă.

Extractul conține constituenți protoalcaloizi care măresc rata metabolică și ajută la arderea caloriilor mai repede. Plus are efect de suprimare a poftei de mâncare.

Acești compușii vegetali din portocala amară, sunt utilizați de peste 20 de ani în suplimente pentru pierderea în greutate, performanța atletică, îngrijirea pielii, controlul apetitului și sănătatea creierului.

Bitter orange conține și beta agoniști, substanțe care cresc termogeneza și ajută la scăderea în greutate.

Diverse studii arată că atunci când Bitter Orange este consumată împreună cu alte produse, cum ar fi cofeina, cetonă de zmeură, usturoi, ghimbir, capsaicina sau apple cider și se suplimentează cu un program de exerciții fizice moderate pentru o perioadă de opt săptămâni, poate duce la o pierdere semnificativă din grăsimea corporală, precum și la niveluri ridicate de energie.

Ce este portocala amară?

Portocala amară sau bitter orange este originară din Asia de Sud-Est, însă a fost răspândită și cultivată de oameni în multe alte părți ale lumii.

Cunoscute și sub numele de portocale de Sevilla sau portocale acre, portocalele amare sunt fructe citrice, fiind o încrucișare între mandarine și pomelo sau grapefruit.

Au pielea groasă, galben-portocalie, iar carnea lor este extrem de acră și amară.

Deși fructele crude în sine nu sunt de obicei consumate, sucul și coaja lor sunt folosite pentru beneficii, în diferite bucătării din întreaga lume.

Portocalele amare sunt portocalele preferate pentru prepararea marmeladei britanice clasice pentru că au un conținut ridicat de pectină, care ajută la întărirea marmeladei și pentru că acidul lor destul de intens ajută la echilibrarea cantității mari de zahăr folosită la prepararea marmeladei.

În afară de aceasta, portocala amară este de obicei folosită mai mult ca și condiment decât ca un fruct real. Dar excelează în acest sens.

Sucul de portocale amare este un acid excelent pentru a fi adăugat la mâncăruri savuroase.

Și, în timp ce acidul lor este caracteristica lor cea mai notabilă, ele oferă o gamă mai mare de arome decât lămâia sau lămâița, făcându-le un adaos excelent la rețetele de cocktail și sosuri de salată.

portocala amara proprietati

Portocala amară proprietăți

Cu un compus chimic complex, portocala amară este probabil mai cunoscută pentru uleiul volatil din coajă.

Pe lângă conținutul de ulei volatil, cei mai importanți constituenți activi din coajă sunt alcaloizii sinefrina, octopamina, N-metiltiramina, tiramina și hordenina.

În plus, fructele și coaja sa sunt bogate în vitamina C, flavonoide și carotenoide.

Fructele și sucul conțin și cumarine, cum ar fi bergaptenul, care sensibilizează pielea la lumina soarelui.

Para-sinefrina, adesea denumită pur și simplu sinefrina, este componentul activ principal care cuprinde aproximativ 90% din totalul protoalcaloizilor.

Are proprietăți termogenice, adică producătoare de căldură.

Cum funcționează portocala amară?

Există numeroase substanțe chimice prezente în portocala amară despre care se știe că afectează sistemul nervos central la oameni.

Consecințele și concentrația acestor substanțe chimice depind de partea plantei din care este exprimat compusul și de metoda folosită în extracție și preparare, iar efectele se pot schimba.

Efectele comune ale substanțelor chimice sunt:

  • Strângerea vaselor de sânge
  • Creșterea tensiunii arteriale
  • Creșterea ritmului de bătaie al inimii.
portocala amara beneficii

Ce gust are portocala amară?

Portocalele amare au o aromă acrișoară pronunțată și o ușoară amărăciune, împreună cu foarte puțină dulceață.

Dacă îți imaginezi concentrând aroma intensă, aromatică a portocalelor, păstrând aciditatea și suculența, dar înlocuind dulceața cu acritura, începi să-ți faci ideea despre ce gust au portocalele amare.

Ce valoare nutrițională are o portocala amară

O porție de 100 de grame de portocale amare oferă 37 până la 66 de calorii și 10 până la 15 grame de carbohidrați, împreună cu mai puțin de jumătate de gram de fibre, aproximativ 1 gram de proteine ​​și grăsimi neglijabile.

De asemenea, furnizează 45 până la 90 de miligrame de vitamina C, care reprezintă între 50 și 100% din valoarea zilnică recomandată.

Ce beneficii oferă portocala amară

În medicina tradițională chineză, fructele și coaja uscată de bitter orange au fost folosite de secole, datorită beneficiilor sale puternice pentru sănătate.

Floarea acestei plante de portocal amar și uleiul extras din coaja fructului sunt folosite pentru tratarea afecțiunilor gastrointestinale precum ulcerele care apar în intestine, constipația, sângele în scaun și chiar diareea.

Uleiul esențial de portocale amare are proprietăți antibacteriene și antifungice dovedite științific.

Datorită acestor acțiuni de ucidere a germenilor, este eficient pentru infecțiile fungice ale pielii. Uleiul diluat este, de asemenea, folosit pentru a trata coșurile și acneea.

În aromaterapie, uleiul său calmant este folosit pentru a atenua stresul și anxietatea.

Portocala amară aduce beneficii și în pierderea în greutate: ajută la creșterea nivelului unui compus care se află în interiorul celulelor și care pare a fi eficient în arderea grăsimilor.

bitter orange extract

Cine nu ar trebui să consume portocala amară?

Extractul de portocală amară are câțiva compuși care pot afecta sistemul nervos.

Deși nu există suficiente cercetări științifice pentru a dovedi siguranța extractului, a fost considerat posibil nesigur atunci când este consumat în cantități mai mari decât dozele utilizate în mod obișnuit.

Este recomandabil să fii prudent și să consulți un medic, înainte de a lua suplimente de portocale amare, în următoarele condiții:

  • Diabet – Consumul de portocale amare poate provoca un dezechilibru al nivelului de zahăr din sânge la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.
  • Boli de inimă – Portocala amară în combinație cu alți stimulenți, cum ar fi cofeina, poate crește ritmul cardiac și tensiunea arterială și poate declanșa accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.
  • Alte afecțiuni – sinefrina trebuie evitată de către persoanele care suferă de glaucom, hipertensiune, hipertiroidism sau tahiaritmie.
bitter orange sau portocala amara

Cum sau pentru ce este folosită portocala amară – Concluzie

Coaja de fructe este un ajutor digestiv tradițional și un stimulent al apetitului.

De asemenea, este o sursă bună de antioxidanți și se crede că tonifică și protejează vasele de sânge.

Uleiul său este folosit în aromaterapie pentru a ajuta la starea de nervozitate și anxietate.

Se poate adăuga într-un difuzor, o baie fierbinte sau se pot pune câteva picături pe punctele de puls.

Datorită acțiunilor sale antiseptice, uleiul de portocale de Sevilla este, de asemenea, folosit local pentru a trata bolile fungice ale pielii și este un ingredient popular în produsele cosmetice pentru piele.

Astăzi, extractul de Bitter orange și sinefrina ca și constituent principal, sunt utilizate pe scară largă pentru pierderea în greutate și gestionarea greutății, performanța sportivă, controlul apetitului, energie și concentrare mentală.

În concluzie, portocala amară este absolut un aliment sănătos, cu un conținut nutritiv substanțial care, acționând în sinergie, poate avea un efect foarte pozitiv asupra organismului.

Citește în continuare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *