Detoxifierea ficatului

Detoxifierea ficatului se poate face incluzând în dieta zilnică produse sănătoase și eliminând alimentele prăjite și semipreparatele.

Ficatul este considerat de majoritatea medicilor naturisti un organ esential. Starea de sanatate a ficatului si modul in care acesta functioneaza, influenteaza starea generala de sanatate a unei persoane.

Situat chiar sub coaste, in partea dreapta a abdomenului, ficatul este cel mai mare si unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman. Acesta realizeaza sute de activitati in fiecare minut al zilei, mai multe decat orice alt organ, inclusiv creierul.

Ce inseamna detoxifierea ficatului?

La baza dietelor de detoxifiere sta ideea sustinuta stiintific ca toxinele ataca in mod constant organismul. Toxinele sunt substante chimice cu efecte potential nocive. In timp ce unele toxine sunt mai putin evidente, cum ar fi pesticidele sau poluarea, unele persoane considera toxine si anumite substante, aparent normale. Toxinele provin din mai multe surse, inclusiv:

  • alcool
  • cafeina
  • medicamente
  • pesticide sau alte substante chimice utilizate pentru cresterea sau prepararea alimentelor
  • poluarea sau alte substante din aerul respirat
  • substantele, precum indulcitorii artificiali adaugati in produsele alimentare
  • zahar
  • apa impure

Cele mai comune simptome ale afectarii ficatului sunt:
– Stare de oboseala fara alta cauza clara;
– Senzatie de greutate la nivelul abdomenului;
– Durere in partea dreapta a abdomenului, sub coaste;

Pe piata exista insa numeroase medicamente hepatoprotectoare si suplimente care ajuta la reducerea efectelor nocive ale factorilor poluanti.

Cercetarile stiintifice au demonstrat ca L-arginina, unul dintre aminoacizii esentiali, intarzie dezvoltarea tumorilor si ajuta la detoxifierea ficatului.

Prin stimularea eliberarii unui hormon de crestere la nivelul hipofizei, arginina contribuie la dezvoltarea corprala si mentinerea functionalitatii sistemului imunitar, la indepartarea toxinelor, la procesul de speramtogeneza si are efecte benefice in tratamentul afectiunilor aparatului renal intr-o stare nu foarte avansata.

Acest aminoacid este necesar in sinteza proteinelor, colagenului, in crestere si dezvoltare, in marirea masei musculare si reducerea tesutului adipos si de asemenea, in procesul de cicatrizare. In bolile de ficat (precum hepatita), aportul de arginina are rezultate foarte bune.

Body Line va recomanda  Pachet pentru regenerarea ficatului cu arginina si complex de vitamine, fabricate in Spania.

PLATINIUM ARGININE AAKG 1000 conține Arginina Alfa-Ketoglutarat (cunoscută și ca AAKG ).

Arginina Alfa-Ketoglutarat este un aminoacid neesențial care contribuie în mod semnificativ la producerea de oxid nitric în ficat.

ARGININA este un aminoacid care face parte din grupul substanţelor ortomoleculare, recomandat pentru susţinerea funcţiilor hepatice şi cardiovasculare.

Platinium Arginine AAKG pentru regenerarea ficatului contribuie la:
– regenerarea ficatului si sustinerea functiilor hepatice;
– normalizarea nivelurilor crescute de amoniac;
– mentinerea tonusului vascular, prin normalizarea sintezei de oxid nitric;
– stimularea sensibilitatii receptorilor la insulina endogena si toleranta fata de glucoza;
– mentinerea sanatatii ochilor si aparatului cardiovascular;
– imbunatatirea capacitatii de erectie;
– favorizarea spermatogenezei prin imbunatatirea numarului si motilitatii spermatozoizilor;
– imbunatatirea fertilitatii atat la barbati, cat si la femei;
– imbunatatirea performantelor sportive;
– mentinerea sanatatii copiilor, in perioada de crestere.

PLATINIUM MEGA VIT&MIN, are în compoziția sa  20 de vitamine și minerale active, ce oferă 100% și chiar mai mult din cerințele zilnice ale organismului nostru.

Vitamina C este un puternic antioxidant. La fel vitaminele A si E. Zincul are un aport important in structura membranelor celulare, magneziul este esential in ceea ce priveste detoxifierea si producerea de energie.

Alimente care detoxifiază ficatul

Micul dejun: cereale cu lapte de soia/ fructe/ smoothie-uri de fructe

Prânz: salată de verdețuri cu semințe/ păstrăv cu legume coapte/ file de somon cu salată de legume/ supă de cartofi/ supă de linte cu morcovi

Cină: supă de legume/ legume la grătar/ orez fiert

Gustări: fructe/ suc de fructe/ semințe/ porumb

 1: Se recomandă ca din alimentele consumate în această perioadă să facă parte obligatoriu și cele cu putere mare de detoxifiere: grepfrut, ceai verde, ceai de păpădie, struguri, pepene, mere, avocado, sfeclă roșie, morcovi, usturoi.

 2: Se recomandă, pe cât posibil, să nu se consume și fructe și legume la aceași masă.

 3: Se recomandă consumul fructelor și legumelor, în stare cât mai naturală. Este de preferat ca legumele să fie gătite la abur sau pe grătar.

Citeste si:….

https://bodyline.ro/dieta-body-line-dieta-rapida-si-sigura/

https://bodyline.ro/dieta-rina-detaliata-si-cele-mai-bune-arzatoare-de-grasimi/

https://bodyline.ro/dieta-ketogenica-slabeste-mancand/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *