Despre obezitate si nutritie echilibrata

obezitatea

Obezitate

Obezitatea si supraponderabilitatea sunt probleme ale zilelor noastre, care se manifesta asupra starii de sanatate fizice si psihice a majoritatii persoanelor care sufera de aceste maladii.

Este recunoscut faptul ca obezitatea se datoreaza schimbarii radicale a stilului de viata adoptat, mai ales din punct de vedere al hranirii cu produse alimentare procesate industrial. Ce este de facut? Aceasta intrebare si-o pun tot mai multi dintre noi. In continuare vom cauta sa facem lumina in acest domeniu, pentru o mai buna intelegere a fenomenului in ceea ce priveste prevenirea aparitiei obezitatii si purtarea unei lupte eficiente impotriva ei. S-a observat ca obezitatea este mai des intalnita la persoanele cu nivel socio – cultural slab dezvoltat.

Acest lucru este valabil atat pentru barbati cat si pentru femei, precum si pentru diverse etape de varsta. In conformitate cu opinia cunoscuta dar si cu studiile cercetatorilor, se considera ca activitatea fizica este un factor vital in refacerea greutatii corporale. In ceea ce priveste obezitatea constituita, o analiza a consumului energetic al persoanelor obeze, evidentiaza unele aspecte particulare si anume: – persoanele obeze au numai o aparenta limitare a activitatii fizice deoarece consumul energetic necesar deplasarii lor este egal cu acela al persoanelor normoponderale; – desi aportul alimentar creste, odata cu cresterea activitatii fizice, el nu scade odata cu scaderea activitatii fizice; – limitarea activitatii fizice poate determina o crestere reala a aportului alimentar, dupa cum, cresterea activitatii fizice a persoanelor sedentare, duce la o limitare a consumurilor alimentare; – exista diferente individuale considerabile in privinta ratei metabolismului si consumului de energie, adica rata metabolica de repaus scade odata cu scaderea ponderala.

Pentru a combate obezitatea, anumiti aminoacizi, cum ar fi L-Carnitina ard grasimea si o transforma in energie. Energia trebuie folosita, la serviciu, la sala, la alergat. Este cea mai sigura varianta. Mai jos vom prezenta si cateva suplimente nutritive cu Carnitina. Pe de alta parte se descrie o anumita relatie intre contractia gastrica si senzatia de foame, care la normoponderali este foarte evidenta, in timp ce la obezi este diminuata sau perturbata, fapt ce impieteaza asupra perceperii senzatiei de stomac plin si o stare de anxietate. In reglarea balansului foame – satietate, se admite faptul ca ingestia hranei faciliteaza un sindrom metabolic, care se transimite prin sange, in hipotalamus si zonele adiacente, realizand satietatea. Dintre metabolitii lipidelor, protidelor si glucidelor, hidratii de carbon se consuma cel mai rapid, astfel incat, la cateva ore dupa ingestia hranei apare o depletie a depozitelor de carbohidrati, fapt evidentiat prin scaderea cantitatii de glucoza utilizabila din sange.

Arzatoare de grasimi

Aceasta scadere a nivelului glicemic constituie un semnal pentru glucoreceptorii din hipotalamus determinand senzatia de foame. Dimpotriva, un nou aport alimentar glucidic duce la cresterea glucozei utilizabile cu repletia depozitelor de carbohidrati dar si ale activarii fibrelor hipotalamice ale satietatii, fapt care duce la anularea apetitului si la o reactie fata de ingestia alimentara. Se apreciaza ca o persoana sanatoasa nonobeza, la care aportul alimentar si consumul energetic se mentin constante, pastreaza aceeasi valoare ponderala. Numeroase cercetari experimentale pledeaza pentru rolul determinant al factorilor genetici in obezitate. La acestea s-au adaugat observatiile clinice care au raportat ca peste 80% din descendentii cuplurilor obeze erau supraponderali, in timp ce numai 10% din descendentii cuplurilor nonobeze aveau o greutate peste medie.

Totusi se considera ca aceste date nu realizeaza o disiminare intre influentele genetice si cele de mediu. Un aspect relevant pe care si l-au insusit oamenii de stiinta este acela ca, odata cu inaintarea in varsta , in organism se modifica raportul dintre cantitatea tesuturilor musculare si cele adipoase. De aceea orice cura drastica de slabire am intreprinde nu vom ajunge ca la o anumita varsta sa aratam ca la 20 de ani si de acest fapt trebuie sa fim constienti. In concluzie activitatea fizica sustinuta si un regim de hranire adecvat necesitatilor organismului sunt garantul dezideratului sintetic cuprins in aforismul latin:”mens sana in corpore sano”. Trebuie sa constientizam aceste lucruri daca nu dorim sa devenim obezi. Obezitate si iar obezitate sunt stirile care ne inspaimanta.

Supliment de post poate fi produsul ISO SOY – un produs foarte eficient in lupta cu kilogramele in plus. ISO SOY este un izolant proteic din soia cu 90% concentratie proteica si 48mg izoflavone/portie, ce nu contine grasimi, cholesterol sau lactoza, si are un profil excellent de aminoacizi. De asemenea, ISO SOY dispune de infuzii de vitamine, minerale si l-carnitina, foarte eficienta in lupta cu grasimile. Studiile stiintifice au aratat nenumaratele efecte positive pe care proteina din soia le are supra organismului., dintre care amintim: scaderea colesterolului si ariscului de aparitie a cancerului si osteoporozei, etc.

Inlocuind una sau mai multe mese din timpul zilei cu ISO SOY, puteti ajunge la forma fizica mult dorita intr-un mod natural si sanatos. O masa se poate inlocui si cu deliciosul Fit Up! Pentru a mari arderea grasimilor, putem suplimenta cu arzatoare de grasimi 100% naturale, cum ar fi : Carnitina, Fat Burner, Lipox si/sau sa inlocuim minim o masa din zi cu un supliment nutritiv fara grasimi, cu multe proteine, cum ar fi Fit Up. Fit Up este un shake cu bucati de ciocolata, capsuni deshidratate, ananas, etc, ce se poate consuma oriunde.

Am prezentat doar cateva teorii ce se vehiculeaza in jurul obezitatii, depresiei si supraponderabilitatii, subiectul nefiind epuizat .

In speranta ca informatiile oferite v-au fost de folos va promitem ca in numerele urmatoare vom reveni cu alte informatii care sa va ajute sa aveti un corp frumos si sanatos.

Trebuie sa arati bine si sa te mentii in forma! Viziteaza si magazinele noastre din Iasi, Body Line, Str. Anastasie Panu 56 (intre Moldova Center si Orange Shop) 0740318214 !

  – Bacau, Complex Junior,etaj 1, stand 78, 0746215383

 Avand o nutritie echilibrata scapam de obezitate si ne vom simti cu adevarat sanatosi si plini de viata. Alege sa te simti bine nu sa fii obez. Nu obezitatii!

-25%
-50%
-50%
-25%
-25%
-25%
-33%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *