Afișez 1 rezultat

Aminoacizi BCAA – pentru dezvoltarea masei musculare de calitate, fara acumulare de grasimi.

Aminoacizii din alimente formează proteinele și astfel proteina odata digerata se va descompune in aminoacizi specifici, ce sunt apoi cuplati pentru diferite sarcini organice.

59,00 lei

Ce sunt aminoacizii?

Aminoacizii sunt substanțele organice care stau la baza construcției proteinelor.

Aceștia se împart în aminoacizi neesențiali , care pot fi sintetizati de către organism din alți aminoacizi  și aminoacizi esențiali , care nu pot fi sintetizati de către organism.

Aminoacizii esentiali trebuie consumați  prin intermediul alimentatiei (alimentele bogate in proteine cum ar fi laptele, carnea de pui, ouale sunt bogate si in aminoacizi BCAA, proteinele fiind alcatuite din acestia ) sau din suplimente alimentare .

Există 9 aminoacizi esentiali, dintre care Histidina este considerata un aminoacid essential doar pentru copii, organismul unui adult putand-o sintetiza.

Cei 8 aminoacizi esentiali pentru organismul unui adult sunt:  Izoleucina, Leucina, Lizina, Metionina, Fenilalanina, Treonina, Triptofanul si Valina.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale consumului de BCAA este reducerea greutatii corporale fara afectarea masei musculare, motiv pentru care aceste suplimente sunt ideale în programele intense de antrenament.

Suplimentele BCAA sunt utile pentru refacere, în special după o serie de efort sustinut. BCAA contribuie la producția de insulina, care ajuta organismul sa transforme zaharul in energie.

Care este cantitatea de aminoacizi BCAA pe care trebuie sa o consumam?

In funcție de tipul de antrenament si obiectivele tale, doza recomandată de BCAA este între 5-10 grame, de 3 ori pe zi.

Cand se administreaza BCAA?

Suplimentele aminoacizi BCAA pot fi consumate atat in functie de antrenamentele de fitness, cat si intre mese sau dupa un program zilnic. Cu toate acestea, este bine sa se ia fie inainte, fie dupa antrenament.

Ce are in compozitia sa BCAA-ul?

Suplimentele aminoacizi BCAA, sunt compuse din trei tipuri de amino acizi esentiali:

 • Leucina creste sinteza proteinelor, ajuta la construirea si regenerarea muschilor. Sustine reglarea insulinei si este unul din cei doi aminoacizi care nu pot fi transformati in zahar.
 • Izoleucina regleaza consumul de glucoza, permitand stocarea energiei in muschi si nu in celulele de grasime.
 • Valina imbunatateste functia creierului, reduce oboseala si acționeaza preventiv impotriva degradarii proteinelor.

Aceste proteine noi rezultate, vor sprijini procese ce țin de piele, ochi, inima, intestine, oase și desigur masa musculară (aminoacizi BCAA).

Probabil ca stiti deja: aminoacizii cu catena ramificata (BCAA) stimuleaza sinteza proteinelor într-un mod mai eficient decat o proteina normală pe cont propriu, sporind in acelasi timp si eficienta proceselor responsabile pentru realizarea acestui proces.

BCAA (aminoacizi BCAA), in comparatie cu majoritatea celorlalti aminoacizi, sunt metabolizati în interiorul tesutului muscular, permitandu-le sa fie utilizati ca energie de către celulele musculare pentru a genera energie catre acestea, sub formă de ATP.

ATP este sursa primara de energie care ajuta la  contracția musculara, mai exact la ridicarea greutatilor.

Body Line, unul dintre producatorii de top din Romania, in ceea ce priveste suplimentele nutritive, aduce pe piata o gama noua de aminoacizi BCAA si anume, Platinium Mega Amino BCAA4 8:1:1, un supliment cu o formula creata sa creasca masa musculara, rezistenta si sa sprijine o recuperare rapida dupa antrenament.

Aminoacizii cu catenă ramificată, se gasesc, in formula PLATINIUM MEGA AMINO BCAA,  intr-un raport de 8:1:1 (L-leucina: L-valina:L-izoleucina).

L-leucina este cel mai important aminoacid din cei trei BCAA si este indispensabil pentru organism.

L-Valina este un aminoacid esential, cu rol important in formarea proteinelor.

L-Izoleucina arde excesul de grasime si ofera energie pentru exercitiile de mare intensitate.

Ce beneficii aduce Platinium Amino BCAA 8:1:1?

 • Recuperare rapida;
 • Anduranta;
 • Stimuleaza sinteza proteinelor;
 • Stimuleaza arderea grasimilor;
 • Sprijina sistemul imunitar;
 • Are efect anti-catabolic;
 • Cresterea masei musculare cu aminoacizi BCAA ;
 • Recuperarea după antrenamente;
 • Plus de energie;

Antrenamentul cu greutati solicita musculatura si o portie de aminoacizi BCAA inainte sau in timpul antrenamentului faciliteaza atât recuperarea, cat si dezvoltarea masei musculare de calitate.

Body Line® este Marca Inregistrata si toate suplimentele acestui brand, Body Line®, sunt avizate de catre Ministerul Sanatatii din Romania.

Aproape o treime din musculatura este realizata din BCAA, de aici si rolul lor critic in construirea de masa musculara si optimizarea exercitiilor. Acesti aminoacizi nu au numai functia de „constructori” de masa musculara, ci joaca si roluri cheie in multe alte procese biologice complexe, cum ar fi construirea de ADN si ARN, distributia de oxigen si formarea de anticorpi.

Complexul organism uman este capabil sa-si produca singur majoritatea aminoacizilor. Cu toate acestea, exista 8-10 amino pe care trebuie sa-i obtinem din alimentatie sau prin suplimentare.

Cand ar trebui sa iau aminoacizi Bcaa?

Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui sa le iei cel putin inainte si dupa antrenament. Zic „cel putin” pentru ca cel putin in privinta organismului meu  consider ca, pe durata somnului nocturn, corpul poate intra intr-o stare catabolica (epuizarea depozitelor de glicogen din ficat) si as risca fie o refacere greoaie, fie cativa pasi inapoi pentru cresterea musculara pe care o vizez.